LG:n vai Sonyn kelkkaan?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Tatzaka, 6/12/13.

 1. Tatzaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/12/10
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Terve kaikille,

  Joulu lähestyy ja uusi puhelin olisi vihdoin tarkoitus hommata nykyisen Samsung Galaxy S+:n tilalle. Androidin puolella jatketaan, sillä Nokiat eivät itseä nappaa, iPhonet taas ovat hivenen liian pieniä ja hentoja. Älkää ymmärtäkö väärin, itselle on siis vain plussaa jos puhelin on tyylikäs ja mahdollisesti lasinen, mutta jotenkin nuo iPhonet eivät vain ole minun juttu.

  Pari viikkoa olen nyt suunnitellut ostavani tuon LG G2:sen, siinä vain mietityttää ennen kaikkea muovisuus ja hieman iso koko. Nyt heräsin siihen, että Sonyllakin olisi ilmeisesti tarjolla ennen kaikkea todella tyylikkäitä high-end puhelimia, mitkä kyllä myös kiinnostaisi. Xperia Z, Xperia ZR ja Xperia Z1 ovat mietinnässä tuon LG:n mallin lisäksi.

  Haluaisin kuulla etenkin Sonyn kahden halvemman, Z:n ja ZR:n hyviä ja huonoja puolia, sekä käyttökokemuksia. Hinnalla ja koolla on myös väliä, Z1 on kooltaan kyllä todella, ehkä jopa liian iso.

  Käsittääkseni Sonyn android olisi varsin pelkistetty, yksinkertainen ja tyylikäs? Se saattaisi sikäli sopia minulle. Mitenkäs kamera ja videokuvaus Z:lla ja ZR:lla, tai LG:llä? Muuten peruskäyttöönhän puhelin tulee, nettiselaus isossa roolissa.

  Auttakaahan, kiitos!
   
 2. Stupidio

  Stupidio VIP as fck m8

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  18/5/12
  Viestit:
  8158
  Tykkäykset:
  2075
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus 128gb Red Edition
  Z1 vie kamerassa, mutta LG koossa (pienet reunukset)
  Sonyn vakio launcher on tyylikäs, helppokäyttöinen, mutta silti ihan kohtuullisen muokattava.
  Jos sonyyn päädyt niin osta HETI näytön ja takalasin suojakalvot. Mulla on jo naarmuilla ja puhelin ollut muutaman viikon. En varmaankaan enää osta samsungia ellei se tee jotain superpuhelinta tai muuta mullistavaa.
   
 3. Tatzaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/12/10
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Kiitti vastauksesta!

  Sonyn puhelimet kiinnostavat kyllä etenkin tuon launcherin ja tyylikkyyden perusteella. Z1 on kyllä ehkä hieman liian iso itselle keskivertoa pienempiin käpäliin sekä hinta on liian suuri, joten se täytyy nyt varmaan jo tässä vaiheessa jättää laskuista pois. LG:stä tiedänkin jo tarvitsemani, mutta mites nuo Xperia Z ja sen pienempi malli Xperia ZR. Onko tarpeeksi tehoa, ettei tule mitään lagimisia tms.? ZR ilmeisesti muovia, mutta Z lasia? Mitenkäs noiden kaiuttimet, lähteekö ääntä reilusti vai hiljaisesti?

  En kyllä yleensä noista erikseen ostettavista suojakalvoista ole pitänyt, mutta täytyypä harkita. Onko esimerkiksi jokin Gigantin suojakalvoista tai -kuorista erityisen hyvä? http://www.gigantti.fi/search?WFSimpleSearch_NameOrID=xperia+z
   
 4. aatee

  aatee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/12/04
  Viestit:
  1332
  Tykkäykset:
  371
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s 64GB
 5. marzzu

  marzzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/13
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia z1
  Itse punnitsin samoja vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin Sonyn z1.seen, kun se kestää myös vettä ja pölyä jonkin verran. Juuri äsken laitoin tilaukseen, kun gigantin verkkokaupassa oli sopiva itsenäisyyspäivän tarjous, joten sonylle jäi hinnaksi 565, 25e! Koko itseä vähän mietityttää, mutta onhan gigantilla tuo 30pvän palautusoikeus... Sonyltahan on tulossa tuolle lippulaivamallille myös lupaava miniversio, jota kovasti odottelin kuukausikaupalla, mutta nyt kyllästyin! :D
   
 6. Tatzaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/12/10
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Hyviä puhelimia varmasti kaikki... Olisi ollut hauska saada vertailuun myös tuo miniversio, mutta onhan näissäkin jo pähkäiltävää.

  Itse alan kääntyä koko ajan hieman enemmän ja enemmän Sonyn Z:n puoleen. ZR olisi muuten potentiaalinen, mutta heikko saatavuus ja kallis hinta (lähes 100€ kalliimpi kuin Z!) ei nappaa. Z:ssa ja Z1:ssa ei taida Pari kysymystä olisi, toivottavasti joku osaa vastata:

  - Miten Z:n päivitettävyys, onko siinä vakiona nyt siis 4.2 vai mikä? Ja onko luvassa esim. 4.4 päivitystä?
  - Onko puhelimessa jotain käyttökokemusta suuresti häiritseviä asioita, bugeja tms.?
  - Muuttavatko nuo suojakalvot metallista ja laadukasta tuntumaa?

  Kummasta kaupasta suosittelette tämän tilaamaan, jos siihen päädyn, verkkokauppa vai markantalo? Ja missä tuo SIM-kortin vaihto sitten onnistuu, kun nykyinen on tämä vanhan ajan suuri kortti, ja pienemmäksihän se pitää leikata(?). Operaattori on Saunalahti, joten onnistuisiko Elisa-shopitissa, ottavatkohan he jotain lisämaksua pelkästä SIM-kortin vaihdosta?
   
 7. Edman

  Edman Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  22/2/13
  Viestit:
  828
  Tykkäykset:
  108
  Puhelinmalli:
  OnePlus One
  Tulee ainakin itselleni mieleen case takalasi ja sen liimausten pettäminen, josta porukka tämänkin foorumin Z - ketjussa valittaa.
   
  Infra, aatee and amu like this.
 8. marzzu

  marzzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/13
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia z1
  Suosittelen markantaloo, kun sieltä kamerani, kännykäni sun muut tilaillu ja ongelmitta sujunu. Myöskin hintakisan ansiosta siellä halvimmat hinnat, jos ei tällässii supertarjouksii niinko gigantissa nyt, satu just muualla oleen. Ja sit tuon pienemmän Sim-kortin saa tilattuu saunalahdelta, mutta taivavat velottaa siitäkin lisämaksua ellei osta luuria kalliilla kytkykaupalla, johon saa ilmaiseksi tuon sopivan simin...
   
 9. marzzu

  marzzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/13
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia z1
  Saunalahden hinnaston mukaan taitais maksaa 5e tuo uus sim-kortti..
   
 10. Tatzaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/12/10
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoks marzzu tiedosta! Kävin tänään Gigantissa hieman tutkailemassa puhelimia, ja kyllä mielipide alkaa jälleen vaihtua... Sonyt ovat nyt out of the game, ja enää pitäisi valita LG:n mallejen G2 ja Nexus 5 väliltä.

  G2 on tällä hetkellä numero yksi. Löytääkö joku jotain pahaa sanottavaa tai kommentoitavaa tähän liittyen? Valkoisen version ajattelin ostaa, niin ei sormenjälkienkään pitäisi näkyä niin selvästi. Pystyykö G2:ssa muokkaamaan sitä ylhäältä avautuvaa valikkoa, kun se tuntui olevan tungettu täyteen kaikenlaisia sovelluksia? Ja onko 4.4 päivitystä luvassa G2:een?

  Kiitos!
   
 11. amu

  amu Kiinan keisari

  Palaute - 100%
  24   0   0

  Liittynyt:
  3/3/08
  Viestit:
  6048
  Tykkäykset:
  2509
  Puhelinmalli:
  Onhan noita
  Itse myin Nexus 5:n pois ja pidin G2:n mm. reilusti paremman akkukeston takia. Ei vaan voi enää käyttää luuria, jonka kanssa joutuu pelkäämään, että akku loppuu kesken päivän.
   
 12. Tatzaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/12/10
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Vaikea on kyllä valita näiden kahden LG:n mallin väliltä... Nexus kiinnostaisi hienon käyttöjärjestelmän takia, toisaalta LG saattaisi olla hieman tehokkaampi ja sikäli parempi.

  Osaisiko joku (esim. sinä, amu) hieman listata suurimmat erot, jos nyt jätetään tuo suurin ero - akku - pois listoilta? Saako G2:n launcheria muokattua N5:n yksinkertaisempaan ja tyylikkäämpään suuntaan ihan ilman mitään ROM:ia tms. perus asetuksista? Voiko sitä yläpalkkia vetämällä aukeavaa näkymää muokata G2:ssa?

  Ja toisaalta taas, mitenkäs ne Nexuksen mainitut heikkoudet, akku ja kaiutin oikeasti toimii? Onko esim. musiikin soittaminen isoista kaiuttimista oikeasti hiljaista, vai samaa luokkaa muiden puhelimien kanssa? Akunkestokin varmasti on ihan ok, jos kytkee "Google now" -sovelluksen pois päältä, ja säätää hieman kirkkautta alaspäin?
   
  Viimeksi muokattu: 7/12/13
 13. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  G2:n on saletisti asennettavissa Nexus 5:sta tuttu Vanilla Launcher ja G2:n alasvetovalikko on uskoakseni paremmin muokattavissa ja monipuolisempi kuin roottaamattoman Nexus 5:n.
   
 14. Edman

  Edman Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  22/2/13
  Viestit:
  828
  Tykkäykset:
  108
  Puhelinmalli:
  OnePlus One
  Nexus 5:sessa Google Now:n pois kytkeminen auttaa kyllä jonnin verran akun kestoon. Akku kestää suhteellisen matalalla kirkkaudella omassa käytössä sen max. 4 tuntia näyttö päällä. Joitakin se saattaa haitata, mutta minua ei, sillä laturi on lähes aina saatavilla. Kaiutinta voisin kuvailla hieman hiljaisemmaksi mitä muissa luureissa yleisesti ottaen on, mutta ei se mitenkään häiritsevän hiljainen ole.

  Jos minkäänlainen modaaminen ei kiinnosta ja Suomesta meinasit luurin ostaa niin suosittelen harkitsemaan G2:sta. Jos budjetti on tiukka, Nexus 5:sta saa Saksasta alkaen: 349€ + toimituskulut. Suomen hinnat on minusta jo vähän liikaa...
   
 15. Tatzaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/12/10
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  LG:n (ja Googlen) kelkkaan lähdettiin Nexus 5 myötä. Laitteen saan kuitenkin käyttöön vasta jouluna, joten hetken joutuu kestämää Galaxy S+ :lla. Yksi kysymys kuitenkin olisi:

  Saako tässä takakannen irti, tai missä on SIM-kortin paikka? Että saahan tuon SIM-kortin itse laitettua kiinni, se kun vaihtuu nyt vanhasta koosta Micro-kokoon?
   
 16. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26279
  Tykkäykset:
  9588
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  Ei saa takakantta irti. Sim kortille on luukku puhelimen sivulla
   

Jaa tämä viestiketju