Lenovo S750

Keskustelu osiossa 'Motorola ja Lenovo', aloittaja katsastaja, 21/9/13.

 1. katsastaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/9/13
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lenovo S750
  Tilasin tässä kuunvaihteessa otsikossa mainitun laitteen. Ostopaikkana toimi merimobiles. Olin jo pidemmän aikaa pohtimassa Androidiin loikkaamista kun vanha Nokia C6-00 oli vetelemässä viimeisiään. Lisäksi halusin kokeilla tupla-sim puhelimen käyttöä (ei tarttis töissä kahta luuria kantaa). IP67-luokitus oli eduksi, sillä teen töitä ulkona.

  Laitteen tilaaminen toimi yllätyksettömästi. Ruksasin ruudun "root install", jolloin laite tuli valmiiksi rootattuna (olisin rootannut kuitenkin). Lisäksi toimitustavaksi valitsin "Singapore Post". 13 arkipäivää myöhemmin paketti oli noudettavissa (myyjän arvio 9-16 working days). Tässä vaiheessa lähettäjällä sattui pieni kämmi: Sähköpostiosoitteeseeni lähetettiin tilausvahvistuksen mukana väärä seurantakoodi. Ihmettelin pari päivää miksi pakettini on lähetetty Ranskaan. Tilanne selvisi kun kirjauduin kaupan sivuille (ne tekee tunnukset pyytämättä), josta näin oikean seurantakoodin. Tästä pari päivää myöhemmin paketti oli käsissäni.

  Paketoinnista sen verran että lähetykseen oli kiinalaisittain ruksittu ruutu "gift", sisällöksi "MP4" ja value = $50. Puhelimen valkoisessa pahvilaatikossa oli kaikki pakkausmerkinnät kiinaksi.
  Paketti sisälsi seuraavat esineet:
  -Puhelin
  -Akku (Lenovo BL197, 2000 mAh, 3,7V)
  -MikroUSB kaapeli
  -Kiinalainen verkkovirta-USB laturi
  -Eurooppa-Kiina verkkovirta-adapteri
  -Kiinalainen vihkonen (oiskohan takuuohje?)
  -Käyttöohjekirja (kiinaksi)

  Laite perustuu MTK6589-piirisarjaan. Siinä on 2 sim-paikkaa, toisin sim1 on 2&3G kun sim2 on 2G only. Lisäksi siinä on microsd-paikka, mutta muistikorttia ei tule mukana. Käyttöohjekirjan kuvista näkee kuinka takakuori irroitetaan, tosin irroitus osoittautui hankalaksi (muovinen kampeamisväline tai voiveitsi auttaa). Muistikortin tai sim-kortin vaihto edellyttää akun irroitusta.

  Ensimmäisellä käynnistyskerralla olin positiivisesti yllättynyt, kun laite oli asetettu englanninkieliseksi. Kieliasetuksissa oli lisäksi tarjolla 2 muuta kieltä (kiinan variaatioita?). Kiinapuhelimissa ei oletusarvoisesti (yleensä) ole Google Playtä asennettuna, mutta roottaamisen myötä se on asennettavissa. Asensin ensimmäiseksi Superuser-sovelluksen, sekä Mozilla firefoxin.

  Puhelimen yleisilme on siisti. Näytön alapuolella on 3 kapasitiivista nappia. Puhelimen oikealla sivulla on äänenvoimakkuuden säätönapit. Ylälaidassa on virtanappi, sekä muovisen tulpan alla mikrousb-liitin ja 3,5 mm audioliitin. En aio itse kokeilla laitteen vedenpitävyyttä. Laitteessa on kumitiivisteet takakannen ja puhelimen välissä, sekä yläpinnan suojakannen ja puhelimen välissä.

  Kokeilin myös laitteen tupla-sim käyttöä. Muiden MKT6589-laitteiden tapaan puhelin on Dual Sim Standby, eli jos on äänipuhelu auki toisella liittymällä, ei toisella voi soittaa eikä vastata. Sen sijaan jos toisella kortilla on datayhteys auki (esim. netissä surffailemassa), voit ottaa vastaan äänipuheluita kummasta tahansa liittymästä. Tällöin datayhteys katkeaa väliaikaisesti.

  Kirjoitan lisää sitten kun laite on ollut hieman pidempään käytössä. Kysykää jos kysymyksiä on.
   
  jviirret tykkää tästä.
 2. jviirret Vieras

  0   0   0

  Vaikuttaa A820:n vedenpitävältä versiolta, tosin 900Mhz 3G puuttuu.
  Joku kännyn kameralla otettu esimerkkikuva kiinnostaisi.
  Ja koska selvästi ulkokäyttöön tehty puhelin niin miten näyttö näkyy ulkona auringonpaisteessa? Omissa kiinapuhelimissa tämä ei ole oikein vakuuttanut, parhaimmillaan ovat "kyllä tällä pärjää"-tasolla ja huonoimmista ei tahdo saa selvää jos ei jollakin tee varjoa näytön ylle.
  Entä GPS?
   
 3. katsastaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/9/13
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lenovo S750
  Noniin, tässä ois sitä odotettua jatkoa:

  Laitteesta todellakin puuttuu 900 Mhz 3g. Ei ole iso ongelma, sillä pyörin enimmäkseen kaupungissa.

  Esimerkkikuva:

  kukkapenkki_lenovo.jpg

  Vertailukuva nokia C6-00:lla:

  kukkapenkki_nokia.jpg

  Kapulat vierekkäin:

  kokovertailu.jpg

  Kuvan näkyminen auringonpaisteessa: Testasin tätä ilta-auringossa, jolloin kuva näkyi vielä siedettävästi. Näytön puhtaus vaikuttaa aika paljon asiaan.

  Testasin myös yhteysnopeuksia OOKLA SPEEDTEST-sovelluksella. Ohessa kuvakaappaus:

  nopeustestit.png

  Tulokset ylimmästä alimpaan:

  1: Koti wlan (10/1 ADSL)

  2: Liittymän datayhteys (nimellisnopeus 512 kbps)

  3: panoulu wlan

  4: sama kuin 2

  5 ja 6: Prepaid-varaliittymäni jossa datayhteys. Ei erillistä nopeusrajoitusta datalle. Huomioitavaa myös että kahta viimeistä koetta varten laitoin varaliittymän sim-kortin paikkaan 1, ja varsinaisen kortin paikalle 2. Tein myös nopeustestin varsinaisella liittymälläni, mutta koska sim-paikka 2 on "2G only", sain nopeudeksi 0,16-0,18 Mbps (EDGE-nopeuksia kuitenkin).

  GPS vaatinee jonkinlaista kikkailua että saa oikeasti toimimaan. Tehdastestitilassa GPS-testistä tulee "pass". GPS Test-sovellus löytää kyllä helposti 4-5 sateliittia, mutta jostain syystä "in use" näyttää 0. Ilmeisesti ongelma koskee kaikkia MTK6589-puhelimia, sillä google-haku "MTK6589 gps" antaa useita ohjeita tilanteen korjaamiseksi. Kerron tästä lisää kun kerrottavaa on.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 4. hempp2_

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/14
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  1611-Nokia
  Millainen on akunkesto? Oletko optimoinut virrankulutusta mitenkään?
   
 5. mobile phone Vieras

  0   0   0

  Lenovo S750 Smartphone Gorilla Water Proof Android 4.2 Quad Core 1.2GHz With 4.5 inch QHD Dual Sim
  Lenovo S750 Orange http://www.1buy.es/lenovo.html
  - 4.5" QHD, 960 x 540, IPS-LCD/ Capacitive Touch Screen
  - 1.2GHz MTK6589 dual-core
  - Support network:2G:GSM:900/1800MHz 3G:WCDMA: 2100MHz
  - Dual camera, 8.0MP BSI back camera, 0.3MP front camera
  - 1GB RAM + 4GB ROM
  - Android 4.2.1
   
 6. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
 7. hempp2_

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/14
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  1611-Nokia
  Itseasiassa katoin ton kaupan ilmotuksiakin jossain vaiheessa. Kiinnostais vähän kuulla kotimaisten kavereiden mielipiteitä laitteesta, näyttää että ulkomaistenkin foorumien käyttäjät on ostaneet laitteen ja postanneet paketin avaamisen jälkeiset tunnelmat ja pari kuvaa, mutta sen jälkeen ei olla paljoo avattu kuinka laite toimii niillä joilla se toimii. Pari tuntuu saaneen lenovonsa jumiin ja gps näyttää vittuilleen.
   
 8. katsastaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/9/13
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lenovo S750
  Noniin, tässäpä mietteitä vajaan vuoden käytön jäljiltä:

  Normaalikäytössä laite pelittää oikein. Tosin muutaman kerran laite on yllättäen pyytänyt syöttämään SIM-kortin PIN-koodin (liekkö modeemi käynnistynyt uudelleen?). En osaa sanoa tarkasti mikä aiheuttaa tämän ilmiön, mutta näin tapahtuu useammin bluetoothin ollessa päällä, etenkin jos laite vastaanottaa tekstiviestin samoihin aikoihin.

  Kosketusnäyttö vaikuttaisi aidolta gorillalasilta. Se ei ole täysin naarmuuntumaton (eikä naarmuton), mutta se on merkittävästi paremmassa kunnossa kuin edeltäjänsä (Nokia C6-00) samassa käyttöiässä. Samaa ei voi sanoa kamerasta: Kameran muovinen linssi ulkonee hieman takakuoresta ja se on todella naarmuinen, joten laitteella otetut kuvat ovat sumeita.

  GPS toimii. Fixin saamisessa tietysti kestää hetki, mutta GPSää on tullut testattua ulkona kävellessä ja autossa.

  Akkukesto on älypuhelimelle tyypillinen, eli vähäisellä käytöllä 3-4 pv, mutta aktiivinen netissä surffailu kuluttaa täydestä tyhjäksi parissa tunnissa.
   
Tagit:

Jaa tämä viestiketju