liittymä murtohälyttimeen

Keskustelu osiossa 'Mikä liittymä minulle?', aloittaja burt, 11/2/09.

 1. burt

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  331
  Tykkäykset:
  16
  Mikähän olis edullisin liittymä kodin murtohälyttimeen?
   
 2. IngenioX

  IngenioX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/07
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Honor 7, SG K Zoom ja "pari" muuta..
  Riippuu varmaan siitä, mitä kaikkea teet liittymän välityksellä.. Jos siirrät vain hälytykset esim. tekstiviestillä, kannattaa varman ottaa halvin kuukausimaksuton liittymä ja vielä mahdollisimman edullisilla viesteillä. Tai sitten Prepaid...

  Jos taas tarkoitus on tehdä pois-/päällekytkentöjä ja muutenkin paljon viestejä sisältävää hommaa niin varmaan joku halpa tekstaripaketti tai liittymä. Tai jos tieto kulkee datana niin datapaketti/liittymä.

  Operaattorin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että jos hälyttimesi on jossain syrjäseudulla, niin että operaattori oikeasti kuuluu siellä. Vaikka sinulla olisi ilmainen liittymä, mutta et voi puoliakaan ajasta olla varma, että liittymä on verkossa niin ei silläkään mitään tee...
   
 3. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Ekaksi pitäisi tietää soittaako laite vai lähettääkö tekstiviestejä, ja kuinka paljon. Laskutusliittymä on turvallisin, Prepaid voi mennä vahingossa vanhaksi.
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Hälytin varmaankin lähettää tekstiviestin vai lähettääkö kuvaa vai miten toimii?

  Kylläpä nuo edullisimmat kuukausmaksut ovat siinä 0,66 euron tienoilla. Liittymätyypin valintaan varmaankin merkkaa enemmän mitä tietoa olisi tarkoitus siirtää ja miten.
   
 5. burt

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  331
  Tykkäykset:
  16
  hälytin

  lähettää tekstiviestejä ja voi soittaa siihen ja kuunnella mitä mökillä tapahtuu ja kun saan kameran postissa ja asennettua sen se myös lähettää kuvia.eli tarvitsen 2 liittymää.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kaksi? Mihin se toinen liittymä tulisi? Toiseen hälyttimeen?

  Mikäli dataa liikkuu jonkin verran, kuvia siis silloin tällöin eikä kuvat ole kooltaan kummoisempia niin esim. Saunalahti Ykkönen 0,66 €/kk ja datamaksut: Internet-käyttö (GPRS, EDGE tai 3G, internet.saunalahti-APN) 1,50 €/Mt (pienin laskutusyksikkö 1 kilotavu (kt), 1 Mt = 1024 kt, tai datapaketti 25 Mt/kk 4 € tai matkalaajakaista alk, 9,90 €/kk sisältäen rajattoman tiedonsiirron kotimaassa.

  Minkä kokoisia kuvat ovat joita hälytin lähettää? Sen perusteella ja kuvien määrällä voit laskea paljonko dataa liikkuisi keskimäärin kuussa.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko kyse ihan oikeasta kunnollisesta , vai leikkikalusta kun haet edullisinta/halvinta vaihtoehtoa ?

  Vai haetko kuitekin järkevää ratkaisua, vaatimukset ovat aloituksen jälkeen jonkinverran laajentuneet/muuttuneet,Koti on vaihtunut mökikisi (ilmeisesti Suomessa), jolloin tulee aivan ensin mieleen toimivuus ja vasta sen jälkeen hinta.

  Kuvien lähettämisen osalta, onko GPRS internet yhteydellä vai MMSllä. kuinka paljon, kuinka usein, nopeusvaatimukset jne. millainen GSM/3G purkki sinulla siellä on?

  Joten tietämättä tilaneteesta, niin en siltikään halvinta tarjoaisi, vaan tapuksen mukaan toimivimman (Dna, Elisa, Sonera), Liittymät eivät kuitenkaan paljoa maksa, jos rajatonta data tarvitaan, niin hintahaarukka vähän laajenee, muilla lähdetään kympin nurkillta ylöspin, mutta Soneralla maksaa lähemmäs 20e/kk.

  MMS viestien hinnoissa on jonkinverran eroa, siinäkin oleellisinta toimivuus, ja jos leitteisto ei aikansa kuluksi niitä lähetä, niin on kai aika sama maksaako 5 senttiä vai 50 senttiä. jos laite saattaa seota, niin sitten ...

  Kun taajama oloissa datan suhteen voi olla suuri merkitys mikä verkko, niin mökki oloissa se voi tarkoittaa jopa 14kbit - yli1Mbit/s vaihteluväliä (joista Sonera rajoittunut toistaiseksi max 384kbit/s).

  Jos kyse leikkikaluista, niin sitten voi katsella myös noissa verkoissa olevia halppisnimiä, jolloin lähinnä Soneran verkon osalta voi säästää joitain euroja kuussa.
   
 8. burt

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  331
  Tykkäykset:
  16
  hälytin

  hälytin on varustettu ovi/ikkuna tunnistimilla,palo/savuilmaisimet , liiketunnistimella ja lämpötila antureilla ja kamera toimii omana yksikkönään erillään omalla liiketunnistimella ja omalla lähettimellään siksi 2 liittymää. kamera lähettää 4 kuvaa kerrallaa mms viestinä,joten viestiä pukkaa vaan jos lämpö putoaa liikaa tai tulipalo,sähkökatko,tai murtohälytys eli joku liittymä jossa pieni kuukausimaksu lienee paras esim.saunalahden edukas voisi olla kai hyvä? ...ja kotiin nämä tulevat ja suomeen..itse paljon reissussa ja mökiksi tulee aina haukuttua :)
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, ja tämä soittaa tai lähettää SMS viestejä ?, ei kuitenaan mitään hälytinfirma kytköksiä.

  Jos kotonasi toimii kaikki liittymät ok, niin liittymällä ei ehkä niin väliä, se tuskin on hinnasta kiinni.

  Käyttännö kannalta on näppärä että liittymät samalla laskulla kuin muuta mahdolliset operaattori laskut, eli sama operaattori kuin jo käytössä, tästä myös se että että yhteydet, varsinkin SMS toimivat yleensä paremmin samanoperaattorin sisällä, kuin vieraisiin verkkoihin. Tämä korustuu erityisesti ulkomailla oltaessa.

  Muuten Yleistäen SMS / MMS Toimivuuden kannalta Sonera tai Elisa tulisi ensin mieleen. siinä oleellista sijainti paikkasi EDGE/GPRS toimivuus, ilmeisesti kameran perässä ei ole 3G modeemia, joten 3Gllä ei välilä, jos kuitenkin on 3G, niin sitten sen mukaan, jos vielä HSPA, niin .. enemmän muuttujia

  Toisaalta...

  Jos hankit noihin eri operaattorin liittymät, jolloin hajautat operaattori riskiä, jos itse hälyttimen liittymä ketkuilee, toimii ehkä kameraliittymä, tai toisin päin.

  Jo itse reissailet ja jos operaattori sattuu vielä pientä laskutuskämmiä / posti ei kulje jne. niin useamman operaattorin käyttö pienentää laskutus häiriöriskiä.

  Samoin vähentää hälytin liittymän tietojen vuotamista, jos eivät ole yhdellä paperilla.

  MMS viestejä lähettävän liittymän osalta valintaa vaikuttaa myös se Mihin ja missä muodossa läheät MMS viesti ? suoraan MMS viesitllä luuriisi vain johonkin muualle, postilaatikkoon ?
   
 10. burt

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  331
  Tykkäykset:
  16
  hälytin

  viestit ja kuvat tulee suoraan luuriin ja elisan verkko pelaa parhaiten tällä alueella joten se tai saunalahti vissiin järkevimmät valinnat ,mutta nyt kun saunalahden sivuja selailin niin tuli yhtenä vaihtoehtona esiin prepaid liittymä sillä välttys isot laskut jos hälyttimet rupee sekoileen.? kamera lähettää kuvia ja sit siihen soittamalla voi kuunnella mitä tapahtuu.toinen hälytin joko soittaa tai lähettää tekstiviestin hälytyksestä ja siihenkin voi soittaa ja kuunnella mitä tapahtuu kotona.ei mitään vartiofirma kytköksiä
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toiseen Elisa, toiseen aivan joku muu. (oletus että joku muu toimii)
  Jos MMS viestejä ei ole pakko lähettää MMS viestinä luuriin, niin laita kuvakoneeksi, DNA tai Sonera.

  Ja Elisa tuohon hälyttimeen, joka ilmeisesti lähettää SMS hälytyksiä, jolloin toimivuus liittymiesi välillä on paras, (jostain syystä oletin että sinulla on Elisan, se ei kai kuitenkaan ilmennyt)

  Et kertonut kamerasta lisää, ilmeisesti ei 3G tukea ?

  Totta, mutta niin helposti unohtuu ladata se liittymä. ja pitää valita sellainen prepaid jonka saldoa voi seurata netistä ja jota voi ladata netistä tai muuten näppärästi ilman että SIMiä tarvii laitteesta irti nykiä.

  Saldoraja on yksi konsti, yleensä kunnolliset laitteet toimivat ihan ok tai eivät siis sekoa lähettään satoja/tuhansia viestejä. (Vertaa kännykät)
   
 12. burt

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  331
  Tykkäykset:
  16
  hälytin

  kamerassa 3G tuki mut täällä maalla ei toimi 3G :)
  itsellä kännykässä saunalahden edukas liittymä ja saunalahtihan käyttää elisan verkkoa.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, huomenna voi toimia :) mutta sitten voi miettiä uudestaan.
  Ok, eli laita siihen tärkeämpään myös Saunalahti. Ja siihen toiseen jokin muu.

  Tuohon varsinaiseen hälyttimeen laita Saunalahden laskutusliittymä (jos se tärkein), nykyliittymän kanssa samalla laskulla (jos sinun), ei niin väliä mikä, eli mikä hinnaltaa sopivin, kunhat et mitään spämmi liittymää ota (eli keillä kaikki spämmi, asetukset jne, eli ns. koneliittymä).

  MMS toimii pakettidatan yli, sen luotettavuus ei ole SMS tasoa, ja viiveet pidempiä, joten se ei voi olla sinulla kovin kriittinen hälytystapa. Joten kannattaa mitttiä onko järkevää lähettää ne kuvat nimenomaan MMS viestillä MMSvistinä puhelimeesi ? vai olisiko parempi tuupate ne vaikka email laatikkoon. Kun laitat tuohon kameran liittymää Soneran tai DNAn niin se puoli on Saunalahden liittymien toimivuudesta irti.

  Operaattorien välinen MMS liikenne nostaa herkästin viiveitä lisää ja virhemahdollisuuksia, ulkomaille SMS toimivuuden lisäksi vaatii GPRS toimivuutta operaattorista riippumatta
   
 14. -VJ- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/11/04
  Viestit:
  407
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6, iPhone 4S
  Kun maaseudulle tulee 3G niin se todennäköisesti on 900 MHz taajuudella ainakin Elisalla ja dna:lla. Tukeeko kamera sitä verkkoa?

  MMS-viestit ovat Saunalahden useassa liittymätyypissä saman hintaisia kuin tekstiviestit, muilla operaattoreilla sitten moninkertaisia hinnaltaan.

  -Vesa-
   

Jaa tämä viestiketju