Liittymäsopimuksia roskiksessa.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja SYS 49152, 31/12/07.

 1. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id78742.html

  Toivottavasti Saunalahti antaa potkut kyseiselle jälleenmyyjälle, ei tuollainen tee hyvää millekään firmalle että salaisia tietoja heitetään kenen tahansa nähtäville. En syyttäisi operaattoria vaan yksittäistä henkilöä tuosta mokasta mutta mokastahan koituu myös operaattorille hallaa, ikävä kyllä.

  Täytyy vaan sanoa että on ne kuopiolaiset aika huolimatonta hälläväliä porukkaa, ensin heittivät sosiaali- ja terveysviraston juttuja roskiin, nyt operaattorin asiakkaiden sopimuspapereita!
   
 2. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Varmaankin käynyt myymälässä sama "joulusiivoaja" kuin kyseisellä poliitikolla.

  Pari asiaa uutisessa tosin ihmetyttää:

  Miten ihmeessä sopimuksiin sitten saadaan allekirjoitus ellei niitä tulosteta? Mistä myymälä on saanut tietoonsa asiakkaiden sähköpostin salasanat - elleivät sitten asiakkaat ole niitä sinne itse vieneet??? Vai pääsevätkö jälleenmyyjät katsomaan asiakkaan tietoja tuolla tarkkuudella?
   
 3. Skopa Vieras

  0   0   0

  xxx

  Miten tää on mahdollista et näin on päässyt käymään?? Voihan Gemma Atkinson sentään......
  Miten monen immeisen tiedot siel roskikses nyt sitten todellisuudessa oli?
   
 4. Invicta

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/05
  Viestit:
  259
  Tykkäykset:
  0
  Näitähän käy. Ei taida olla mitään henkilö- tai muita yksityisiä tietoja sisältävää järjestelmää, josta ei olisi tietoja vuotanut ulos vahingossa tai tarkoituksella. Täytyy vaan suhtautua vakavasti kaikkiin, eikä ohittaa vuotoja olankohautuksella, niin josko joku järki säilyisi tietojen hallinnassa ja turhan innokkaassa tietojen keräilyssä.

  (Odotan jännityksellä noinkohan punaisen operaattorin maksettu mainostaja uskaltaa tulla tänne vahingoniloisena ilkkumaan muiden operaattorien ongelmia, kuten hänellä tapana on...)
   
 5. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Näitä "ei paljoa kiinnosta" -tyyppejä löytyy aivan joka paikasta, tai sitten ovat niin idiootteja etteivät yksinkertaisesti ymmärrä että joku voi niitä roskia "dyykata" ja kaivella esim. henkilötunnuksia papereista. Vaikka olisi annettu tietoturvakoulutus ml. dokumenttien asianmukainen hävittäminen, niin siltikin näitä hälläväliä-perunapäitä eksyy mukaan seulasta huolimatta. Nimimerkillä kokemusta on.
   
 6. samumanu Vieras

  0   0   0

  Plehti oikaisi juttua, toki voinu toimittajakain kirjoittaa vahingossa väärin.

  http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200732985
   
 7. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Mielestäni hieman selityksen makua taas ilmassa, niin kuin monen muunkin itviikon foorumille kirjoittaneen mielestä! Jutun perusteella saa käsityksen, että jälleenmyyjä toimii kotona eli myy liittymiä kotona? Hmm, mielenkiintoista.
   
 8. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Ja missä firmassa salaisiksi tai luottamuksellisiksi luettavia dokumentteja pidetään pöydän reunalla, josta jokainen jopa siivooja voi ne noukkia mukaansa? Mikä lie puhelinmyyjä ollut taas asialla...
   
 9. laimbeer

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/05
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Herää kyllä kysymys siitä, että miksiköhän sieltä on löytynyt noita sähköpostin käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Kaiken järjen mukaan niiden ei kyllä olettaisi liittyvän mitenkään numeronsiirtoihin tai ainakin toivon ettei Saunalahti käyttämänäni operaattorina nyt sentään tuollaisia tietoja toisille operaattoreille normaalisti toimita puhumattakaan nyt tästä roskistapauksesta.

  Kaikin puolin ikävä juttu, mutta eipä näitä mikään organisaatio kai pysty täysin estämään. Toivottavasti Saunalahdelta nyt kumminkin löytyy selkärankaa informoida kyseisiä asiakkaita ja kehottamaan vaihtamaan salasanat.
   
 10. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Ei liity mitenkään numeronsiirtohin. Sitä paitsi siirtotiedot liikkuvat operaattorilta toiselle omassa sähköisessä järjestelmässä. Panu mainitsi, että eräät operaattorit ovat alkaneet vaatia kirjallista ilmoitusta numeronsiirrosta, mikä kuulostaa myös omituiselta.
   
 11. crester

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  90
  Tykkäykset:
  0
  Missään ei ole plehden spekulointia lukuunottamatta mainittu, että kyseessä olisi nimenomaan matkapuhelinsopimukset. Ainakin Welhon nettiliittymää tehtäessä tulostuu asiakkaalle myös tietokoneen generoimat salasanat. Ettei vain olisi nettiliittymistä kyse tässäkin.

  Offtopiccina operaattorit voisivat kyllä helpottaa jälleenmyyjien hommia huomattavasti parantamalla liittymänavaus-systeemeitänsä. Ainikin kahden Suomen suurimman matkapuhelinoperaattorin jälleenmyyjäportaalit ovat melkoista kuraa ja erittäin epävakaita.
   
 12. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Toki. Olemme pyytäneet näiden 5 (viiden) asiakkaan tiedot Savon Sanomilta jo eilen. Lisäksi olemme pyytäneet tietoja jälleenmyyjänämme toimineelta yritykseltä. Ikävä kyllä tähän mennessä emme ole saaneet asiakkaiden tietoja, jotta olisimme voineet olla heihin yhteydessä.

  Saunalahden jälleenmyyjät toimivat itsenäisinä yrityksinä ja myyvät Saunalahden liittymiä siinä missä mitä tahansa muitakin tuotteita ja palveluita. Saunalahti kouluttaa ja neuvoo jälleenmyyjiään myöskin tietoturvaan liittyvissä asioissa. Saunalahti on velvoittanut jälleenmyyjänsä säilyttämään sopimukset, niiltä osin kuin niitä on tarve ylipäätänsäkään säilyttää paperimuodossa, aina lukituissa tiloissa ja tuhoamaan tarpeettomat asiakirjat asianmukaisesti käyttämällä asianmukaisten yrityksien palveluita.

  Asia koskee välillisesti numeronsiirtoa kuten varmasti tarkka lukija huomasi: "Taustalla olivat numeronsiirtopyynnöt, jotka toinen operaattori oli hylännyt vedoten sopimusten määräaikaisuuteen." Jos asiakkaalla on määräaikainen sopimus ja hän haluaa valtuuttaa jälleenmyyjän / toisen operaattorin irtisanomaan määräaikaisen sopimuksen päättymään sopimuskauden päättyessä tietyt operaattorit mm. Masterin kovasti tälläkin palstalla kehuma operaattori, velvoittaa toimittamaan asiasta mm. kirjallisen ilmoituksen ja asiakkaan allekirjoittaman valtakirjan.

  / Panu.
   
 13. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Kyseessä on KUOPION KAUPUNGIN SOSIAALIVIRASTON roskikseen joutuneet huostaanotto- yms. paperit: "Jutun oikeuteen päätymisestä päättävät noin 30 asianosaista, joiden tietoja papereissa on. Materiaali sisältää muun muassa toimeentulotukeen ja huostaanottoihin liittyviä asiakirjoja, joissa on lukuisia lääkärinlausuntoja lapsista ja heidän vanhemmistaan."

  Radiouutisissa nimenomaisesti mainittiin, että tutkinta ei koske operaattorisopimuksia.

  / Panu.
   
 14. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2346
  Tykkäykset:
  24
  Jos espenlekan epäily puhelinmyyjästä osuu kohdalleen, kenties jälleenmyyjä on tehnyt tilauksen oma.saunalahden kautta lähes kuin kuka tahansa asiakas ja näin mp-liittymään kuuluvan sähköpostin generoitu salasana on tulostunut sopimukseen.
   
 15. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Sori, mun moka. En kattonu tarkemmin...
  Viesti poistettu.
   
 16. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  "Saunalahden salaisia asiakastietoja roskiksessa

  Puhelinoperaattori Saunalahden asiakkaitten luottamuksellisia asiapapereita löytyi roskalaatikosta Kuopiossa viikonvaihteessa. Liittymäsopimuksissa oli henkilötunnuksia, sähköpostiosoitteita, käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Kuopion poliisi aloittaa tapauksen tutkinnan heti vuoden vaihteen jälkeen.

  Asiasta kertoi Savon Sanomat.

  Paperit ovat peräisin Saunalahden jälleenmyyjältä, joka toimii samassa taloyhtiössä. Paperit olivat hajallaan roskakatoksen lattialla. Tietovuodon epäillään johtuvan varkaudesta.

  Saunalahden jälleenmyyjäyrityksen PPMedian toimistopäällikkö Eero Soininen vahvisti SS:n verkkosivuilla, että asiasta on tehty rikosilmoitus. Sepänkadulla sijaitsevasta liikkeestä vietiin viime viikolla viisi matkapuhelinta. Taloyhtiön jätekatoksesta löytyneiden papereiden epäillään olevan peräisin anastetusta asiapaperisalkusta, SS kertoo.

  Saunalahden omistajayhtiön Elisan viestintäjohtaja Anne Korkiakoski sanoi STT:lle, että jälleenmyyjä on toiminut vastoin sekä sisäisiä ohjeita että tietosuojalakia."

  http://www.kaleva.fi/plus/juttu702341_page0.htm
  Entäs sitten tuo PPMedia?

  "Tervetuloa PPMedian kotisivuille!

  PPMedia on maaliskuussa 2003 Saunalahden tuotteiden, erityisesti gsm-liittymien, jakelukanavaksi perustettu yhtiö. Yhteistyömme on muodostunut tiiviiksi, välittömäksi sekä tulokselliseksi ja kuluneet vuodet ovat olleet meille vahvan kasvun aikaa.

  Aloitimme toimintamme Jyväskylästä, josta laajensimme toimintaamme ensimmäisenä Lahteen. Tällä hetkellä organisaatiomme toimii 7 paikkakunnalla. PPMedia tavoittaa kuukausittain kymmeniätuhansia kotitalouksia ja pk-yrityksiä.

  PPMediassa palvelee noin 200 työntekijää, joista osa on opiskelijoita tai toimivat tehtävissään osa-aikaisesti. Toimintamme ohjenuoria ovat tuloksellisuus sekä hyvien tapojen mukainen henkilökohtainen myyntityö.

  Tavoitteenamme on toimia myös pitkällä tähtäimellä oman toimialamme vahvimpana edustajana sekä mukavana työpaikkana reippaille myyntiedustajillemme.

  - PPMedia, 2006"

  http://www.ppmedia.fi/


  "Työkalunamme on puhelin ja tehtävämme on tarjota operaattoripalveluita sekä kuluttaja- että yrityssektorille."

  http://www.ppmedia.fi/?doc=2

  ...eli puhelinmyyjäbulvaaneista kyse.
   
 17. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja minkä firman siivoojat tyhjentävät työntekijöiden paperit pöydältä? Roskakorin toki tyhjentävät, mutta mielestäni siivoojan syyttäminen tässä kohtaa on aika tökeröä.
   
 18. Panda Vieras

  0   0   0

  Allekirjoitan. Missä olen töissä ollut, ei siivoojat ole vieneet edes tyhjää mehupurkkia työpöydältä-duunari siivoaa pöytänsä ja siivooja muut paikat. En usko että siivooja tässäkään tapauksessa on alkanut päätellä mikä on roskaa ja mikä ei.
   
 19. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Uutisissa on aina vähän "ankkoja" mukana. Lisäksi näyttäisi olevan niin, että vasen ja oikea käsi eivät taaskaan ole tavoittaneet toisiaan...

  Oikea käsi kirjoittaa, että sopimuksia ei saisi tulostaa, mutta kuitenkin "vasemmalla" edellytetään asiakkaan allekirjoittaman sopimuksen palauttamista jälleenmyyjältä operaattorille. Myyjän ei siis myöskään pitäisi tietää asiakkaan sähköpostitunnuksia. Eikä myyjä niitä asiakkaan senhetkisiin posteihin tiedäkään. Sensijaan, kuten tunnettua Saunalahden jokaiseen matkapuhelinliittymään kuuluu vakiona sähköpostilaatikko, jonka tunnuksen järjestelmä luo liittymän tekovaiheessa. Tämä tunnus on nähtävillä sopimusta tehdessä ja yleensä se tulostetaan asiakkaalle, jotta asiakas pystyy ylipäätään ensimmäisen kerran palveluun kirjautumaan. Asiansa osaava myyjä osaa opastaa asiakasta vaihtamaan välittömästi, ennen ko. palvelun käyttöönottoa, koneen arpoman salasanan. Ilmeisesti tässä tapauksessa kohu on noussut nimenomaan noista tunnuksista. Henkilötunnusten joutuminen "yleiseen jalkeluun" on tietysti täysin anteeksiantamatonta ja tässä tapauksessa siten se suurempi ongelma.

  Lisäksi on mielenkiintoista ollut huomata, että ensin sopimukset joutuivat jätekatokseen vahingossa ja sitten ne olikin varastettu... Ja kun ne olivat varastettu, niin heti perään "oikea käsi" taas toteaa, "jälleenmyyjä on toiminut vastoin sekä sisäisiä ohjeita että tietosuojalakia."

  Mihinkähän päin sillä sormella nyt pitäisi osoittaa...?
   
 20. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Ensin paperit oli vienyt Panu Lehden mukaan siivooja vahingossa roskikseen ja nyt sitten ne onkin varastettu toisen lähteen mukaan? Siltikin jälleenmyyjä on Elisan lähteen mukaan rikkonut annettuja ohjeistuksia?

  Selkeää
   

Jaa tämä viestiketju