Latureissa eroja / Viallinen laturi?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja samppah, 18/12/08.

 1. samppah

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Puhelimena E50 jonka kanssa jo useampi laturi on hajonnut siten, että laturin joutuu asettelemaan puhelimeen kiinni hyvin tarkasti jotta lataus onnistuu. Tähän mennessä on aina jostain irronnut Nokian alkuperäinen laturi, mutta tällä kertaa päädyin ostamaan Insmatin matkalaturin.

  Laturi toimii sikäli hyvin, että sitä ei tarvitse niin tarkkaan asetella paikalleen, mutta vaikuttaisi siltä kuin puhelin ei kuitenkaan latautuisi täyteen. Laturin vaihdon jälkeen akku on kestänyt korkeintaan kaksi päivää kerralla. Tämän jälkeen latausta on ollut vain yksi palkki jäljellä mikä käytännössä tarkoittaa, että akku saattaa simahtaa minä hetkenä hyvänsä. Aiemmin on riittänyt 2-3 latausta viikossa hieman käytöstä riippuen, eikä ole tarvinnut huolehtia lainkaan siitä, että akku simahtaisi kesken kaiken.

  Elikkäs, onko nyt vaan sattunut niin, että puhelimen akku on tullut tiensä päähän ja ongelma on tullut esiin sopivasti laturin vaihdon yhteydessä? Vai voiko laturissa olla jotain mikä estäisi akkua lataantumasta täyteen, tai voiko laturi olla muutoin viallinen?
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Eiköhän tuo jo kerro että puhelimessa/laturin liittimissä olisi vikaa?
   
 3. samppah

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Ihan mahdollista tuokin. Olen vain lähtenyt siitä oletuksesta liikkelle, että laturit ovat hajonneet heikkolaatuisuuttaan tai huolimattoman käytön seurauksena. Tuo pienemmän mallinen liitin ei paljoa vaadi taittuakseen tms. Mutta voihan tuo tosiaan niinkin päin olla, että puhelimen liittimet hajottavat laturin.

  Uusi laturi kuitenkin lataa ihan tasaisesti, eli puhelin ei vähän väliä ilmoita latauksen alkamisesta tai loppumisesta. Siinä mielessä liittimet siis tuntuisivat olevan kunnossa.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjoo, latailen puhelinta parin päivän välein. Tulee soiteltua. Riippuu käytöstä vastaisin tuohon. Yksiselitteistä vastausta et löydä koska seuraavart tekijät vaikuttavat eniten ja niiden aiheuttama suhde.

  Liikkuvuus, työ, vai kotona yhdessä kohti kuin mummoilla (auto, juna jne..)

  Käyttö 1 puhelu päivässä vaiko 150.

  Käyttö kuinka monta minuttia tai tunteja.

  Sää, pakkasta ulkona? Laskee akun jännitettä ja syö ylläpitoa. Fysiikan ilmiö.

  Säilytyspaikka, untuvatakin tasku, tuulipuvuntakki, farkuntasku, kylmä auto...

  Muutenkin eri laturit voi olla erilailla lataavia. Pikalarit hakkaa nopeammin täyteen ja akku kestää vähemmän. Myös aivan kokonaan fysiikan ilmiöstä "akun muisti" ei olla päästy eroon täysin. Nyt yhden tekijän muuttuja saattaa vaikuttaa akun kestoon. Kiinalaiset ystävämme, eivät tee kuin karhunpalveluksia tekeleillään joka kerta. Sieltä paskamaasta on saavutus saada edes välttävästi valmistettua eletroniikkaa.

  Akkua kuuluu ladata nykypuhelimissa joissa on Li-Ion merkintä, sattuman varaisesti tai kokoajan mielellään. Eikä koskaan laskea ihan tyhjäksi. Koska se vahingoittaa akkua. Nämä akkutyypit pitävät juuri latailusta. Eli joka ilta kun menet nukkumaan, ei ole yhtään paha tapa opetella lyömään laturiin puhelin.
   

Jaa tämä viestiketju