Mobiili.fi Lenovo irtisanoo jopa 1 100 – laskelmat väittävät: Motorolasta vähennetty jo 97,5...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Motorola siirtyi vuonna 2014 Lenovon omistukseen.


  Motorola Mobilityn loppuvuodesta 2014 Googlelta ostanut Lenovo on kertonut merkittävistä irtisanomisista. Lenovon mukaan sen ”resurssitoimenpide” tulee vaikuttamaan alle 2 prosenttiin sen 55 000 työntekijän kokonaisuudesta eli enimmillään 1 100 työntekijää on saamassa lähtöpassit.

  Lenovon tavoitteena on leikata edelleen kuluja sen Motorolan kanssa yhdistymisen jälkeen. Lisäksi aikanaan nopeasti kasvanut Lenovon älypuhelinmyynti Kiinassa on romahtanut yhtä nopeasti – toimitusten Kiinassa on kerrottu pudonneen jopa 85 prosentilla. Tämä on tarkoittanut Lenovon älypuhelinmyynnin painopisteen nopeaa muutosta muihin maihin Moto-puhelinten vetämänä.

  Lenovolla ja Motorolalla on ollut yhdistymisen jälkeen päällekkäisiä toimintoja, joita nyt yhä karsitaan aiempien vähennysten jatkoksi.

  Huhujen mukaan Lenovo siirtäisi myös kasvavissa määrin toimintoja Kiinaan. Omassa lausunnossaan Lenovo kuitenkin totesi aikovansa pitää Motorola Mobilityn pääkonttorin Chicagossa, Yhdysvalloissa, ja olevansa siihen erittäin sitoutunut. Huhujen mukaan Motorolan osalta 1 200 työntekijästä 700 joutuisi lähtemään osana viimeisimpiä vähennyksiä.

  Android Policen laskelmien mukaan Motorola Mobilityn aiemmasta 20 000 hengen työntekijämäärästä 97,5 prosenttia olisi vähennetty viimeisen neljän vuoden aikana eli sen jälkeen, kun Google sen alun perin osti. Motorolalle on käynyt siis aika lailla samoin kuin Nokian puhelinliiketoiminnalle sen vaikeuksien alettua ja päädyttyä Microsoftin omistukseen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju