Liittymätyypin valinnanvaikeus PT-6 etäkameraan?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja HulluJussi, 11/12/05.

 1. HulluJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S III
  Mitä suosittelette? Tarvitsen siis liittymän Nokian PT-6 valvontakameraan ja sehän siis lähettää vain mms- tai sms -viestejä. Itse olen taipumassa johonkin kuukausimaksuttomaan liittymään. Olen myös ollut huomaavinani että mms-viestit ovat kaikilla aika saman hintaisia. Oma käytössäni oleva liittymä on Soneran yritysliittmä joten sitä en voi kytkeä millään "kimppakiva" -sopimuksilla tuohon valvontakameran liittymään. Jälleen etukäteen kiitos viisaammilleni =)
   
 2. aimo Vieras

  0   0   0

  MMS-viestit maksavat yleensä 29-39 snt/kpl, mutta Saunalahdella muutamassa liittymätyypissä selvästi vähemmän. Esimerkiksi Säästäri: kk-maksu 0,89 € ja MMS 8,9 snt/kpl.
   
 3. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  eikös noissa kuukausimaksuttomissa liittymissä ole jotenkin sillain, että jos sitä ei käytä johonkin tiettyyn aikaan (tyyliin 6kk ei mitään tapahtumia) niin operaattori saa sulkea tuon.
  (Siis sopimusehdoissa lukee)
   
 4. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Yleensä kuukausimaksuttomissa on 6 kk:n käyttösääntö, eli vähintään 6 kk:n välein pitää olla laskutettavia tapahtumia, muussa tapauksessa operaatori voi lähettää tekstiviestin. Jos ei toimi viestissä olevien ohjeiden mukaan, niin operaattorilla on oikeus sulkea liittymän 1 kk:n kuluttua viestin lähettämisestä.
  Globetelin toimitusehdoissa (http://www.globetel.fi/gsmehdot.shtml) 6 kk:n sääntöä ei ole, mutta siellä lukee"Globetelilla on oikeus sulkea asiakkaan liittymä, jos: 8.2.7 asiakasta ei ole tavoitettu palvelusopimukseen liittyvän olennaisen asian selvittämiseksi", kuten yleensä kaikkien operaatoreiden toimitusehdoissa lukee.
  Edellisen perusteella voin todeta, että Globetelin (http://www.globetel.fi/hinnasto.shtml) kuukausimaksutonta Kuu liittymää 6 kk:n sääntö ei koske.
  Hinnakin taitavat olla tätä käyttötarkoitusta varten sopivat:
  Globetel Kuu (Soneran verkko)
  kuukausimaksu 0,00 €/kk
  puhelut 0,13 €/min
  tekstiviestit 0,09 €/kpl
  MMS kuvaviestit 0,19 €/kpl
  Liittymän avaus: uusi liittymänumero 5,00 € numeronsiirto 0,00 €

  Jos tarvitset edullisempia MMS viestejä, niin sitten sopiva on
  Saunalahden Säästäri (Elisan verkko) http://saunalahti.fi/gsm/gsmsaastari.php
  kuukausimaksu 0,89 €/kk
  puhelut 0,089 €/min
  tekstiviestit 0,089 €/kpl
  MMS kuvaviestit 0,089 €/kpl
  Liittymän avaus: uusi liittymänumero 0,00 € numeronsiirto 0,00 €
  Hyvitys vastaanotetuista puheluista 0,02 €/min
  Hyvitystä maksetaan kaikista Suomessa sijaitsevista kotimaisista liittymistä tulevista puheluista, kun vastaanottava liittymä on kotimaassa. Ei soitonsiirroilla vastaanotetuista puheluista. Hyvitys kohdistetaan koko laskun loppusummaan kyseiselle asiakasnumerolle. Käyttämätön hyvitys siirretään seuraavalle laskutuskaudelle.
   
 5. HulluJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S III
  Ootte te kyllä aika veijareita kun taas kerran pystyy tähän "laitokseen" luottamaan. Kiitos paljon tiedoista. Vaaka taitaa kallistua tohon säästäriin. Wai vieläkö löytyy parempia? Miten yleensä muuten mms -hinnoittelu? Onko tietoa tuleeko niiden hinnat alas lähiaikoina? Itse pidän kovasti Soneran verkosta kun kuuluvuus on mielestäni ihan omaa luokkaansa.
   
 6. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Kaverille juuri myin Säästärin PT-6:n liittymäksi. Mikäli Elisan verkossa on kenttää paikassa, jossa kameraa käytät, homma toimii aivan ok. Sillä ei ole merkitystä onko kenttää "kaksi tolppaa" vai täydet, viestit kyllä menevät läpi. Lisäksi Saunalahden järjestelmästä tuli valmiit asetukset kameralle ok, joten senkään asian kanssa ei tarvitse tapella. Jos kuuntelet kameraa, niin silloinkin saat hyvitystä joka minuutista ja Säästärin kk-maksu on myöskin hyvin kohtuullinen 0,89e, sekä myöskään ei ole pelkoa siitä, että liittymä menee mahdollisesti kiinni käyttämättömänä 6kk:n jälkeen, kuten kk-maksuttomissa voi käydä. Joten veikkaisin äkkiseltään, että tämänhetkisistä liittymistä et järkevämpää vaihtoehtoa Säästärille löydä tuohon käyttöön.

  OT: Oletko muuten saanut BT:llä tietokoneen kanssa kameraan yhteyden Nokian ohjelmalla? Se ei ole kaverin PT-6:n kanssa onnistunut lukuisista eri koneilla tehdyistä yrityksistä huolimatta.
   
 7. HulluJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S III
  En ole vielä koittanut tuota laitetta yhtään. vasta manuaalia lueskellut ja laitetta kädessäni pyöritellyt. Osaatteko neuvoa että kannattaisiko ensin tuo pin koodi "0000" vaihtaa esim. puhelimessa toiseksi ennen kuin simin työnää siis itse kameraan. Itselleni syntyi se kuva että se olisi ainakin ehkä helpompaa näin.
   
 8. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Kannattanee, sillä kameralla ilman kunnon näyttöä homma on paljon vaativampi ja sehän on sama millä se PIN on kortille vaihdettu.
   
 9. HulluJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S III
  Nyt tuli vklppuna Säästäri hankittua ja kyllähän se tähän taitaa olla kaikkein edulllisin. Varsinkin kun vielä soittelee kameraan ja saa hyvitystä siitä. Koskakohan ensimmäinen lasku oikein tulee =)

  Nyt sitten kävi niin että pari kaveria kiinnostui saman hankintaan, mutta eilen tiistaina Saunalahti oli yllättäen lopettanut Säästäri -liittymänsä myynnin. Yritimme yhdessä vertailla missä liittymässä olisi edullisimmat mms -viestit mutta kautta operaattoreiden ne ovat siellä 35 centin tuntumassa. Vai löytääkö joku teistä nyt Säästärin jälkeen edulllisinta liittymää tätä kameraa varten?
   
 10. aimo Vieras

  0   0   0

 11. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa kameraan soittelussa kannattaa olla huolellinen.. Meinaan kun käsittääkseni voit kuunnella mitä kameran lähistöllä tapahtuu. Kameravalvonta jo sinällään on lain mukaan aika vekkuli -olethan muistanut laittaa kyltit/laput valvonnasta, mutta salakuuntelun ja kameravalvonnan ero on aika kova..
   
 12. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Säästäristä ei kannata luopua, jos sellaisen onnistuit vielä saamaan.

  Uusien liittymien kohdalla Lanka lienee edullisin, kuten jo ylempänä todettiinkin.

  Kaveri päätyi kuitenkin ottamaan Säästäriinsä Dataedun 10e/kk ja konffasimme kameran niin, että se lähettää kuvat sähköpostiin datana, ei siis MMS:nä. Voi ottaa liiketunnistimella rajattoman määrän kuvia täydellä laadulla(300kb) ja siirto menee kiinteällä 10e/kk kuukausimaksulla.
  Tätä kannattaa harkita, jos kuvia tulee kuukaudessa paljon ja ei välttämättä tarvitse niitä kännyyn MMS-viesteinä.
  Toki saahan sillä kymmenellä eurolla jo jokusen MMS-viestinkin tuupattua.
   
 13. rsk

  rsk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  3/5/04
  Viestit:
  71
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Nokia 6
  Halvin vaihtoehto taitaa kuitenkin olla GoMobile 69, jossa MMS-viestit maksavat 0,069 € ja kuukausimaksu 0,69 €.
  http://www.gomobile.fi/69/

  Tietysti vaikeusastetta lisää ettei tuohon saa uutta numeroa, mutta taitaa tällä hetkellä ainakin Elisalta ja Soneralta saada ilmaisen avauksen ja kk-maksut joksikin aikaa.
   
 14. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Unohdit myös mainita, että joutuu sitoutumaan 12kk:n määräaikaiseen sopimukseen...
   
 15. HulluJussi

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/03
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S III
  Kiitos "nhk_" muistutuksesta salakuuntelun laittomuudesta. Tosin jos joku haastaa minut oikeuteen, kun mahdollisesti kuuntelen mitä kesä-asunnollani tapahtuu minun sieltä pois ollessani (jolloin siis siellä ei ole ketään) niin haastakoot =) Tuleehan ainakin mielenkiintoinen tapaus oikeudelle. Eli ihan omaa omaisuuttani omalla maalla=kiinteistössä vahtaan.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei vielä aivan kokonaan ratkaise tilanteen laillisuutta.
   
 17. must1

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  167
  Tykkäykset:
  0
  Kun sinulla tuntuu olevan tietoa, tai mutua, tähänkin, kuten kaikkeen muuhunkin, niin kerro toki meille muillekin.
   
 18. Panda Vieras

  0   0   0

  Ettei mene OT:ksi, tein laillisuuskysymyksille oman ketjun:

  http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=53639
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä siinämäärin että voisin ohjeistaa.
  Itseensä saa kuunnella ja omia touhoja tallentaa jne.

  Jos nyt sattuu omistamaan jotain kiinteistöjä,esim mökin ja siellä esim vieraita tai omia perheen jäseniä on ja kamera/mikki vahtimassa, niin en viaraiden/omanväen tietämättä aivan itsestään selvänä pidä kuuntelun/katselun laillisuutta. Jos raja ylittyy ja riitaa syntyy niin silloin pilakin voi muuttua vakavaksi.

  Kuitenkin pitää muistaa että ei ole ensimmäinen kerta jossa uhri joutuu yllättäen heikoille käräjillä ja roistosta tuleekin "uhri". Ymmärtääkseni ns. mökki kameravalvonnan pystyy toteuttamaan niin että roistoilla ei mitään sanomista,
   

Jaa tämä viestiketju