Liittymä ei aukea numeronsiirron jälkeen- yksi vinkki

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja TqB5MI6A, 10/3/04.

 1. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  1
  Kävin läpi noita ketjuja, enkä löytänyt, minkä alle tämän voisi tuupata. Enkä löytänyt tätä vinkkiä mistään ketjuista (niiden läpikäyminen olisi aika työ:) Pistän siis uuden.


  Minulle on tullut usein vastaan tilanne, että liittymä ei aukea numeronsiirron jälkeen. Yleensä kaikki tapaukset ovat olleet sellaisia, että:

  - Ilmoituksen mukaan liittymä aukeaa 9.3.2004 kello 8.30
  - käyttäjä on laittanut uuden sim-kortin puhelimeen 8.00
  - Puhelimen näytössä ei lue uuden operaattorin logoa edes kahden tunnin odottelun jälkeen. Eikä ole ollut vielä viikonkaan päästä.

  Eli vika on ollut joko huonossa ohjeistuksessa tai käyttäjässä- PUHELIN TÄYTYY SAMMUTTAA, JA KÄYNNISTÄÄ UUDELLEEN, JOTTA SE KIRJAUTUU ENSIMMÄISTÄ KERTAA UUDEN OPERAATTORIN VERKKOON.

  (Itse asiassa en ymmärrä, mikä tuossa ihmisillä mättää- minun logiikkani sanoo, että jos puhelimen näytössä lukee "sim-kortti ei kelpaa", tai joku vastaava ilmoitus, niin minä ainakin ensireaktiona sammuttaisin puhelimen- ja saattaisin jopa ottaa sim-kortinkin hetkeksi pois, vaikka tässä tapauksessa siitä ei oleisi apua. Tai sitten minä pistäisin uuden sim-kortin puhelimeen vasta, kun vanha liittymä lakkaa toimimasta.)

  Huom- sanoin "yleensä", todellisia vikatilanteita ei ole minulla tullut vielä vastaan. Ainiin. Myyn siis niitä paljon parjattuja Acn-liittymiä.

  Tämä siiis vinkkinä. Moderaattorit. Please. Lukitkaa tämä ketju heti, minusta tämä ei ole keskusteluaihe, vaan kommentointia tarvitsematon vinkki.


  Edit: Ilmoitukseksi t:Jussi
   
 2. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Eiköhän asiasta voi keskustellakin, jos se isketään lukkoon niin parissa päivässä viesti on hautautunut jo pois näkyvistä eikä siitä ole enää juuri iloa, harva onnistuu hakemaankaan oikeilla hakusanoilla.

  Edit:
  Voi noinkin toteuttaa. Kaikkea "lähes itsestäänselvää" ei kuitenkaan kannata liimailla yläreunaan, muuten sekin menettää jo merkityksensä. Vinkki kannattaisi mielummin lisätä matkapuhelinfoorumi.com FAQ-listalle, jossa se olisi "oikeammassa" paikassa.
   
 3. Pappa-Smurffi

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/04
  Viestit:
  338
  Tykkäykset:
  0
  Jussi,

  Miksi et sitten tee tästä vaikkapa ilmoitusta tai tiedotetta, niin pysyypähän otsikoissa?
   
 4. luurri

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/1/03
  Viestit:
  113
  Tykkäykset:
  0
  Jos on jotenkin tälle foorumille eksynyt, niin tuon asian pitäisi olla jo muutenkin tiedossa ja ymmärrettävissä.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onhan se tosiaan FAQ kamaa, ja tietääkseni kaikissa liittymään avaamiseen ja myös nomeronsirtoa koskevissa ohjeissa, samoin yleensä kauppiaat muistavat asiasta erikseen mainita.

  Toisaalta, silloin kun käyttäjä ei ole prujuja lukenut tai innoissaan unohtanut asian voi ko. ongelmaan törmätä ja taitaa olla jo vuosia allan liikeiden viikottaisia kysymyksiä asiakkailta miksei liittymä pelaa vaikka vartissa luvattiin -> ei ole käynnistetty laitetta vaikka niin olisi asiakkaalle sanottu... joskus innostus on vain niin kova.

  Jos vanhaa korttia pitää koneessa niin pitkään kun se tippuu verkosta, on jo uusi liittymä yleensä auennut aijemmin. Tosin käyttäjä on saattanut olla tavoittamattomissa tunin vanhassa verkossa.
   
 6. TqB5MI6A Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  1
  Ei me, vaan muut

  Jos on jotenkin tälle foorumille eksynyt, niin tuon asian pitäisi olla jo muutenkin tiedossa ja ymmärrettävissä, sanoi joku.

  Asia on niin itsestäänselvä, mutta se meidän jokaisen täti, joka on vaihtanut liittymää, soittaa sinulle, kun tietää, että veljenpoika on nörtti, että miksiköhän tämä ei toimi- ja nörtillä ei voi edes tulla mieleen, että joku jättää puhelimen boottaamatta tuollaisessa tilanteessa (=.

  Siksi mie tuon kirjoitin. Kylhän me tiedetään, tiedetään niin hyvin, ettemme älyä edes neuvoa, että.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ehkä palaute ryöppyyn oli syynä pieni epätarkkuus, josta otsikosta saattoi tulle tunne että tarjolla jotain suurempaa ja uutta apua.

  "Liittymä ei aukea numeronsiirron jälkeen- yksi vinkki" Laitteen uudelleen käynnistäminen jne. ei kyllä nopeuta yhtään liittymän aukeamista. kuvailemassasi tilanteessa täytyy liittymän olla auki enenkuin SIM:in rekisteröinti verkkoon voi onnistua.

  Mutta jos fooruminFAQissa ei ole ollut vinkkiä tähän asiaan ja tämän ketjun seurauksena se sinne ilmestyy asiallinen ohje niin varmaan OK?

  Jep, en tiedä mitä pikku nörtille tulee mieleen ja tädille perinteisesti on yleensä asiasta ohjeistettu moneen kertaan... Alan ihmiset taitaa antaa uudelleen käynistys ohjetta jo rasittamiseen saakka :)
   
 8. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Virran katkaisematta jättämistä suurempi syy siirtojen epäonnistumiselle näyttää olevan se, että ihmiset käyvät irtisanomassa vanhan liittymänsä. Siihen ei voi mitään vinkkejä kyllä enää jälkikäteen antaa. =) Aika monet käyvät avaamassa sen uuden liittymän ja tämän jälkeen marssivat vanhan operaattorinsa putiikkiin tehden sen irtisanomisen. Tai ovat jo irtisanoneet ja tulevat sitten avaamaa uuden. Monikohan siirto olisi mennyt pieleen, jos ei joka kerta muistaisi painottaa sitä, ettei vanhalle operaattorille tarvitse ilmoittaa yhtään mitään... Varmaan joka kolmas numeronsiirtäjä sanoo "aijaa, hyvä kun sanoit, olisin irtisanonut sen".
   
 9. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Todella tyhmä kysymys aiheeseen liittyen:
  Auttaako puhelimen bootti, jos nomeroon soittettaessa saa vastaukseksi että numero ei ole käytössä? Tähän tilanteeseen en keksi mitään järkevää syytä miksi puhelimen käynnistäminen korjaisi tilanteen. Mikäli vastaukseksi tulee ettei puhelimeen saada yhtetyttä, niin silloin tilanne on aivan toinen ja huomattavasti helpommin selvitettävissä.
   
 10. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Periaatteessa ei, mutta noihin verkon virheilmoituksiin ei aina kannata sokeasti luottaa. Se puhelimen uudelleen käynnistäminen kannattaa tehdä joka tapauksessa, ennen kuin soittelee mihinkään. Jos sekään ei auta niin sitten yhteys operaattoriin.
   
 11. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Liittymämyyjien kannattaisi painottaa, että vanhaa liittymää EI SAA irtisanoa numeronsiirtotapauksessa.

  Moni käyttäjä ajattelee, että "ei sitä TARVTISE irtisanoa, mutta jos kuitenkin irtisanon varmuuden vuoksi"
   
 12. ACN Edustajat

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/04
  Viestit:
  112
  Tykkäykset:
  0
  Tuo pitää paikkansa. Joissakin tapauksissa on ollut jopa niin, ettei edes koneen sammuttaminen ole auttanut ratkaisemaan tilannetta, vaan SIM-kortti on täytynyt ottaa pois, eikä vaan hetkeksi, vaan jopa 2 tunnin ajaksi. Syitä emme pysty sanomaan, mutta käyttökokemusten perusteella nuo yllä esitetyt toimenpiteet yhdessä tai erikseen ovat ratkaisseet pulman joka kerta.
   
 13. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Tai sitten ACN on saanut oman liittymänsä auki vasta kaksi tuntia ilmoittamaansa aikaa myöhemmin...
   
 14. buracee

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/02
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95 Saunalahti
  No mitäs muka se puhelin/verkko tekee eritavalla silloin jos se kortti on kaks tuntii pois verrattuna siihen et sen poistaa ja laittaa takas heti?
   
 15. Voimalaituri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/04
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  1
  Mun olis varmaan pitänyt pitää SIMmiä irti kaksi viikkoa...
   
 16. jope01

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/03
  Viestit:
  155
  Tykkäykset:
  0
  Niin ja eikö tältä välttyis, jos panis kortin puhelimeen vasta, kun entinen lopettaa työsuhteen... Jos ei heti aukea, sammuttaa puhelimen ja kokeilee vaikka vartin päästä uudelleen.
   
 17. Tranquillity

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/3/04
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Korjatkaa jos olen vaarassa, mutta tuo on taytta p*skapuhetta. Jos puhelin on pois paalta, ei ole mitaan valia onko kortti sisalla vai ei. Aika lailla sama tilanne kuin "tv:n kaukosaadin on vessanpontossa ja vessanpontto rempan jalkeen kaatopaikalla, mutta se toimii jos painaa nappia '3' 666 kertaa". Ei takuulla auta. (Ja ACN-edustajille tiedoksi: se ei toimi koska se on kaatopaikalla vessanpontossa ja telkkari on kotona. EI siis koska kukaan ei ole painanut nappia).

  Toinen asia on sitten, jos laittaa toinen kortti sisaan. Mutta siita ei tainnut olla kysymys.
   
 18. Tha Fox

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/12/03
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Eräs epäkohta, joka on tullut vastaan operaattorin vaihdossa, on se, että jos et ole liittymän omistaja, niin numeronsiirto epäonnistuu, eikä kukaan kerro siitä sinulle mitään. Itse hankin Radiolinjani silloin, kun gsm:t yleistyivät. Nyt kun sitten päätin vaihtaa Saunalahteen, niin jollen aivan muun asian takia olisi soittanut Rl:n asiakaspalveluun, en olisi koskaan saanut tietää, ettei numeronsiirtoa voitu tehdä, koska äitini oli merkitty liittymän omistajaksi. Vaihdoin sitten itseni liittymän omistajaksi ja operaattori vaihtui, mutta kummaltakaan operaattorilta ei tähän päivään mennessä ole tullut ilmoitusta siitä, että ensimmäinen vaihtoyritys epäonnistui.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo toki luonnollista.
  Kyllä siitä tietenkin pitäisi ilmoitus tulla vastaanottavalta operaattorilta, ja niin yleensä tapahtuu. Tietenkin vasta siinävaiheessa kun he saavat tiedon asiasta.
   
 20. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni paras olisi sellainen standardimenettely, että kun numeronsiirto laitetaan vireille, niin siirrettävään numeroon tulisi tekstiviesti tyyliin: "Moi! Numerosi on siirtymässä operaattorille X. Lisätietoja myöhemmin."

  Sen lisäksi tulisi epäonnistumistapauksessa vaikkapa vakioviesti tyyliin: "Moi! Numeronsiirrossa ilmeni ongelma. Ota yhteys operaattorin X asiakaspalveluun numero xxx-xxxxxxx".
   

Jaa tämä viestiketju