Laskuttaminen ulkomailla

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Sir Hector, 18/4/03.

 1. S

  Sir Hector

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  0
  Olen lähdössä Englantiin Soneran liittymäni kanssa, ja kiinnostaisi tietää, paljonko Sonera laskuttaa eri toiminnoista. Uuden ulkomaanhinnaston mukaan puhelu Suomeen ja samassa maassa olevaan (tässä tapauksessa Englantiin) suomalaiseen matkapuhelimeen maksaa 0,95 e / min. Vastaanottomaksu on 0,55 e / min. Tämä on selvää, mutta mitä maksaa Suomesta soittaminen Englantiin?

  Soneran suosittelema operaattori Englannissa on Orange. Tämän hinnaston mukaan tekstiviestit maksavat 0,10 e kipale. Onko tämä sama hinta voimassa sekä Suomeen että Englantiin? Entäs kun Suomesta lähetetään viesti Englantiin?

  Soneran sivuilta sain tämän selville, että esim. ulkomailta lähetettäessä HELP-viesti Soneralle maksaa 0,17 e + ulkomaalaisen operaattorin veloittama maksu. Tässä tapauksessa HELP-viesti maksaisi siis 0,27 e. Onko sama käytäntö normaaleidenkin tekstiviestien kanssa? Eli siis kun normaali tekstiviesti Suomessa maksaa toiseen Soneran liittymään 0,13 e, niin maksaisiko ulkomailta lähetetty viesti Soneran liittymään 0,23 e?

  Entäs sitten GPRS. Luin foorumin aiempia keskusteluja GPRS-hinnoittelusta ja sain sen käsityksen, että ulkoimailla GPRS-käytöstä maksaa vain GPRS-paketin kk-maksun. Ei siis mitään datasiirtomaksuja. Entäs, kun käytössäni on Soneran perus-GPRS? Siinähän ei ole mitään kuukausimaksuja, on vain tuo datasiirtomaksu, jota ulkomailla ei täydy maksaa. Onko perus-GPRS:n käyttö Englannissa siis täysin ilmaista?
   
 2. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  GPRS perusominaisuudella GPRS:n käyttö ulkomaillakin on 1cent/kt.

  Tekstiviestin lähetyksen hinta on voimassa niin Suomeen kuin Englantiin. Ei tarvitse maksaa viesteistä kotimaan osuutta vaan pelkästään se 10cent. Palveluviestit ovat asia erikseen.

  Suomesta soitto Englantiin riippuu siitä, kenen operaattoritunnusta käytät. Jos valitset + merkin, käyttää se soneran liittymässä tunnusta 990 Kannattaa tutustua eri operaattoreiden ulkomaanpuheluhinnastoihin. Esim. Cubio ja Tele2 ovat edullisia.
   
 3. K

  Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Näin on, jos soittaa siis englantilaiseen numeroon. Jos taas soittaa englannissa olevaan suomalaiseen kännykkään (niinkuin asian ymmärsin), soittaminen maksaa ihan saman verran kuin soitto kotimaassa olevaan suomalaiseen kännykkään (jos tämä nyt oli epäselvää).
   
 4. S

  Sir Hector

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  0
  Kiitokset vastauksista, niistä oli paljon apua.

  Tarkoitinkin, että mitä maksaa Suomesta soittaminen Englannissa olevaan suomalaiseen kännykkään. 990-hinnaston mukaan Suomesta soitettaessa Englannissa olevaan matkapuhelimeen puhelun hinnaksi tulee 0,68 e tai 0,50 e + liittymäoperaattorin perimä paikallisverkko- tai matkapuhelumaksu. Tulee siis paljon halvemmaksi soittaa normaalilla tavalla, siis siten kuten soittaisi Suomessa olevaan puhelimeen.
   

Jaa tämä viestiketju