Mobiili.fi Lisää lähes puhdasta Androidia – Oppo esitteli uutta käyttöliittymäänsä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Oppo työstää puhtaampaa käyttöliittymää Androidiinsa


  Android on maailman yleisin käyttöjärjestelmä puhelimissa, mutta sen ulkonäkö ja ominaisuudet vaihtelevat laajasti eri valmistajien kesken. Google julkaisee aina oman ”puhtaan” Androidin, josta eri valmistajat tekevät sitten omanlaisensa. Markkinoilla on kuitenkin Nexus-älypuhelimia, joissa on muokkaamaton Android-käyttöjärjestelmä.

  Nyt pienempi älypuhelinvalmistaja Oppo on esitellyt Project Spectrumia, joka tuo lähes puhtaan Android-kokemuksen yhtiön puhelimiin. Sen ideana on yhdistää puhtaan Androidin ja Oppon oman Color OS:n parhaat jutut. Aiemmin esimerkiksi Sony on suunnitellut puhtaamman Android-kokemuksen tuomista puhelimiinsa ja esimerkiksi Motorolan älypuhelimissa on varsin puhdas Android.

  Ulkonäöltään käyttöjärjestelmä näyttää täysin puhtaalta Androidilta, mutta Oppo on tehnyt siihen muutamia lisäyksiä. Project Spectrumissa ei esimerkiksi käytetä Googlen omaa, simppeliä kamerasovellusta vaan Oppon omaa kamerasovellusta. Tämän lisäksi tarjolla on MaxxAudio -sovellus, joka toimii esimerkiksi taajuuskorjaimena. Näiden lisäksi muutamia ominaisuuksia on lisätty kuten näytön avaaminen kaksoisnäpäytyksellä tai kamerasovelluksen avaaminen piirtämällä ympyrä näytölle.

  [​IMG]
  Oppon mukaan uudessa käyttöliittymässä ei ole bloatwarea


  Android-valmistajia on kritisoitu käyttöliittymämuutosten lisäksi myös bloatwaresta eli esiasennetuista sovelluksista, jotka ovat usein yhtiön omia, joita ei välttämättä voi poistaa. Oppo kuitenkin vakuuttaa, ettei Project Spectrumissa ole bloatwarea – luultavasti lukuun ottamatta kamerasovellusta ja MaxxAudiota.

  Project Spectrum tulee saataville Oppon Find 7 -älypuhelimille ja käyttöjärjestelmäversiona toimii Android 5.1.1 Lollipop, joka päivittyy vuoden 2016 alkupuolella Android 6.0 Marshmallowiin. Jos sinulla on Oppo Find 7, voit päivittää sen Oppon verkkosivujen kautta. Yhtiö muistuttaa, että puhelin kannattaa varmuuskopioida ennen päivityksen tekemistä. Se nimittäin poistaa henkilökohtaiset tiedot, kuten yhteystiedot, lukuun ottamatta esimerkiksi kuvia, videoita ja musiikkia. Project Spectrum on vielä toistaiseksi betavaiheessa. Uuden käyttöliittymän pitäisi myöhemmin saapua myös yhtiön muihin älypuhelimiin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju