Liittymien numerojen siirto

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja LaBlanca, 5/9/11.

 1. LaBlanca Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  728
  Tykkäykset:
  50
  Eikös nykyään kytkyliittymien numerotkin ole vapaita, eli niitä voi siirrellä kunhan liittymät pysyy.

  Onko kenelläkään siis kokemusta siitä, kuinka nopeasti numeronsiirto onnistuisi päittäin kahden eri operaattorilla olevan liittymän välillä? Meneekö muutamassa hetkessä, vai onko tuossakin joku päivien viive?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tarkoitatko määräaikaisen liittymän numeron siirtoa operaattorilta toiselle...

  Operaattorien sivuilta löytyy aikoja, osa operaattoreista on lähinnä etä myyjiä, jolloin katumisaika vie heti alussa pariviikkoa ja ilmoittavat siirtoajakasi 15päivää tai enemmän.

  Olemassaolevan ei määräaikaisen liittymän numeron vaihto operaattorin oman avaruuden numeroksi onnistuu työläästi tai vähemmän työläästi (numeron siirto voi olla helpompaa),Eli voi olla helpointa ja nopeinta että siirrät vain uuteen liittymään siirettyn numero.

  Vanhaan olemassa olevaan voi olla kovasti riippuvaista operaattorista ja myyjästä ja lopputulos siitä miksikään välttämättä muutu, oleellisempaa kai se että halutut palvelut saa.
   
 3. LaBlanca Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  728
  Tykkäykset:
  50
  Kyseessä on siis nimenomaan numeronsiirto, näköjään termit meni hiukan epätarkaksi.

  Saunalahden Android-ongelmien takia tässä olen lähinnä alkanut vaihtoa harkitsemaan, ei tuosta ole mitään iloa kun tulevista puheluista suuri osa jää tulematta ja jos mulle tulee saapuneista puheluista ainoana ilmoituksena vastaajan ilmoitus.

  Eli minulla on Saunalahden ei määräaikainen liittymä ja DNA:n 24kk määräaikainen liittymä. Tuo Saunalahden liittymän numero olisi tarkoitus siirtää DNA:lle jossain vaiheessa, tuon siirron viiveestä olisin lähinnä kiinnostunut. Ja nyt kun tarkemmin ajattelee, niin eihän tuota DNA:n numeroa toki tarvitse edes säilyttää, en minä sillä mitään tee.

  Miten muuten sitten aikanaan, jos haluan palata takaisin Saunalahdelle? Eikö myös ei-määräaikaisten liittymien välillä numeronsiirrot onnistu ongelmitta nykyään?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos haluat siirtää numeron DNAn määräaikaiseen liittymään, niin mene DNA liikkeeseen ja kysy onko se edes mahdollista, jos ei mahdollista, niin sitten vaihtoehdoksi jää uusi liittymä. Jos mahdollista, niin muistakysyä myös kustannukset.

  Jos sinulla ei ole Saunalahdella määräaikaista sopimusta, niin se ei ogelma, liittymä irtisanoutuu.

  Ei määräaikaisesta liittymästä voi tietenkin siirtää numeron ongelmitta. tai siis siinä se on vähemmän ongelmallista.

  Mutta jos sinulla on ei määräaikainen liittymä, niin miksi haluat siirtää toiselta operaattorilta siihen numeron ? paljon vaivattomamaa avata uusi liittymä.
   
 5. LaBlanca Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  728
  Tykkäykset:
  50
  Heh, hitto näitä termejä. Tuossa piti lukea nimenomaan määräaikainen. Näin siinä käy, kun ennen kahvikupillista kirjoittelee. Kiitos kuitenkin vastauksista, näin sain jo jonkinlaista osviittaa tilanteelle.
   
 6. Xaser

  Xaser Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  25/9/03
  Viestit:
  1269
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  1020
  Jos sulla on nyt sauniksella määräaikainen sopimus jonkun kytkyn kanssa, niin joudut maksamaan sen kytkyn loppumaksut kerralla pois ja sitten liittymän kuukausimaksut niin kauan kuin määräaikaista sopimusta on voimassa. Jos sulla ei ole puhelinta kytkynä, mutta liittymä on määräaikainen niin joudut maksamaan kuukausimaksut pois.
   
 7. Jva79

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/11
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Mitenkähän tällainen homma toimii?
  Minulla on tällä hetkellä voimassaoleva Saunalahden 24kk sopimus (Desire HD+liittymä). Nyt olen harkinnut iPhone 4s:n hommaamista Soneralta. Eli miten käy Saunalahden liittymän + numeron, mikäli siirrän numeron kesken sopimuskauden Soneralle? Ajatuksena oli, että mikäli mahdollista, niin voisin käyttää Saunalahden korttia vielä mokkulassa, kun liittymään kuuluu rajaton netti.
  Ilmeisesti joka tapauksessa joudun maksamaan puhelimesta jäljellä olevan summan kerralla pois?
  Toinen vaihtoehto oli, että maksaisin sen iPhonen kerralla pois (jolloin liikkeen mukaan operaattorilukitus poistuu) ja jatkaisin Saunalahden liittymän käyttöä. Tällöinhän Saunalahtea ei tarvitse sotkea koko hommaan, kun mitään numeroita ei ole tarvetta siirtää.
  Tuo Saunalahden kortin kohtalo numeronsiirron jälkeen lähinnä kiinnostaa, kun tässä olen puntaroinut näiden kahden Operaattorin välillä; Saunalahden halvemmat hinnat ja kattavampi 3g vs. Soneran parempi toimivuus yleisesti.
   
 8. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Jos siirrät numeron Saunalahdelta määräaikaisesta liittymästä toiselle operaattorille, Saunalahti antaa tuolle määräaikaiselle liittymälle uuden puhelinnumeron sekä estää liittymän käytön. Pyynnöstä saat sen sitten aktivoitua käyttöön.

  Se, että säilyvätkö liittymän palvelut samoina ja samoilla hinnoilla, kannattaa varmistaa Saunalahdelta ennen mokkulakäyttöä.
   
 9. Jva79

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/11
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Ok, voisin tuosta päätellen veikata, ettei palvelut säily, mutta parempi varmistaa vielä. En toisaalta keksi millä oikeudella ne voisi niitä kesken sopimuskauden ottaa poiskaan. Voisihan siirron syy olla esimerkiksi sellainen, että työpaikalta saa puhelimen Soneran liittymällä ja asiakkailla on ennestään Saunalahden numero tiedossa ja Saunalahden liittymää haluaisi käyttää edelleen siviilissä. (Ehkä vähän väkisin keksitty skenaario, mutta kuitenkin...)
   
 10. Jva79

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/2/11
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  LG G4
  No niin, vanhan liittymän sai aktivoitua uudelleen, viestillä asiakaspalveluun. Kaikki liittymän palvelut säilyy ennallaan sopimuskauden loppuun. Numero siis vain vaihtui.
   

Jaa tämä viestiketju