Mobiili.fi Lenovo neuvottelee Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmän käyttämisestä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Suomalainen Jolla ehti viime vuonna jo hakeutua yrityssaneeraukseen suunnitellun rahoituskierroksen epäonnistuttua, mutta sittemmin yhtiö on jälleen päässyt jaloilleen. Viime viikolla Jolla kertoi rahoituksensa varmistuneen ja uuden rahan myötä Jollan toiminta eli käytännössä käyttöjärjestelmän kehitys ja lisensointi on turvattu läpi tämän vuoden. Yksi Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmästä kiinnostunut taho saattaisi olla Lenovo.

  Jollan sijoittajakuntaan kuuluu myös venäläisiä, ja Venäjällä ollaankin kiinnostuttu oman alustan kehittämisestä Sailfishin perustalle. Venäläinen Vedomosti kertoo, kuinka maassa kaavaillaan omaa ”Venäjä OS” -käyttöjärjestelmää, joka pohjautuisi Sailfish-käyttöjärjestelmään ja jota voitaisiin käyttää edullisissa älypuhelimissa. Näillä laitteilla ei ole tarkoituskaan kilpailla premium-luokan puhelimia vastaan.

  Yksi uudesta käyttöjärjestelmästä kiinnostunut taho Vedomostin mukaan on Lenovo, jonka Venäjän-johtaja kertoo yhtiön neuvottelevan mahdollisesta yhteistyöstä Jollan ja sen venäläissijoittajien kanssa. Hänen mukaansa tavallisia käyttäjiä voisi olla vaikea innostaa vaihtamaan pois Androidista, mutta Sailfish-pohjaisilla, viranomaisten hyväksymillä laitteilla voisi olla paikkansa esimerkiksi julkisissa laitehankinnoissa.

  Ensimmäisena Lenovon Sailfish-aikeista Suomessa kertoi SuomiMobiili.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju