1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mobiili.fi Liian hyvää ollakseen totta? Alle neljän euron älypuhelin haisee vahvasti petkutukselta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  [​IMG]
  Vanha kuva alle neljän euron Freedom 251 -puhelimesta.


  Moni hämmentyi, kun viime viikolla Intiassa julkaistiin älypuhelin, jonka hinnaksi ilmoitettiin 251 rupiaa, eli vain reilut kolme euroa. Useat ovat ihmetelleet, voiko muutamalla eurolla oikeasti myydä älypuhelinta, ja viimeisten käänteiden jälkeen alkaa vahvasti näyttää siltä, ettei todellakaan voi.

  [​IMG]
  Uusi kuva Freedom 251 -puhelimesta.


  Sen jälkeen, kun ensimmäiset uutiset Freedom 251 -puhelimesta julkaistiin, ehti myyjä Ringing Bells muuttaa verkkosivujaan ja vaihtaa kuvat laitteesta. Kun aiemmin kuvissa esiintyi hyvin ohuilla näytön reunuksilla varustettu laite, on uusissa kuvissa kovasti iPhonea muistuttava laite selvästi leveämmillä reunuksilla. Myös Androidille ominaiset kolme painiketta on korvattu iPhonesta tutulla yhdellä painikkeella.

  [​IMG]
  ”Freedom 251” onkin itse asiassa 15 kertaa kalliimpi Adcom Ikon 4.


  Ars Technica kertoo, että ensimmäiset testaajat Intiassa ovat saaneet laitteita jo haltuunsa, ja laite vastaa hyvin pitkälti uudempia kuvia. Erikoista on kuitenkin se, että laitteiden etupaneelissa sijainnut logo on peitetty hyvin yksinkertaisesti ja karusti valkoisella korjauslakalla. Lakan alta paljastuu Adcomin logo, ja laite onkin itse asiassa Adcom Ikon 4, jota myydään vajaalla 50 eurolla, eli hinta on lähes 15-kertainen Freedom 251:n ilmoitettuun hintaan nähden.

  Mielenkiintoisesti Adcom on kiinalainen merkki, kun taas Ringing Bells ilmoitti, että Freedom 251 valmistetaan Intiassa. Lisäksi Adcomin edustaja kertoi The Hindustan Times -lehdelle, ettei heillä ole ollut mitään tietoa heidän puhelimiensa myynnistä Freedom 251 -nimellä.

  [​IMG]
  ”Freedom 251” käyttää Applelta kopioituja sovelluskuvakkeita.


  Bonuksena koko sopassa on myös mahdollinen tekijänoikeusloukkaus, sillä testilaitteiden Android-käyttöjärjestelmä näyttää käyttävän hyvin pitkälti suoraan Applen iOS-käyttöjärjestelmästä kopioituja sovelluskuvakkeita.

  Freedom 251:n valmistaja/valmistuttaja/myyjä/huijari Ringing Bells on kommentoinut The Hindustan Timesille, että toimitetut testilaitteet ovat ”esiversioita”.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju