Laukkanen korjaisi telealan hintasääntelyä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Eehoo, 13/2/05.

 1. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  http://elisa.net/talous/25645449.shtml
   
 2. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Yhtenäiset terminointimaksut olisivat ehdottomasti tervetulleita. Voi hyvin kysyä, miksi TeliaSonera joutuu maksamaan Elisalle 1.6snt/min ja Saunalahdelle + Finnetille 2.6snt/min kuin se itse saa näiltä operaattoreilta saapuneissa puheluissa. Laskentakaava, johon ko. terminointimaksut nyt perustuvat on nykymarkkinoita ajatellen aikansa elänyt ( tuli voimaan viime syksynä KHO:n päätöksellä).
   
 3. Shogun

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/04
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Tässä on periaate, että pienemmän verkon operointi maksaa suhteessa enemmän kuin ison verkon.
  Toisaalta dna/Finnet ei ole koskaan tuottanut voittoa! Tässä jää jäljelle vain rajuja ratkaisuja. Ostaako joku muu iso operaattori dna:n, tai sitten dna:n toiminnat yhdistetään TS tai E toimintaan.
   
 4. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Ja edelleen ilmeisesti jaksetaan spekuloida dnan kohtalolla. Tuskinpa sitä myydään. Ja jos pikkaisenkaan mietitte niin eihän TS voi mitenkään olla ostajana koska nytkin TS on liian iso ostaakseen ainuttakaan operaattoria Suomessa! Se ei vaan menisi kilpailuvirastossa läpi vaan kielteinen päätös tulisi niin että rysähtää, alta aikayksikön. Elisakin taitaa olla liian iso ostamaan mitään. Siksi toisekseen, eikös dnan suunniteltu tekevän vuosia tappiota ennenkuin alkaa kääntyä plussalle. Finnetillä taas kerrotaan menevän voitollisesti ja on koko ajan mennytkin kai.
   
 5. aimo Vieras

  0   0   0

  Eikös tämän päivän Hesarissakin ollut juttu, missä Sonera valitteli kuinka monta miljoonaa se menettää vuodessa epäreilujen terminointitaksojen vuoksi. Esim. Ruotsissa kaikilla operaattoreilla taksa on samansuuruinen.

  BTW: paljonko muuten Saunalahden virtuaaliverkko-operaattori perii terminointimaksua? Kun se Suomessa on kiinni operaattorin koosta, niin luulisi että Saunalahdella maksu on vieläkin suurempi kuin DNA:lla.

  Stt:n uutisissakin ""Esimerkki epäterveen vääristymän seurauksista on Laukkasen mielestä eräiden operaattoreiden asiakkailleen maksamat hyvitykset vastaanotetuista puheluista.""

  Tämäkin puhuu sen puolesta, että Saunalahdella todellakin olisi korkea terminointitaksa.
   
 6. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Myyntiin en ota kantaa, mutta dna/finnetmiesten puheiden perusteella dna:n pitäisi jo alkaa tuottamaan, ovathan he olleet jo vuosia mukana. Esimerkkinä vanha tiedote: http://www.dnafinland.fi/ccm/tiedotteet2.jsp?pid=81
  Finnetin/dna:n tilanne on ongelmallinen, miten nykyhinnoilla saadaan tehdyt investoinnit kuoletettua. 3g-investoinnitkin ovat vielä paljolti tekemättä.

  Itse otsikkoon: Terminointimaksut saisi tasata tai ainakin kaventaa eroja.
   
 7. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Jostain kuulin että tuo H-hetki olisi vasta tänä vuonna? Sitten, ei kaikki dnan liittymät kuitenkaan ole halpis-liittymiä, onhan dnalla esim. uusmyynnissä esim. Vakio M-liittymäkin jota ei halpikseksi luokitella oikein voi. Sitten on esim. Mini, ei tosin uusmyynnissä mutta ilmeisesti osalla käytössä koska löytyy yhä liittymäpaletista. Jos käyttäjiä ei olisi tuollakaan liittymätyypillä niin luultavasti se olisi lakkautettu kokonaan hyvissä ajoin. Pointtisi että hinnat ovat jo liian alhaalla että uusia investointeja voisi tehdä on kyllä ihan korrekti, tosin samahan koskee kaikkia operaattoreita nykyisin. Hyvä että hinnat on alentuneet mutta ei niiden enää tarvitse eikä saakaan alentua. Muuten vaarantuu kaikki. Semmoinen sopivan alhainen hintataso peruspalveluille kuten puhe- ja tekstariliikenteelle ja sitten vähän korkeampi lisäpalveluille niin luulisin että takaisi turvallisemman talouden.
   
 8. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  *kuiskaa* 11snt
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Veroton vai verollinen? ilmeimsesti veroton.
   
 10. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Veroton
   

Jaa tämä viestiketju