Liittymän estopalvelut oletuksena käyttöön

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Enhancer, 3/12/13.

 1. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Säännöllisin väliajoin saa lehdistä lukea kuinka puhelimella on tavalla tai toisella tehty tuhansien eurojen laskuja.

  Yleensä nämä ovat tulleet datakäytöstä, tai sitten väärinkäytösten johdosta, kun on soitettu palvelunumeroihin tai ulkomailla. Alaikäiset lapset ovat myöskin ongelman aiheuttajia.

  Väitän, että 90% suomalaisista kuluttajista ei tarvitse soittaa ulkomaille, tai 10€/puhelu maksavaan palveluun. Miksi näitä palveluita ei voida oletusarvoisesti estää liittymältä, niin että se joka kokee näitä tarvitsevansa, voi ne sitten halutessaan liittymää ostaessaan siihen erikseen pyytää.

  Datakäyttöön pitäisi olla myös jokotai malli, eli dataa joko kiinteään hintaan määrä x, tai vaikka sitten 1€/vuorokausi, vaihtoehtona täysesto, ja oletuksena täysesto.

  Ulkomailla data luonnollisestikin oletuksena täyseston piiriin myös.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kotimaan datan osalta ongelma on marginalisoitunut paljon foorumilla haukuttujen liittymäuudistusten ansiosta ja jo ennen sitä osalla operaattoreista hinnoittelu on sen kuluttajaliittymissä pitkälti estänyt.

  Eikä kauaa kun tuli EU datakatto, mikä ainakin osalla on mahdollisuuksien mukaan laajempikin.

  Ulkoimailla ja ulkomaille soittamisen kalleuden varmaan moni ymmärtää, toki se ei estä ylilyöntejä.

  Lisäksi operaattoreilla on luottorajoja, jotka toki ei teknisistä syistä aina ole kovin nopeita.

  Toki, tosin hei eivät voi tehdä laskutusliittymäsopimusta ja heille vaihtoehtoja aina prepaid liittymiinasti joissa nykyään aijempaa monipuolisempaa tarjontaa.

  Yritin miettiä, en pikaisesti keksinyt edes kymmentä täysikäistä tuttua joiden ei tarvitsisi soittaa ulkomaille, enkä edes sen vertaa ettei tarvitsi soittaa ulkomailla.

  Tosin tarpeella ajattelin ihan omaa valintaa, toki varmaa lukukasvaisi jos miettii että onko aivan pakko.

  Maksullisiin palvelunumeroihin vastaava tarvetta soittaa on myös monella, hinta haarukka toki iso ja moni on halvempi kuin kympin ja _osan_ voi korvata vaihtoehtoisilla maksumenetelmillä/palveluilla.

  Liittymimyyjillä ainakin jossain vaiheessa olla iso hinku kytkeä palvelunumero estoja, jopa niin iso että sellaisen otti osa aivan turhaan melkein vasten tahtoa (Tarvetta).

  Tuota jo vähän kommentoin, olen osittain samaa mieltä.
  Mutta en varauksetta kannata nykymallia joissa liittymään kuuluu pakkodata ja sen datan hinta on leivottu hintaan.
  Kannatan vaihtoehtoja, on tarvetta edullisille (kk) liittymillä joissa ei dataa, on tarvetta pienelle datalle, esim mt pohjainen jonka parina ehdottomasti hintakatto, esim ehdottamasi euronpäivä (tai 7 euron viikko). se voisi erota pakkodata liittymissä siinä että vauhdit tuntuvasti nopeampia.


  entistä useammalla on luuri joka tarvitsee dataa ja sitä luuria halutaan käyttää myös ulkomailla, dataesto romuttaa laitteen käyttöä. Pidän hintakattoa aikahyvänä. (+ edullinen roamingdata=)


  Ehdottaisin vähän pidemmälle menevää, joka tosin osittain käytäntökon, eli itsepalvelu tilauksessa selkeitä valintoja, ei oletuksena mitään, vaan nimenomaan valinta. Tiskillä sama homma, ja ongelmallinen suullinen etämyynti nykyään vähentunyt, mutta siinä samoin.

  Operaattoreita voisi kovistella tiukentaa luotonvalvontaa, eli luottolimiitti selkeämmin esille (nykyään piilossa) ja jos ei kyse väärinkäytösestä niin esim luottorajan tuplaylitys ilman asiakkaan sustumusta olisi myös laskutuskatto.
   
 3. Prepaid

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/07
  Viestit:
  84
  Tykkäykset:
  21
  Erittäin hyvä idea. Paljon vaivaa ja rahaa säästyisi monelta. Itsellä on kaikki mahdolliset ja mahdottomat estot mitä voi olla. Ainut ongelma on sitten kun ja jos pitäisi soittaa taksi.
   
 4. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  En ymmärrä miksi pitäisi palata menneeseen tuossa. Nyt Tele Finlandilla on data liittymissä tai jos sitä ei ota, data on estetty. Saunalahdella data on liittymissä mukana. Halvimman liittymän perusmaksu on Saunalahdella huimat 2,90 euroa. Lisäksi Saunalahdella on alle euron puhelut. Jos ainoastaan pöytälaatikko- tai kakkosliittymänä tällainen on huono. Dna:lla on edelleen vanha malli, jossa data on päiväveloituksella, jos ei ota datapakettia.

  Minusta ihmiset on hemmoteltu pilalle, pitäisi saada liittymiä alle euron perusmaksulla ja sitten vielä paperilaskutkin ilmaiseksi. Lisäsi nyt pitäisi saada hieman dataa halvalla. Muut maksakoot.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hain vaihtoehtoja , en lopettaa saunalahden vajaan neljäneuron liittymää jossa 256 data mukana.

  En hakenut myöskään sitä mennyttä missä puhdas Mt hinnoittelu ilman Mt kattoa, vaan hain selaista tuotetta / hinnoittelua mitä joissain prepaid liittymmissä. Eli ei data estoa, mutta esim se viikossa max 7e.

  En ollut myöskään hakemassa ilmaisi liittymiä ja ilmaista dataa. vaan joustavaa tuoetta.


  Esim DNA Perus Äly datassa on ideaa, tosin siinä se parine uron minimi veloitus perpäivä (jota en hakenut, DNAlla prepaidissa taisi olla rajaton 7,xx euroa / viikko)

  Käyttökohteet mitkä mielessä ne kakkos---n! simmit, joissa käyttö vaihtelevaa, esim selalinen käyttä missä jotkut käyttää MultiSIM hinnan takia (ei tarpeen) tämä profiili saman kaltainen kuin he joilla vuodessa on vain kuukausi pari käyttöä.

  Toinen ne puhelinkäyttäjät jotka luuria käyttävät mutta varsinaisen netin kulutuksen yleensä muuaalla kuin GPRSllä, eli 256 perus tada erinomainen yleensä, mutta välillä tarvetta reippaaseen jotka silloin siitä myös maksaisivatkin.


  Nimenomaan tuonhenkistä siihen dataankin.
   
 6. thehulk

  thehulk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/03
  Viestit:
  1969
  Tykkäykset:
  130
  Puhelinmalli:
  Samsung Area 52 Radio edition
  Hintojenkorottajien puolustajille (=operaattorityöntekijöille) pitäisi perustaa ihan omia liittymiä, jossa kuukausimaksuista saisi maksaa ihan niin paljon kun haluaa: DNA Omatunto, Saunalahti MaksaReilusti, Sonera Extraveloitus.
   
  4 henkilöä tykkää tästä.
 7. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Itsellä esim. teleltä liittymä missä ei nettiyhteyttä, puhelimena GalaxyBeam..hyvin toimii. Kotona sitten päivittelee omineen jotain wifillä. Jos pitäisi miettiä kymmenen kaveria joilla tarvetta soittaa ulkomaille, niin ensin tarttisi koittaa löytää sellanen määrä tuttuja. :) No joo..mutta ihan oikeesti. Vaikka nyt varmastikin ihmiset välillä soittelee jonnekin ulkomaille, niin tuskinpa se nyt valtaosan harrastuksena oikeasti on. Ja nyt siis puhun kantaväestöstä.
  Mahdollisimman laajat estot joka liittymään, niitä sitten voi ruksia käyttöön jokainen tarpeen mukaan.
  PS toki perusdata voisi kuulua yleisestikin liittymiin pienellä hinnalla, jotta mahdollisilta ylilyönneiltä vältyttäisiin. Sauniksellahan tuo lienee käytössä.
   
 8. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Saunalahti Prepaidissa on megatavuveloitus ja 1,90 euron päiväkatto. Megavuhinta oin 0,861 euroa eli katto tulee 2,2 megatavulla. Tavoittaessa voi ostaa paketin viikoksi, kuukaudeksi tai puoleksi vuodesi.

  Minulla on Mobiililaajakaista Tablet jonka voin panna puhelimeen, jos tarvitsee nopeampaa dataa.
   

Jaa tämä viestiketju