"Lippulaivamalli" kohtuukokoisella näytöllä

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja tansu, 24/5/12.

 1. tansu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 Edge
  Moro

  Tarkotuksena ois löytää sellainen puhelin, että sillä pärjää seuraavat pari vuotta. Sen takia ajattelinkin panostaa johonkin ns. lippulaivamalliin. Rajoituksena kumminkin, että näyttö olisi vain kohtuullisen kokoinen, max.4,3" sillä haluan, että puhelin on vielä 1 kädellä käytettävä, eivätkä käteni ole mitkään lapiot. Koska en omista pokkaria, haluaisin, että puhelimessa olisi todella hyvä kamera ja sillä saisi siis jo ihan ok kuvia. Ongelmana puhelimen etsinnässä on vain se, että en oikeastaan tiedä millä OS:llä ottaisin puhelimen ja löytyykö vaatimuksillani olevaa puhelinta. Itsellä ei ole kokemusta iOS, Android tai WP:stä, joten oon vähän ulapalla mikä ois hyvä. Nyt kesällä puhelin olisi mukava hankkia, sillä esim mökkeillessä on mukava katsella maailman menoa ja nettiä muutenkin. Mutta olisiko sittenkin järkevämpi odottaa syksyyn? Silloinhan vissiin tulee Iphone 5+iOS 6, windows phone 8, muita?

  Vaatimuksia:
  - Kamera väh. 8 mpx, eli niin sanotusti markkinoiden hyvää luokkaa.
  - Näyttö 4-4,3". Tuosta voi nyt varmaan vähän tinkiäkkin ylöspäin jos löytyy semmoinen, että se muuten sopii käteeni.
  - Facebook, twitter, messenger olisi helppo käyttää.
  - Laaja appsivalikoima.
  - Mielellään moniydinprosessori. Windows phone muuten houkuttelisi, mutta appsi valikoima ja se, ettei wp vielä tue moniydin prossua jotenkin latistaa fiilistä. Kuitenkin kun markkinoilla on muita parempi tehoisia puhelimia samaan hintaan kuin esim. Lumia 900.
  - Viestijärjelmä: Ymmärtääkseni wp:ssä viestit, sähköpostit ja facebook+twitter viestit tulee kaikki samaan kasaan samalta henkilöltä? Minusta tuo kuitenkin kuulostaa tyhmältä. Haluan, että facebook, twitter ovat omana, viestit omana ja sähkposti omanaan. Mielestäni tämä on selkeämpää.
  - Pitkä Akun kesto olisi hyvä. Tämähän on toki itsestään selvä, että hyvä akku on tärkeä. Kaveri oli joskus haukkunut, että android olisi hirveä akkusyöppö, koska kaikki sen ohjelmat olisivat käytännössä sovelluksia, eivätkä integroituja puhelimen käyttöliittymään.

  Itseasiassa olen katellu, että SGS II olisi aika lähellä omaa mieltymystä puhelimena. Arvelluttaa vaan, onko android minulle oikea käyttöliittymä ja se, että onko vuoden vanha puhelin enää järkevä ostos. Kuitenkin SGS III juuri ovella ja siinä enempi tehoa ja muuta. näyttö on vaan SGS III:ssa turhan iso itselle. Jos kun androidista tulee uudempi versio, voiko sitä päivittää androidiin? Tarkoitan siis ice cream sandwichin seuraajaa. Vai onko sitä millon tiedossa? Löytyskö mulle joku puhelin nyt vai pitäisikö odottaa syksyyn?
   
 2. Terro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  919
  Tykkäykset:
  152
  Sony Xperia S on valmistajansa lippulaivamalli joka täsmää vaatimuksiin. Myös HTC One S lienee sopiva.

  Akku kestää Androidissa ihan kuten muissakin laitteissa. Isot näytöt vievät aina reilusti virtaa kun ovat päällä.
   
 3. jyke78 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/10
  Viestit:
  844
  Tykkäykset:
  91
  Puhelinmalli:
  ipad Air, Honor6, iphone 6s
  "Facebook, twitter, messenger olisi helppo käyttää. "

  Tämä osa taitaa olla sitten WP:n heiniä, kun se on kai suunniteltu "sosiaaliseksi".

  Windows-puhelimissa kyllä odottelisin WP8 sukupolven puhelimia, koska näihin nykyisiin WP8 ei nähtävästi tule. Jotain "refresh updatea" on kai tulossa, mutta ei koko käyttistä. Toki eihän tätä varmaan vahvisteta, kuin vasta siinä vaiheessa, kun uuden sukupolven puhelimet tulevat myyntiin.

  http://nokiainnovation.com/2012/05/...indows-7-phones-due-to-hardware-restrictions/
   
 4. Sipsipussi

  Sipsipussi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  31   0   0

  Liittynyt:
  30/3/11
  Viestit:
  2269
  Tykkäykset:
  203
  Puhelinmalli:
  Lue sigu
  Tuo täsmää kyllä aloittajan vaatimuksiin, hintakaan ei ole kovin paha.
   
 5. tansu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 Edge
  En toki ole mikään super aktiivinen twitterin tai fb:n käyttäjä, joten varmaan androidin ja iOS:n ohjelmat ajaa myös asiansa. Olen kyllä samaa mieltä, että järkevämpi voisi olla wp:n kohdalla odottaa syksyä ja apolloa.

  Kattelin tuota Xperia S puhelinta, niin vaikutti turhan palikalta/huonosti muotoidulta ja myös se ärsyttää, ettei tuohon tule ice cream sandwichiä ennen kesäkuunloppua jos silloinkaan.
   
 6. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Jos hinta ei ole este, niin käyppä kokeileen kuitenkin tuo S3 kaupassa sit, ei se nyt mahottoman paljon isompi oo kuin S2 vaikka näyttö onkin isompi. S2 on ihan kilpailukykyinen vaihtoehto edelleen, tehoakun kun siihen laittaa.
   
 7. Delli

  Delli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  26/5/09
  Viestit:
  1474
  Tykkäykset:
  430
  Puhelinmalli:
  iPhone 7, 32GB
  Täältä pisteet tuolle HTC One S:lle, iltselle aivan maksimikokoinen, yhtään isompaa en mukanani kanna.
  Nopea, ohut, käteen sopiva, hyvä näyttö, yhtään hidastumista tai muuta tilttiä ei ole viikon käytön aikana tullut vastaan.
   
 8. jyke78 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/10
  Viestit:
  844
  Tykkäykset:
  91
  Puhelinmalli:
  ipad Air, Honor6, iphone 6s
  Sanoisinpa, että tuo olisi täydellinen valinta. Uusin Android, sopivan kokoinen näyttö, dualcore, hyvä kamera, video stabilizer, fm-radio, nätti jne.

  Tekis mieli ostaa itselleenkin, mutta antaahan tuon S2:sen vielä jonkin aikaa puksuttaa....
   
 9. tansu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 Edge
  Tuo vaikuttaa kyllä ihan pätevältä peliltä, ei toki mitenkään super huikee jos vaikka vertaa SGS II. Tuossa harmittaa muistikorttipaikan puuttuminen, omille tiedostoille jää Androidsuomen arvostelun mukaan vain 9gb ja tilaa tartteis imo enemmän, kun musiikkia tulee ahdettua aika paljon.
   
 10. jyke78 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/10
  Viestit:
  844
  Tykkäykset:
  91
  Puhelinmalli:
  ipad Air, Honor6, iphone 6s
  Perskales, eikö tähän ole tosiaan tarjolla suurempaa sisäistä muistia!? No onpas laite....
   
 11. erh4be

  erh4be Superjäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  3/1/12
  Viestit:
  9305
  Tykkäykset:
  4272
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  jos hienoja kuvia haluaa ottaa niin 808.
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Olet ymmärtänyt väärin. WP:ssä menee kutakuinkin noin kuin itse ilmoitat haluavasi. Kavereiden Facebook ja Twitter päivitykset tulevat oman "Minä Tiilin:n" ilmoitukset osioon (ja lisäksi ne näkyvät kunkin kaverin omassa profiilissa, jos haluat katsoa tietyn henkilön päivitykset). Lisäksi tietysti saatavilla on myös erilliset Facebook ja Twitter sovellukset, jos käytät mieluummin sellaisia.

  Sähköpostit tulevat erilliseen sähköposti inboxiin. Niitä voi olla yksi tai useampia, tai yksi johon tulee useamman sähköpostiosoitteen viestit, ihan miten haluat.

  Viesteihin tulee tekstiviesti ja Facebook-chat, MSN yms. pikaviestit. Ei siis mitään tilapäivityksiä Facebookista tai muuta vastaavaa.

  Jokatapauksessa, jos mistään näistä kolmesta (WP, Android, iOS) ei ole kokemusta, niin suosittelisin käyntiä liikkeessä testaamassa ennen ostopäätöstä. Samalla voi sovitella niitä eri näytönkokoja käteen.
   
 13. tansu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 Edge
  Jees jees. Täytyy myöntää että atm mielenkiintoisimmalta/parhaalta itselle voisi olla tuo SGS II, vaikkakin siinä on "vain" 8 mpx kamera. Muutenhan tuo on vielä vissiin ihan hyvä peli. Tuo on kyl sen verta vanha puhelin, että mieluummin ostan jostain vähän käytetyn kuin kokonaan uuden. Onko kellään tietoa tuleeko syksyllä minkä verran htc:ltä, samsungilta puhelimia? Jos vaikka jaksais sinne asti odotella. Iphone femmakin tulee vissiin vasta syyslo-marraskuussa niin ei sitä jaksa odotella ja onhan se aika ahdasmielinen androidiin verrtuna. Toivoo kuitenkin, että puhelimella voi tehä melkein mitä tahansa.
   
 14. tmr97 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/11
  Viestit:
  324
  Tykkäykset:
  69
  Tämä on tärkein asia. Jos käyttölogiikka tökkii, niin ei ominaisuudet pelasta. Ongelmahan on, että näiden kaikkien käyttölogiikka on lainattu orginaalista iPhonesta. Orginaalin iPhonen logiikka on lainattu orginaalista mäkistä. Ja siinä on samat perustavaa laatua olevat puutteet.

  Historiaa: Apple teki ensin Lisan, jossa oli graafinen käyttöliittymä, joka perustui dokumenttikeskeisyyteen (ikkunakeskeisyyteen) ja laitteessa oli oikea virtuaalimuisti ja moniajo. Ongelmana oli ajoittainen tehon puute ja laite oli hyvin kallis. Sitten alettiin säästämään, poistettiin moniajo ja virtuaalimuisti sekä vaihdettiin käyttölogiikka ohjelmakeskeiseksi. Laite tuli huomattavasti yksinkertaisemmaksi ja mahdollisti huomattavasti halvemman laitteen ($10k vs $2,5k). Alkuperäisessä iPhonessa tehtiin samat rajoitukset, jotta käyttöliittymä olisi mahdollisimman sulavasti toimiva ja laite yksinkertainen käyttää.

  Jos on tottunut puhelimessa valitsemaan ikkunoita ohjelmien sijaan, niin kaikki edellämainitut käyttikset ovat aika rajoittuneita. Tämä rajoittuniesuus on myös merkittävä syy appsien tarpeeseen. Jos haluat kaksi nettipalvelua helposti valittaviksi, niin kun selaimen ikkunat eivät ole erikseeen suoraan käytettävissä, niin applikaatiot ovat ratkaisu saada kaksi itsenäistä ikkunaa. Vertailu on helpoa tietokoneeseen. Ei sen kanssa tarvita näitä appseja, pelkkä selain riittää.

  Edellinen perusteluna siihen, että käy kokeilemassa N9. Siinä on moniajo, virtuaalimuisti ja ikkunakeskeinen toiminta. Loppuunmyynnissä on mahdollisuus saada 64GB malli jopa 349eurolla (verkkokauppa.com)
   
 15. junon

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/12
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 6220 Classic
  Miettisin että mihin kirjoittaisi, joten kirjoitan tähän topiikkiin. Tämä kyllä on lähinnä aihetta.

  Itseki olen miettinyt että minkä puhelimen ostaisi. Vaihtoehdot on nämä. Jokaisella kun tuntuu olevan omat hyvät/huonot puolensa. Laitan yhden huonon/hyvän puolen. Toki niitä hyviä/huonoja puolia löytyy enemmänki.

  Galaxy 2/3
  +saa laittaa sen soittoäänen jonka haluaa ilman rajoituksia
  -tietyt sovellukset puuttuu katsomo

  Lumia 800/900
  +800 istuu käteen parhaiten, mitä näitä testasin kaupassa
  -soittoäänirajoitus

  Iphone 4S
  +tuntuu että kosketusherkkyys on näistä paras
  -hinta

  Tuntuu että tekniikka on tarpeeksi hyvä jokaisessa näissä minulle. Kyse on enemmänki sovelluksista/ominaisuuksista
   
 16. mikkox9x

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/04
  Viestit:
  267
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S3
  Vaikea näitä vertailla, koska hyvin erilaisia puhelimia, kohderyhmä ehkä vähän eri. Galaxyt semmosia monipuolisia nörttipuhelimia, Lumiat ja iPhone yksinkertaisia helppokäyttöisiä. Tyhmempikin/laskempikin osaa käyttää.

  Galaxy S3 noita on teknisesti selvästi paras ja Android selvä plussa jos on yhtään nörtin vikaa. Windows ja IOS rajoittuneita siihen verrattuna. Ei vielä edes aitoa moniajoa. Helpompia tietysti semmoselle peruskäyttäjälle, eikä ole taipumusta tylsistyä siihen yksinkertaiseen käyttöliittymätoteutukseen ja olemattomaan muokattavuuteen, toimii varmasti ja sulavasti.

  Tuolla aika hyvä vertailla ominaisuuksia:http://versusio.com/en/samsung-galaxy-s3-vs-nokia-lumia-900
  Voi valita eri puhelin malleja, tosin specsit ei välttämättä aina pidä paikkaansa. Esim. S3:ssa gorilla 2 lasi näytössä ja tuo pistää sille miinukseksi vertailtaessa muihin joissa gorilla 1 lasi.

  On muuten aika järkäle tuo Lumia 900 suhteessa Galaxy s3:een. Lumiassa pienempi näyttö, mutta silti painavampi ja paksumpi(tietysti muuten pienemmpi).

  S3 noista ohuin ja kevyin vaikka suurin näyttö, tai S2 taitaa olla suunnilleen saman paksunen.

  Omia pikaisia mielipiteitä näin nörtin näkökulmasta Android lasien läpi

  Galaxy S3

  + Näyttö
  + Android, ICS
  + Nopea ja sujuva käyttää, varauksin
  + Koko suhteessä näyttöön. Ohut ja kevyt, hyvä muotoilu ja tuntuma.
  + Sovellutarjonta
  + Nopea kamera
  + 1080P videokuvaus
  + Tukee muistikortteja 64 Gb asti
  + Prossu 4-ytiminen
  +/- Kamera ihan ok, mutta kuvanlaatu ei suuresti(tai ollenkaan) parantunut edeltäjistä
  - Mahdolliset ohjelmistopuolen ongelmat


  Lumia 900
  + Kestävä?
  + Nopea ja helppo käyttää
  +/- Windows
  - "Pieni" näyttö suuri koko(Suurempi kun vertaa vaikka Galaxy S2:een)
  - 1-ytiminen prossu(Ei Windows muuta tue)
  - Ei saa muistikorttia
  - Sovellustarjonta

  Lumia 800

  + Nopea ja helppo käyttää
  + Kestävä?
  +/- Windows
  - Pieni näyttö suuri koko
  - 1-ytiminen prossu(Ei Windows muuta tue)
  - Kamera(kuvanlaatu)
  - Ei saa muistikorttia
  - Sovellustarjonta

  iPhone 4S
  + Pieni
  + Laadukas näyttö
  + Nopea ja helppo käyttää
  + Sovellustarjonta
  + Laadukas rakenne, hyvä muotoilu
  +/- IOS
  - Ei saa muistikorttia
  - Apple
  - iTunes
  - Näyttö pieni
  - Kestävyys(kuoret lasia, menee rikki helposti, ei kestä pakkasta)
  - Kytkynä aina lukittuja
  - Takuu kesto(12kk), toimivuus
  - Ei saa muistikorttia

  Tässä vaiheessa mielestäni s2 tai Lumia 800 ei ole vaihtoehto kuin halvemman hintansa puolesta. Uudemmat tarjoaa parempaa.
   
 17. DjABu

  DjABu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  15/10/07
  Viestit:
  749
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  iFhoun sex, without plus.
  One X. Laatuluuri, eikä samsungin kiesiä ole hermoja viemässä. Päivitykset tulee otana ja nopeasti.

  4.7 tuumaako tässä on ja ei itselle ainakaan liikaa ole. Hyvin pääsee nettiä selailemaan. Muistia 32gt.

  Suosittelen harkitsemaan.. Samsung oli edellinen luuri ja ei ole ikävä sitä merkkiä. iPhone5 (jos jaksaa odottaa) tai HTC One x ovat suositukseni.
   
 18. Link

  Link Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  24/4/10
  Viestit:
  3262
  Tykkäykset:
  909
  Puhelinmalli:
  Puhelin
  Tuleehan sgs3 päivitykset otana.. Eikä sitä kiesiä tarvi käyttää jos ei halua.
   
 19. DjABu

  DjABu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  15/10/07
  Viestit:
  749
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  iFhoun sex, without plus.
  Ohhoh. Tapahtunut edistystä?! Onko päivitystahtikin saanu muutoksen tuulia osakseen?
   
 20. emerik Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/11
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  ..
  Jep, myös Galaxy 2 saa päivitettyä puhelimen kautta (jippii!).

  Kun noita vanhempia viestejä tuossa lukaisin niin kannattaa myös ottaa harkintaan tuleva Sonyn puhelin jota on tehty sää/iskunkestäväksi ja sisältää kuitenkin 4.3" näytön kunnollisella 1280x720 resoluutiolla sekä ihan ok 12 megainen kamera. Mielestäni nykyiset puhelimet on niin järjestään hyviä että pienillä asioilla erotutaan kuten vaikka hyvällä kestävyydellä.

  Lähteet:
  http://taskumuro.com/sonylta-kaksi-uutta-vedenkestavaa-xperia-mallia
  http://www.mobiiliblogi.com/2012/05/30/sonyn-tehokas-android-puhelin-kestaa-vetta-xperia-arco-s/
   

Jaa tämä viestiketju