Lindén: Laajakaista osa kunnan peruspalvelua

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J.J-75, 13/2/11.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.kaleva.fi/uutiset/linden-laajakaista-osa-kunnan-peruspalvelua/888718


  Mitä toi Linden selittää oikein?

  Valtio tukee, muttei rahota.
  Valtio tukee muttei rakenna.

  Linden patistaa kuntia käyttämään mielikuvitusta muttei itse osallistu asian hoitoon mitenkään. Puhuu ovilta oville menemisestä ja sieltä tulemisesta kuin raamattu kourassa kulkevista. Tottakai kaikki on kiinnostuneita, mutta kun kuulevat hinnat niinkuin on käyny, jättäisivät leikin sikseen. Pohjosessakin oli Utsjoella muistaakseni 2300€ mitä vaadittiin per liittymä.

  Linden itse puhuu peruspalveluista, mutta ne, jotka ryyppää tai rukoilee kaupunkien ja veronmaksajien kustannuksella jo muutenki, saa ne laajakaista yhteydet, asunnot keskeltä Helsinkiä tms.. mihin normaalilla palkansaajalla ei ole edes varaa muuttaa. Työtä tekevät joutuu sen maksamaan veroina muille ja itse omalle kohdalle kaikenmaailman kuppikuntia perustaen.

  Kysymys kuuluu, onko operaattorit valmiita vetämään piuhansa tai kiinnostuneita edes joka niemeen ja notkoon missä muutama hassu haja-asutus kämppä on? Mitä ihmettä operaattori edes hyötyy viiden tai viidenkymmenen kilometrin johdoista, jossa maksajana on ehkä tuleva maksukyvytön nuorimies kaiken sen pornon ja musiikin keskellä mitä imuroi tai eemeli epätoivo 30 euron kuukausipanoksellaan emäntää etsimässä. Mitä operaattori tästä hyötyy ja onko hyöty niin suuri? Ilmeisesti operaattoreita ei kiinnosta asia, kun eivät itse ole tehneet mahdolliseksi kuin mokkulan. Kenen rahat tässä on menossa kankkulan kaivoon ja paljonko valtio on hassaamassa koko touhuun? Ei oikein vielä auennut.

  Jos operaattorit pitää liian korkeina hintoja, mikä ei ole itse ministerillekään vielä tiedossa, koska asiaa miettii vain eikä ota selvää.. niin miksi tähän käytettäisiin verovaroja, kunei siihen muutenkaan ole varaa. Minkä hyödyn ja ratkaisun tää tuo tuppukyliin, töitäkö?
   
 2. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Ovilta oville, eli kannettava kainalossa ruikuttamaan saisiko naapurin WLAN:a lainata tunniksi tai pariksi. Tämä on se peruspalvelu koskien laajakaistaa.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Luetaan

  Kuten huomasitkin, niin julkinenpuoli ei voi yksittäistä ykstyistä yhteisö pakottaa touttaan jotain asiaa.

  Tässä ei puhuta saarnaamisesta, vaan siitä että kysytään onka palvelulle tarvetta ja siihen liittymiseen halukkuutta.
  Eroaa jonkinverran pakottamisesta. tai siitä ettei tehdä mitään vaikka kysyntää ja halukkuutta olisi. Voisi kuvitella että kuntalaisten mieleen.

  En ole lukenut painettualehtä, ja siellä voi olla tarkennettu, nettiversiosta saa käityksen että valtio on lupautunut tukemaan, muutta ei rakenna verkkoja, ne ei kai ole tosiaan poisulkevia asioita.
  Valtion tukemana on kai noita jo tehtykkin.
   
 4. FALAN

  FALAN

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/10
  Viestit:
  399
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  NOKIA C2 tuplasim,SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1,Samsung Galaxy Mini 2
  Onhan lähes jokaisella laajakaista.Mokkula kuuluu laajakaistaan myös ei ole mitään puhuttu, jotta valokuitu pitäisi olla joka tönössä.
  Lappi ainoa ongelma paikka.Vai meinaatteko, jotta pitäisi olla laajakaista joka asunnossa valmiina kun muuttaa.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei, mutta tavoite on että kuitu(Tasoinen) tulisi joka tönöä lähelle. ja joka talouteen olisi mahdollista saada tietyn minimi tasoinen yhteys.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Sitähän tuo Linden käytännössä haluaa. Saadaan mediamaksullekin oikeutus. Sitte se rahastus vasta alkaakin.. Puhutaan joka kansalaisen oikeudesta, vaikka kyse on pakosta ja pakottamisesta. Kuppikuntia keräämällä ja ovelta ovelle juoksemalla hämätään kansaa joukkovoimalla, ja nämähän lampaat maksaa.
   

Jaa tämä viestiketju