Mobiili.fi Lisää kaksoiskamerapuhelima luvassa – Qualcomm esitteli ratkaisunsa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Qualcommin Clear Sight -kaksoiskameraratkaisun idea.


  Qualcomm on esitellyt oman kaksoiskameraratkaisunsa, jota se tarjoaa laitevalmistajille omien järjestelmäpiiriensä kylkiäisenä. Tämä tarkoittaa todennäköisesti jatkossa kaksoiskameroiden merkittävää yleistymistä älypuhelimissa.

  Qualcomm Clear Sight -nimellä kulkevassa Qualcommin kaksoiskamerassa toinen kameroista on normaali värikamera ja toinen kuvaa mustavalkokuvia. Näin ollen kyse on samantyyppisestä ratkaisusta, kuin millainen Huawei P9:n ja Honor 8:n kaksoiskamera on.

  Lopputuloksena pitäisi olla Huawein laitteiden tavoin yhtä kameraa selkeämmät kuvat – erityisesti hämärämmässä, sillä mustavalkokamera taltioi kuviin huomattavasti tarkempia yksityiskohtia ja lisää valoa. Qualcommin Spectra-kuvankäsittelysuoritin yhdistää kameroiden informaation automaattisesti yhdeksi valmiiksi tallennettavaksi valokuvaksi.

  Valmiin Qualcommin kaksoiskameran hyödyntäminen helpottaa vähentäen merkittävästi laitevalmistajalta vaadittavan kehitystyön määrää.

  Qualcomm tarjoaa kaksoiskameraansa toistaiseksi vain Snapdragon 820 ja Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin kanssa hyödynnettäväksi, mikä rajaa sen varsin korkean hintaluokan laitteisiin vielä kenties joskus vuoden kuluttua, jolloin Qualcommin ratkaisulla varustettuja laitteita voisi markkinoille saapua.

  Applen uudessa iPhone 7 Plussassa on Qualcommin ratkaisusta poikkeava kaksoiskamera, sillä sitä hyödynnetään pääasiassa 2x optisen zoomin luomiseen kameraa vaihtamalla. Lisäksi kameroilla voi jatkossa luoda automaattisesti bokeh-syväterävyysefektin, jossa kuvauskohde etualalla on tarkka ja tausta sumea.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju