Latausmatto autoon

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja JaniP, 29/12/12.

 1. JaniP

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/05
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  6
  Moi,

  koskee varmaan useampaakin merkkiä, mutta onko kukaan löytänyt edullista, toimivaa ratkaisua langattomaan lataukseen autossa. Minun autoissani on kohtuullisen paljon laskupintaa keskikonsolissa ja muuallakin, ja olisi mukava liimata alapintaan sopiva matto, jonka päälle vain laittaa puhelimen. Parasta tietty jokin pidike joka NFCllä tunnistaa puhelimen tulleen paikalle ja yhdistää handsfreen, vaikka se vielä utopiaa onkin.

  Kukaan? Missään?

  Energizer qi voisi olla kotiin (edullisuus?) mutta se ei oikein sovellu autoon. Autossa pitäisi olla taipuisampaa materiaalia. Rajoittaako tekninen toteutus taipumista?

  Qi ei näköjään kelpaa taqiksi kun se on alle 3 merkkiä pitkä.
   
 2. JaniP

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/2/05
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  6
  Vitsi tää siirrettiin tänne. Ei täällä kukaan vastaa.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nyt ainakin näyttää olevan oikeanoloisessa paikkaa.

  Syynä voi olla ettei kukaan ole sellaiseen törmännyt. ja jos itsekkin olet netin kauppapaikat kolunnut läpi niin tuskin yllätys.

  Jos et mattoa tarvi, niin jäykkiä latausalustoja löytyy, jos ei ihan suoraan autoon sopivaa niin sellaisen voi itse duunata (Tai jonkin sopivan kaverin/asennus puljan lahjoa hommaan).

  Parempaa odotellassa voit lähteä Nokian tyynyllä, jos pehmeä pitää olla, tai sitten ihan tyynyttömät mallit ja lisäät niihin tahmapinnan. autossasi toki pitää löytyä paikka missä noilla ei synny ajossa vaaraa, tahmapinta ei riitä pitämään laitetta yksinään paikalla, vaikka sellaisia telineitäkin myydään, eli vähän pidikettä luurille lisäillä.

  Suomi jakelukanavassa en suoranaisia valmiita lataustelineitä ole hyllytavarana nähnyt (tukkureita ja jämyjä on paljon, eli jollain voi olla), tosin foorumilla ole osunut mainosta silmään aiheesta (kyselyjä viikon parin välein).

  Olet varmaankin kaukoidän väkertäjien kauppapaikat kollunut niin ....

  BT HF normi käytössä toimii ihan automaattisesti, eli aijemmin paritettu puhelin kyllä ihan automaattisesti kytkeytyy FHään.

  Jos et halua että se automaattisesti luurisi kytkeytyy kun auton käynnistää, niin sitten voi kirtää hommaa niin että BT HF menee virtoihin vasta kun teline alkaa lataamaan, ei tarvi NFCtä, HFssä, eikä luurissa.

  Toinen kikka on pistää HFää varten oma virta kytkin, käytössä melkein helpompi kuin esim WP8n NFC kuittailu.

  Jos luurissa NFC, ja siinä järkevä toiminanllisuus, eli älypuhelin, niin NFC tagin voi lättästä telineeseen.

  Jos haluat että BT HFssä olisi älykäs NFC tuki, joka tunnistaisi puhelimessa olevaan tagiin (ei tarvi luurissa NFC tukea) ja kytkeytyisi siihen BTllä (jos eijemmin BT paritettu/luotettu). Jälkimmäinen ei teknisesti paha homma, mutta vaatii jo harrasteuneisuutta.

  Valmiitakin voi tulla, mutta nykyisin tuota lähestytään toisinpäin, eli puhelin lukee HFn NFC tagin ja sen perusteella kytkytyy laitteeseen. siihen taasen ei sinänsä tarvita HFltä NFC tukea, vaan siihen riittää pelkkä erillinen NFC tagi.
   

Jaa tämä viestiketju