Liittymän avaus väärillä tiedoilla??!!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Nokkeli, 12/5/08.

 1. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Kuinka voi olla mahdollista että isäni nimellä ja sotulla avattu viime keväänä kännykkäliittymä?!
  Äitini huomasi hiljattain oudot puhelinlaskut. Summat olii pienet, veloitettu vain kuukausimaksuja onni liittymästä. Ei puheluita. Kaksi laskua tullut. Ei kuitenkaan karhua marraskuussa erääntyneestä laskusta.
  Vanhempani eivät ole näitä maksaneet. Soitin operaattorille ja sieltä ehdotettiin mahdollisesti vanhigossa avattua liittymää. Se ei ole mahdollista, sillä mitään sopparia tai sim-korttia ei ole tullut. Vain pelkät laskut!
  Ja sen verran pystyivät sanomaan tässä vaiheessa että liittymä otettu puhelimitse.
  Mutta kuinka mahdollista toisen nimellä ja sotulla? Operaattorille jäi selvityspyyntö asiasta. Liekö pystyvät selvittämään?
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7554
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Onhan sitä väärillä tiedoilla suurempiakin hankintoja tehty, joten miksi ei olisi mahdotonta. Ihmettelen vaan mikäli liittymiä ole käytetty? Tai no, mistäs me tiedetään mitä puheluita niihin liittymiin on soiteltu.
   
 3. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  No tässä tapauksessa voi sanoa että onneksi ei ole käytetty, olisi voinut tulla vaikka millaisia laskuja! Tosin sitten olisi varmasti jo heti hoksannut ettei kyse ole omista laskuista.
  Mutta ikävä jo ajatuksenakin, kuinka lie ongittu tiedot? Ja asia selvisi vahingossa kun vanhempani kävivät puhelinliikkeessä niin siellä oli myyjä katsonut koneelta isän tietoja ja ilmoittanut useasta liittymästä hänen nimellään.
  Odottelen millaista tetoa operaatorilta mahtaa tulla asiasta.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jokin meni jutussa ohi, lasku oli siis tullut parikappaletta, ne huomattu, ja niitä ei oltu maksettu?

  Mahdollisuuksia toki paljon, harmillisiahan noi, vaikka pitäisi olla vain operaattorin ongelma.

  Eli laskuja ei ollutkaan tullut?

  Joskus tapahtuu toki sellaista että liittymät onkin aukaissut suht ok, esim jos järjestelty liittymiä esim. kustannussäätöjen takia, tai jostan muusta syystä, asiaa ei vain ole tarpeeksi selkesti selvitetty. Joskus vähän erikosiempiakin syitä, ja sitten tietenkin ne virheet tai selkeät väärinkäytökset.
   
 5. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Tässä tapauksessa vaikuttaa selkeästi väärinkäytökseltä. Sellaisia laskuja siis tullut pari kappaletta joissa pelkkiä kuukausimaksuja, ei puheluita, viestejä tai datasiirtoja (onneksi).
  Mitään liittymiä he eivät ole ottaneet, eivätkä nykyisiin muutoksia tehneet. Minkäänlaista sopimusta tai sim-korttia ei tästä "haamuliittymästä" ole.

  Näitä haamuliittymän laskuja eivät ole maksaneet, eikä mitään karhua marraskuisesta laskustakaan ole tullut, mikä erikoista sekin?
  Asia selvisi vahingossa kun he asioivat paikallisessa puhelinliikkeessä, niin myyjä oli koneelta nähnyt tämän "haamuliittymän".
  Liittymätiedot; nimi ja osoite, sotu ovat oikein, joku siis onnistunut avaamaan liittymä väärillä henkilötiedoilla. Ja sen vaerran operaattorilta tässä vaiheessa tietoa että liittymä avattu puhelimessa.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  kuitenkin kirjoitat
  Jos liittymässä ei ole kortteja, eikä sopimuksia, ei puheluita jne. niin ei heti tule mieleen väärinkäytökset, jos sillä siis tarkoitat tietoisesti väärillä tiedoilla aukaistu, vaan enemmänkin joltain virheeltä jossain.

  Ja kirjoitat alla

  Siis heille tulee puhelinlaskuja, eivät niihin reakoi, sattumalta käyvä paikallisessa liikkeessä, jos kerrotaan että heillä on haamuliittymä?

  Kertomastasi ei nyt oikein saa kuvaa tilanteesta, on vähän ristiriitaisen oloinen ja jotain oleellista saattaa puuttua.

  Mutta kuvitteellinen tapahtuma muualta.

  Henkilöllä H on S operaattorin liittymä tai liittymiä, tai hänelle on sellaista markkinoitu.

  Jos H:lla on ollut tuon operaattorin liittymä, hänelle on tarjottu nimissään olevien liittymien väliset puhelut veloituksetta tietyn aikaa, jos hän avaa uuden liittymän.

  H on pitänyt tarjousta houkuttelevana, mutta todennut ettei hänellä ole tarvetta ylimääräiselle liittymällä, ja myyjän kanssa keskusteltua todennut että kk maksua on etuun nähden niin pieni että kannattaa ottaa ja tehnyt sopimuksen puhelimessa.

  H: on saanut asianmukaiset paperit jne, mutta jos ei laskutkaan kiinnosta, niin ovat laitettu roskiin. tai jos on muistanut ja jos niissä allekirjoitus jutskaa niin on saattanut palauttaa.

  H:n puhelin lasku mahdollisesti pienentynyt.

  Edellä oleva ei liity ketjun tapaukseen, mutta yksi esimerkki miten liittymän on voinut avata ilman että siitä ei olisi käyttänyt.

  Vaikka sanoit ettei mitään liittymiä ole avattu / muutoksia tehty, niin minulle ei selvinnyt miten olet asian varmistanut, usein käy kuitenkin ilmi että jotain on tehty.

  Tämä ei tietenkään sulje pois mahdollisuutta että liittymä olisi tahallaan väärillä tiedoilla avattu, kuvauksen perusteella tulee kuitenkin mieleen virhe tai että todellakin on liittymä tilattu.
   
 7. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  No oletteko koittaneet soittaa siihen haamunumeroon?
  Jos siellä joku haamu vastaisi? ;)
   
 8. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Siihen numeroon on soitettu mm. terveyskeskuksesta , mutta kukaan ei ole vastannut, ei haamukaan :)
  Ja soveliaalle täytyy sanoa, että ilmeisesti kirjoitan todella huonosti tai pätkii siellä, kun jankkaat samoja asioita. Mikä kohta tässä nyt niin epäselvää mahtaa olla?
  Operaattorin aspasta sanottiin että myös puhelimessa avatuista liittymistä tulee liittymän avaajalle soppari allekirjoitettavaksi. Ja pitäisihän heillä sim-kortti olla? Mutta ei ole kumpaakaan, ne siis jollain muulla?

  Laskut tästä haamusta tulivat sopivasti peräkkäin heidän omien liittymälaskujen kanssa. Äiti kyllä niistä mainitsi (heillä menee oikeat liittymät maksupalvelun kautta, joten niissä summien kohdalla ruksit).
  Pointti tässä on nimenomaan se, että olipa nyt kyseessä virhe tai väärinkäytös, miksi tätä nyt jokainen haluaa kutsua, niin erikoista että on ylipäätään onnistuttu avaamaan toisen sotulla ja nimellä ja osoitteella.

  Tai sitten tälläinen on niin helppoa tai jokapäiväistä joillekin, etteivät osaa edes äimistellä tälläistä. On tottakai operaattorin ongelma jos tälläistä tapahtuu, mutta mielenkiinnolla odotan selitystä sieltäpäin

  Kustannusten pienentämiseen puhelujen suhteen heillä ei todellakaan tarvetta, on niin minimaaliset laskut. Eikä mihinkään muuhunkaan lisäliittymään ja vielä samalle operaattorille jossa nykyiset liittymät. Ja vaikka iäkkäitä jo ovat, niin eivät niin huttupäitä että vahingossa avaisivat liittymiä sinne tänne. Ja taivaan tosi myös on ettei sopimuksia ja sim korttia tuohon numeroon heillä ole.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Paperit tosiaan yleensä tulee, SIM kortti myös, Jos sitä ei löydy, niin se ei tarkoita että se olisi jollain muulla.

  Kun siihen numeroon soitettu, niin siis on soinut, mutta ei ole vastattu, vai on ollut pois päältä?

  Jos on on päällä, niin se toki kertoo että jossain koneessa on kiinni.

  Siis heillä on samanoperaattorin liittymiä käytössä? Onko uusi liittymä operaattorin omaa numeroavaruutta, vai mahdollisesti siiretty?

  Tarkoituksella väärillä tiedoilla aukaisu ei ole helppoa jos myyjä hommansa oikein tekee.

  Toki jos myyjä avustaa ja tarvittavat tiedot on, niin eihän se ole vaikeaa, jos "uhri" ei kiinnitä postiin huomiota. Tosin tarkoituksella tehdessä luulisi pyrittävän johonkin etuun, esim soitteleen rankemmankautta.

  Tarkkennetaan, onko heille puhelinmarkkinoitu viimekeväänä oman operaattorin palveluita, etuja, kytkyjä tai muuta? Jos oletetaan että on, ja eivät ole kuitenkaan tehneet sopimusta, tulee tietenkin mieleen että myyjä on vahingossa seuraavalle asiakkeelle tehnyt sopimuksen, mutta vahingossa ollutkin isäsi tiedot vielä ruudulla. Tuokin vaatisi vielä vähän lisäsattumuksia, mutta ei aivan utopiaa.

  Operaattorilta kyllä pitäisi löytyä sopimus, oli se sitten allekirjoitettu sähköisesti tai käsin.

  Jos kuvitellaan että joku myyjä tehtailisi sopimuksia ilman suostumusta, niin luulisi aika pian hommat loppuvan, ja operaattorin olisi helppo selvittää mitä myyjä on touhunut.

  Väärinkäytökseen en ensisijaisesti sen takia usko, koska liittymää ei ilmeisesti ole ainakaan soittamiseen käytetty, jos käytetty vastaamiseen ja pyrkimys häivyttää todellista käyttäjää, niin kioskilta saa pienemmällä vaivalla. Jos tarkoitus henkilöllisyys varkauteen niin asia toki toinen, ja luulisi muitakin viitteitä jo asiasta löytyneen.

  Väärinkäytösepilyä ihmettelin jos liittymään ei ole sopimusta / SIM korttia, ilmeisesti tarkoititkin että tietojesi mukaan niitä ei ole isälläsi.

  Toinen mikä sai vähän arvaileen, oli että kerroit laskuja tulleen, mutta se ei aiheuttanut ihmetystä, eikä niitä maksettu. Monet ihmettelisivät (*, kun kerroit että toinenhenkilö huomaisi laskut, eikä liittymän omistaja, niin loit sellaisen mielikuvan ettei olisi lainkaan tavatonta että liittymän haltija olisi ehkä sittenkin voinut sopimuksen tehdä. En tarkoita että näin teillä voisi olla, mutta ei lainkaan tavatonta että tehdyt sopimukset unohtuu. monet ihmiset ovat ystävälleekin avanneet liittymiä erilaisista syistä jne.

  (*
  Toki jos saman operaattorin liittymiä ennestään ja suoraveloitus, niin paljon ymmärrettävempää.
   
 10. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Kyllä sinä Nokkeli olet vienyt tarinaa hieman sekavasti eteenpäin. Kun laskuja tullut jotka päätetty jättää maksamatta niin ei se numero voi olla täysi yllätys kun siitä kuulee liikkeessä. Oletko aivan 100% varma ettei avausvahvistusta ole voinut tulla mutta se jätetty huomioimatta kuten lasku?

  En kuitenkaan epäile etteikö tätä olisi tapahtunut, ikävä juttu kun sattuu kohdalle. Kommentoin vain jankkaamis-kohtaa.
   
 11. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Kun liittymän käyttämistä ei ole tullut kuluja, yksi mahdollisuus on epäonnistunut ja kesken jäänyt väärinkäytös.

  Liittymän puhelimessa tilannut on saattanut suunnitella nappaavansa sim-kortin sen saapuessa postissa. Mutta kirjeen varastaminen ei olekaan onnitunut. Tai sitten kyseessä on ollut kirjattu kirje eikä huijari ole saanut tehtyä väärennettyjä henkilöllisyyspapereita kirjeen lunastamista varten.

  Tosin, luulisi operaattorin lähteneen selvittämään tapausta jos sim-korttia ei ole noudettu postista ja se on palautunut operaattorille?
   
 12. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Se on varmaa kun pläkki, ettei ole tullut sopimuksia, sim kortista puhumattakaan. Ja heillä ei ole edes ollut tarvetta millekään kolmennelle liittymälle. Puhelimen käyttö todella vähäistä kummallakin. Hädin tuskin viestejä osaavat kirjoittaa (lukea kylläkin). Kännykät lähinnä sitä varten että heidät saa kiinni tarvittaessa. Soittevat aika vähän kun on vielä lankapuhelinkin.

  Sekä omat toiminnassa olevat liittymät ja tää "haamu" samalla operaattorilla. Ja "haamu" ei ole siirretty numero vaan operaattorin omalla tunnuksella.
  Siihen, miksi äiti ei ihmeemmin osannut reagoida eka laskuun (marraskuussa) en osaa sanoa. Mutta muistan kun hän mainitsi ettei ollut ulkomaan puheluita laskulla (olivat matkoilla syksyllä) ja ihmetteli sitä. Sitten tulí samassa oma lasku jossa ne oli sitten.
  Eikä ilmeisesti hoksannut niin tarkkaan heti syynätä laskusta puhelinnumeroa tms. Ennenkun nyt kun tuli toinen lasku. Sitä kun on 70 hyvän matkaa mittarissa niin ei ihan kaikkee heti välttämättä hoksaa.
  Ilmeisesti sitten kun kävivät kännykkäliikkeessä ja kuulivat siitä kolmannesta numerosta niin osasivat yhdistää sen niihin ylimääräisiin laskuihin. Ja eivät kyllä yleensä jätä maksamatta laskujaan :)
  No pitää ootella mitä operaattori saa selville. Onni ettei mitään isoja laskuja ole tullut.
   
 13. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Helposti.

  1) Ihmiset heittävät roskiin/paperinkeräykseen lippuja ja lappuja, joista selviää mm. henkilön koko nimi, asiakasnumerot eri yrityksiin ja hyvällä tuurilla myös hetu (sotua ei ole ollut käytössä Suomessa enää vähään aikaan). Em. tiedoilla pääsee jo pitkälle.

  2) Jos käyttää langatonta nettiä, suojaamatonta tai suojattua ei eroa (WEP, WPA ja WPA2 pystytään murtamaan jo kotikonstein, netistä voi ladata softat) koska siellä ne tiedot myös kulkevat ja osaava henkilö pystyy ne nappaamaan.

  3) Nykyään on ties mitä kilpailuja ja kyselyitä, joissa kysytään henkilötietoja ja jopa hetuakin, monella helposti unohtuu miten hyvä omaa hetua olisi pitää omana tietonaan.

  Ei ole kauaa aikaa, kun tv:sta tuli brittiläinen dokumentti identiteettivarkaista. Eräs asiaanvihkiytynyt toimittaja kaiveli mm. brittiläisen kansanedustajan tietoja, kunnes sai riittävästi tietoja kasaan ja mm. teetettyä ihan laillisesti em. ministerin nimellä olevan ajokortin.

  Ihmiset ovat huolimattomia, eivätkä tajua että omaa yksityisyyttä kannattaa vaalia eikä vain ajatella, että eihän kukaan minusta ole kiinnostunut. Jokuhan täälläkin joku aika sitten vänkäsi kiven kovaa, että mitä väliä vaikka hetu joutuisikin toisten tietoon... kyllä sillä jotain väliä on, ellei halua ikäviä yllätyksiä.
   
 14. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Soitettu ja tarjottu liittymää "väärään numeroon" jolloin postitettu muutettuun osoitteeseen. Harva älyää asennoitua noin nopeasti, mutta mahdollista. Yksi varjopuolista puhelinmyynnissä. Myyjä voi olla myös niin kokematon ettei osaa varmistaa asioita oikeaoppisesti. Myös lehtiä ja kirjoja menee joskus väärille ihmisille.
   
 15. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16598
  Tykkäykset:
  4833
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Liittymäkortit postitetaan kirjattuina lähetyksinä, jotka voi vastaanottaa vain henkilöllisyystodistusta vastaan.
  Miten tuo kohta on voitu ohittaa?
   
 16. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Niimpä, odotellaan täällä selitystä operaattorilta. Ei sopimusta eikä sim korttia mutta laskut tulee kotiin ja finderistä numero löytyy.
  Ja mitään muutakaan liittymää ei ole koskaan hankittu puhelimessa, kaikki liikkeestä, jossa myös sopimukset allekirjoitettu ja sim kortit saatu mukaan.
   
 17. IngenioX

  IngenioX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/07
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Honor 7, SG K Zoom ja "pari" muuta..
  Ööö.. Tuoreet SIM-korttini tulivat postitse kotiin, joskin valitsin netissä tilausta tehdessäni tuon vaihtoehdon. Eli tätä ketjun tapausta paremmin tuntematta kuitenkin totean, että kyllä tuo homma voidaan ohittaa. Eli jos joku olisi päässyt luomaan/saanut haltuunsa tässä tapauksessa tunnukset ko. operaattorin "oma-sivustoon" ja tehnyt numeron siirron (tai miksei uudenkin liittymän) ja valinnut vaihtoehdoksi "toimitetaan kotiin".

  Olenko aivan väärillä jäljillä?
   
 18. Stittu

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/06
  Viestit:
  60
  Tykkäykset:
  0
  No minun visio on se, että heille on silloin aikoinaan soitettu ja tarjottu dna-liittymää. Ihmisillä on tapana unohdella vuoden takaisia asioita, etenkin vanhemmilla ihmisillä. Siinä on sitten saatettu sopia (tai olla sopimatta) esim. numeronsiirrosta tai uusista liittymistä.

  Puhelimissa tehdyistä sopimuksista lähetetään SIM-kortit kirjattuina kirjeinä. Jos näitä ei noudeta, asian pitäisi olla sillä selvä = peruutus. Jostain syystä peruutukset eivät ole menneet läpi ja liittymät ovat aktiivisina.

  Mistään petoksesta ei taatusti ole kyse, jos liittymillä ei ole soitettu eikä kyseessä Kimppa. Eikä niitä tehdä puhelimitse, koska paketit toimitetaan VRK:ssa ilmoitettuun osoitteeseen, eli ko. henkilö ei olisi asiasta mitenkään hyötynyt. Kiusanteko on yksi mahdollisuus, mutta pieni sellainen.

  Eli eiköhän se soittamalla selviä. Kerrotte mitä tapahtunut ja laskut hyvitetään jos ei kerran sopimuksiakaan ole/SIM-kortteja noudettu.
   
 19. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7554
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Eikö sielläkin tehdä tunnistus verkkopankin tunnuksilla. Omaosiosta en liittymiä ole tilannut, mutta ainakin Kolumbuksen liittymiä tilatessa tunnistus tehdään verkkopankkitunnistuksen kautta ja näin voidaan postittaa SIMit ilman vastaanottajan kuittausta. Elektroninen allekirjoitus korvaa postista kirjatun noutamisen.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  - onko puhelinmarkkinointia tehty liittymän omistajalle? voisiko se olla mahdollista, esim omistaja vastaa puheluihinsa itse (edes joskus).

  - Tulee sellainen käsitys että äitisi ja sinä olet sitä mieltä ettei isä ole uutta liittymää ottanut, meille ei ole selvinnyt mistä hän sen varmaksi tietää, sillä ei ole lainkaan tavatonta että ihmiset availee liittymiä

  - Eli et ole kommentoinut omistajan käsitystä, vaan äitisi ja omaasi, tähän toki voi olla hyvä syy, mikä ei vain ole tullut esille.

  Toki uskon sinua ja mahdollisesti tässä tapauksessa tapahtunut inhimillinen virhe jossain, kuvaus ei edelleenkää viittaa väärinkäytöksiin / tai henkilöllisys varkauksiin
   

Jaa tämä viestiketju