Liioteltu akun kesto kaupan purun peruste.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja samumanu, 31/3/10.

 1. samumanu Vieras

  0   0   0

 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuosta olli jossain muuallakin, tosin aivan yhtä niukasti, ilmeisesti sama "uutinen" lähteenä edit:(jokin STT streemi tässä taisi olla noissa lähteenä).

  Tuntuu että nykyään toimittajien jutut ovat enemmänkin arvoitus tehtäviä joista lukiat saavat sitten ratkoa oikeita vastauksia, kun jättävät vielä lähteet mainitsematta niin saadaan lisää haastetta

  No oli miten oli, niin oikein että puututaan väärään markkinointiin, jos joku jossain luvannut asiakkaalle puheaikana jotain tarkaa ja jos siitä jäädään luvatussa tilanteessa puoleen, niin onhan se virhe.

  Yleensä kyllä valmistajat ilmoittavat toiminta ja puheajat jotka on saavutettavissa (* ja todella ovatkin, valmistaja myös kertoo puheaikojen osalta haarukan, joiden väliin kyllä todelliset puheajat yleensä hyvin menevät.

  (*
  Siis mainitsemat enitään lukuja ja lisäävät vaihtelevilla ilmaisuilla isosta vaihteluvälistä riippuen muistatekijöistä jne.
   
 3. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia
 4. samumanu Vieras

  0   0   0

  Kattelin nokian sivuilta miten luvataan ja esim 3710 oli näin: puhetta gsm jopa jotain tuntia ja puhetta wcdma jopa jotain tuntia, valmiusaikaa ei ollenkaan eikä muuta tekstiä. Sit katon jonkun 5 alkavan mallin ja siellä oli muuten samalla lailla mut aikojen alla mainintaa et voi vaihdella operaattorista, käyttötavasta, paikasta johtuen. Tai jotenki noin se sanottiin.

  Eli sielläkin on eri tasoista riippuen mallista, toki alhaalla lukee et nokai ei vastaa näistä tiedoista mitenkään yms mut sitä en tiiä onko se sit laillinen keino.
   
 5. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Puheaika ym riippuu AINA verkosta ja esim jos käytät BT-handsfreetä, tai jos taustalla on muita softia aukia (esim Push-email). Tietysti on eriasia on, ymmärtääkö kaikki tallaajat noita.

  Ja turha taas valittaa tästä Nokiaa. Ihan sama oli, kun iPhone tuli markkinoille ja väitti sen olevan nopea esim WEB-surffailussa. Mutta kuinkas olikaan? i ollu läheskään yhtänopea mitä luvattiin niissä mainoksissa. Sama on autoissa.. oma 40t€ auto ei mene lähellekkään ilmoitettua kulutuslukemaa. En varmasti sais purettua kauppaa, vaikka kyse on hiukka isommista rahoista. Ja sitte ihmiset valittaa jostain muutaman sadan euron vehkeestä ja vaatii rahojaan takas. Ne samat ihmiset varmaa mittaa onko maitoa purkissa just yksi litra, vai uupuuko joku millilitra.. Pääasia noille on, että saa valittaa. En ihmettele yhtään, että Suomi johtaa itsemurhatilastoja, kun kaikki on aina muka päin peetä.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu, mutta jos myyjä lupaa että akku kestää viisituntia puhetta, niin on sen syytä se kestää, ainakin sinne päin. ilman muita valinnaisia virtaa vieviä juttuja. Mutta en tiedä kuka myyjä on tuollaisia luvannut. yleensä mainitaan enitään x tuntia tai jokin haarukka. joka on yhtä tarkka ilmaisua kuin mäyräkoiran riittävyys ajallisesti.
   
 7. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29292
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Niin no, usein kyllä puhelimen ominaisuuksien kohdassa käytetään muotoa "Jopa 5 tuntia" (Nokia). Tämä on siis aika johon päästään optimaalisissa olosuhteissa. Varmaankin tegnologiayrityksen laboratoriossa omalla tukiasemalla päästään haluttuihin aikoihin. Olisiko se sitten selvempää jos valmistajat ilmoittaisivat keskimääräisen keston. Tästäkin kyllä puhelimen heavyuserit nostaisi äläkän kun ei toimi niin pitkään kuin luvattu.

  Tuleekos muuten sama pätemään autojen kulutukseen? Jos ajotietokone näyttää muuta mitä on lupailtu niin kauppaan takaisin ja taaleria tiskiin.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No, onhan tuo aikamoinen valhe. Jos 10 vuotta sitten lioni kesti liki 5h ja mainoksen mukaan niin piti ollakin. Niin miksikäs tänäpäivänä ei kestäisi 5,5h mainostettu kännykkä edes 5h. Erohan on suunnaton jos se on 50%. Ihan oikein toimittu kuluttajapuolelta...
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä ajat on (yleistäen) saavutettavissa ihan kaupallisella SIMillä kaupallisessa verkossa. Käytännässä puheaika iskee jonnekkin minimi ja maximin väliin, ei mahdotonta että jälkimmäinen jopa ylittää.

  Minimi voi olla (usein onkin) kyllä paljon pienempi kuin 50 % maximista.

  Uutinen ei kertonut mistä kyse, ja vaikea uskoa että kyse valmistajan tai myyjän ilmoittamasta maximiajasta, vaan kyse täytyy olla siitä että joku on jossain luvannut että akku todella kestää varmasti tietyn puheajan.

  Autovertaus voisi tähän sopia, pienin normi egonimikulutus ajolla auto voi tankillisellä liikkua jopa 700km, seka ajolla 500km, mutta polkemalla 300km.
   
 10. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Verkkouutiset osaa kertoa asiasta pitempisanaisemmin. Kyseessä siis Nokia 3600 Slide, ja päätöksen perusteissa on "yleisen elämänkokemuksen perusteella selvää", että akunkesto on liian lyhyt. Olisi kiva löytää jonkun lehden tekemä mittaus toiminta-ajoista. Tekniikan maailmojen viime vuosikerroista en näin äkkiseltään löytänyt.
   
 11. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Tämä akun kesto on taas niitä juttuja, mihin vaikuttaa niin moni asia. Jo käytettävän operaattorin signaalin voimakkuus vaikuttaa paljon. Kuten Nokia oli tuossa vastineessa ilmoittanut, että laboratorio-olosuhteissa päästään ilmoitettuihin mittausaikoihin.

  Harvassa matkapuhelinliikkeessä on esillä puhe- tai valmiusaikatiedot. Nämä sitten asiakas kysyy kauppaa tehdessään, jos kysyy ja myyjä katsoo valmistajan sivuilta valmistajan miittaamat ajat. Tähän olisi hyvä mainita tosin, että laboratorio-olosuhteissa nämä ja todellisuudessa 75% valmistajan ilmoittamasta ajasta. Harva asiakas valittaa, jos puhe- tai valmiusaika on parempi, mitä sanotaan.

  Nykypuhelimissa on niin paljon erilaisia ominaisuuksia, että jos niitä käytetään, niin akku kuluu äkkiä. Mistäpä asiakas sitä tietää, että jos puhelimelle luvataan 10 tuntia puheaikaa ja 500 tuntia valmiusaikaa, niin jatkuvassa GPS-yhteydellä ja yhtäaikaisella datasiirrolla puhelimen akku tyhjenee muutamalla tunnilla. Sitten tullaan valittamaan ja haukkumaan, kun puhelin täytyy ladata joka yö.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kiitän tarkentavasta uutisesta. Tuosta ainakin selvisi että kohteena oli maahantuoja/valmistaja ja sen markkinointi. vähän päätös ihmetyttää , yleisellä luurien kokeilu kokemuksella tuo puheaika vielä menee vaihteluväliin, tosin aika sinne alareunaan. Jutussa jäi selvittämättä voiko tuossa mallissa tuo maximi toteutua (muualla kuin labrassa).

  Nokia on näköjään muuttanut teknisiä tietoja niin että nykyään mainitaan vain se maximi, aijemmin mainittiin viahteluväli, joka mielestäni kuvaavampi ja toivottavasti tämän myötä palataan vanhaan käytäntöön

  Jotkut valmistajat kertovat millaisissa oloissa ajat on saavutettavissa, joka olisi syytä myös muidenkin kertoa, vaikka ilmeisesti aika samat kriteerit kaikilla on.

  75% on aika rohkea-arvio, vaikka käytännössä voisi päästä siihen maximiaikaan, niin mallista, tekniikasta, puhetavasta ja käyttöolosuhteista riippuen 50% ei välttämättä onnistu sanoisin että 30% on aika turvallinen (max arvosta, ja sillion harvemmin asiakas pettyy), mutta jostain pitäisi kaivaa se vaihteluväli ja tietenkin kokemus. Mainitsemasi 75% iskee varmaan joissain oloissa joillain laitteilla hyvin lähellä käytäntöä.

  Jos haarukka on ilmoitettu niin joku 1-3h , tai 3-8h ei ole harvinaisuus.

  Myyjä tietenkin kertoo paerusasiat kaupanteko tilanteessa, etämyynnissä palvelut tosin usein jäävät vähemmälle huomiolle.

  Tuosta uutisoidusta jutusta jäi vähän ilmaan yksityiskohdat, olettaa kai voi että käyttäjä tosiaankin puhui tuollaisia aikoja latauksen suurinpiirtein putkeen, mielenkiintoinen laite hänelle myyty ja erikosita ettei asiaa oltu myyntitilanteessa tarkemmin pohdittu, jos hän laitetta nimenomaan isoon puhekäyttöön ostamassa.
   
 13. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Mikähän tässä tulee olemaan lopputulema? Nykyiset "Akku kestää 5½ tuntia" tulee muuttumaan muoton "Akku kestää MAX 5½ tuntia", eli yksi sana lisää. Tai sitten valmistajat rupeaa ilmloittamaan sen vieläkin yleisemmin. Sekö se sitten ratkaisee ongelman ja sittenkö ihmiset voi ostaa puhelimensa helpommin ja luottavaisemmin? Epäilen. Eli täysin turhaa porua tyhjästä.. Mutta onpahan taas joku kuluttajaviraston rouva iloinen kun sai palvella asiakasta (kungingasvaluttaja-karpo-tyyliin, mutta kuitenkin).. Kyllä ihmisten täytyy itsekkin ymmärtää ja ottaa vastuuta mitä ne ostaa ja MYYJÄN on osattava palvella ja kertoa (esim. että noi luvut on viitteellisiä/labra-arvoja ja todnäk se missä on isompi luku kestää ehkä enemmän kuin se jossa luku on pienempi, jne). Ihan kuin energiakulutusluokitus kodinkoneissa (A,B,C..).
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos joku noin ilmoittaa niin on se oltava totta, mutta harva kauppias noin ilmoittaa, ja valmistajat ja maahantuojat vielä vähemmän.

  Tässä ei valmistaja luvannut 5.5h akun kestoa, vaan ilmoitti sen teoreettiseksi maksimiksi, käyttäen vähän huonoa sanamuotoa, lisäksi kertoen että ajat riippuu monesta tekijästä.

  Kannattan ja toivon teoreettisia raja arvoja, eli puheaika isoimman virrankuluutksen oloissa -viiva- puhea-aika puhuessa pienimmän virrankulutuksen oloissa. valmistaja voi sitten halutessaan kertoa tarkentaviakin tietoja.

  Samat tiedot videopuheluista, sun muista.

  Max puheaika on jotenkin vertailukelpoinen saman tekniikan laitteen kanssa, mutta ei välttämättä saman valmistajan koko valikoiman kanssa, saatika muidenmerkkien kanssa. Eli virtapiheissä laitteissa tuppaa olemaan suurempi vaihteluväli.

  vaikea kuvitella kehitettävä mittaustapaa joka kuvaisi tasapuolisesti yhdellä luvulla laitteen puheaikaa.
   
 15. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  kaipa joku joutuu miettimaan kuinka ilmoittaa jatkossa, silla tuskin yksikaan valmistaja tai myyja haluaa jatkossa perua kauppoja ton takia.. kateen jaa vaan laja kaytettyja (arvottomia) puhelimia. uskaltaako niita edes myyda sitten? eli edelleenkin olen sita mielta, etta tama oli taysin tarpeetonta porua tyhjasta ja myos ostajalla on vastuu ottaa asioista selvaa.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei varmaankaan, ja ehkä tuokaan päätös ei laajemmin mitään muuttaa, jutussa ei kai selvinnyt onko edes kauppaa peruttu.
  Pitää selvää ottaa, samaa mieltä, mutta ei valmistajankaan pidä pimittää tai peitellä oleellista tietoa.
   

Jaa tämä viestiketju