Laskun maksun velvollisuus. Omistajalla vai käyttäjällä.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Rocky89, 16/12/08.

 1. Rocky89

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/08
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Jos jää laskut maksamatta jostain syystä, niin kumpi joutuu niistä vastaamaan. Käyttäjä tai omistaja?
   
 2. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5169
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Loppupäässä omistaja.
   
 3. Henna78

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  Omistaja, koska hän on se joka on liittymäsopimukseen nimensä laittanut ja näin ollen sitoutunut liittymän käytöstä syntyneet laskut maksamaan. Käyttäjähän ei voi sopimusta jonkun toisen omistamasta liittymästä tehdä. Liittymän omistaja taas liittymäsopimusta tehdessään voi ilmoittaa käyttäjäksi kenet tahansa, vaikkapa naapurin Pirjon tai Aku Ankan, eikä siksi käyttäjää voi pitää vastuussa liittymän käytöstä syntyneestä laskusta.
   
 4. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Operaattorin näkökannasta näin. Tosin tietyin edellytyksin omistaja voi sitten karhuta saataviaan käyttäjältä takaisin. Automaatio tämä toki ei ole, koska käyttäjäksi voi tosiaan ilmoittaa kenet tahansa ilman tämän suostumusta.

  Tosin tämä "käyttäjä" on sitten se kirjaimellinen käyttäjä, sen voi olla muttei tarvitse olla se mikä operaattorille on ilmoitettu.
  Eli jos toisen liittymä käyttää niin viimekädessä se lasku voi hyvinkin tulla itselle, vaikket siitä suoraan operaattorille vastaakkaan.
   
 5. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Omistajalle ne perintätoimiston laskut tulevat ja loppupelissä ulosottomies muistaa ruskealla kirjekuorella. Aika outo threadi sinäänsä
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuten sanoit, oleellista ei kai ole se kuka on käyttäjäksei merkitty.
  Ja kuten annoit ymmärtää aika vaikea käyttäjältä on mitää puhelin laskuja vaatia, ellei asiasta ole erikseen sovittu ja silloinkin voi olla vaikeaa.
  Esim. jotkin työnantajat, antaj-tekijä sopimuksen mukaan saattavat vähentää palkasta sovitun ylittävät kulut, esim viihde ym. palvelu maksut (tai ainakin lisäävät luontaisetuun verotettavaksi)

  Edit:
  Ei siis liity mitenkään siihen jättääkö omistaja laskut maksamatta vai ei.
  Tuo voi ehkä ymmärtää vähän vaihtelevasti.
  Mutta tarkoitti varmaan ettei operaattori käyttäjältä ala mitään vaatimaa, ja laskuja käyttäjälle postaileen ja jos postailee niin eivät käyttäjälle kuulu.

  Omalukunsa sitten jos on menty kaidalta polulta lavealle tielle ja vilppitä tehty.
   
 7. gogland

  gogland Mr Vip

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  3493
  Puhelinmalli:
  MOTO G5S plus
  Vielä muutama vuosi sitten avasin liittymiä meidän kissoille, kisut olivat käyttäjiä, minä liittymän omistaja. Että saatiin paljon puheaikaa.
  Eikös ole päivän selvää että omistaja maksaa aina loppupeleissä maksamattomat laskut.
   
 8. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  no tuo on joo päivän selvä. omistaja vastaaa laskuista. käyttäjä ei. selkeä homma.
   
 9. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Näinhän se on. Liittymästä velvollinen on sopimuksen allekirjoittaja. Sekä ainakin Elisan sopimuksen syötössä on kohta jossa kysytään saako käyttäjä tehdä maksullisia muutoksia.

  Mikäli laskut jää rästiin, niin laskut ja ulosotot menee liittymän allekirjoittajan piikkiin. Jos liittymän omistaja on sopinut käyttäjän kanssa erikseen maksuliikenteestä, on se heidän kahden välinen asia. Operaattoria ei tässä kohtaa voida sotkea asiaan.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Otsikkoa ehkä voisi muokata vähän kuvaamaan itse aihetta, nyt otsikko viittaa vähän harhaan (Elisan GSM liittymään).

  Jotekin tulee mieleen että oikeastaan haluaisit kysyä jotain muuta mitä kysyt.

  Mutta oletetaan, on liittymä, joka ei ole sinun nimillä, mutta sinä ole ehkä käyttäjä. jota ehkä sinä tai joku muu käyttää.

  Jos liittymän omistaja jättää syystä tai toisesta laskutmaksamatta, niin , kuten yllä muutama maininnutkin, operaattori lähettää hänelle muistutuksen, sulkee jossain vaiheessa liittymän, karhuaa, jne. jos ei maksa niin homma etenee käräjille jne.

  Käyttäjä (oikea) ei asiaa huomaa kuin vasta siinä tilanteessa kun liittymä ei enään toimi. laskuja ei käyttäjälle missään vaiheessa lähetellä. (* joten ei tarvi olla huolissaan .

  Jos tarkoitat laskutettavaa, niin pitkälti sama homma, sillä erotuksella että laskutettava saa ensimmäisen laskun, jos sitä ei makseta, niin operaattori lähestyy omistajaa (ei käyttäjää) muistutuksella ja jos ei vieläkään rahaa ilmesty, niin karhuaa sitten käyttäjää ja sulkee liittymän jne.

  Jos tarkoitat että olet ottanut nimisii liittymän ja antanut sen jollekkin käyttöön ja siitä on sinulle tullut laskuja, jotka ehkä suuruudeltaan sellaisia ettei nyt oikein mahkua maksaa, niin käyttäjä ei niistä kärsi, eli ei tarvi pelätä että häneltä karhuttaisiin, tosin se liittymä voi mennä sulki...

  (* käyttäjä voi toki olla myös laskutettava, joka voi toki olla "omistaja".
   
 11. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Otsikkoa muokattu, koska oli harhaan johtava.
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tarkoitti sitä, että jos nyt kaivamaan lähdetään niin viimekädessä laskusta vastaa se, kumman siitä on sovittu vastaavan (toki toteennäyttö on sitten oma lukunsa).
  Operaattorin kannalta liittymästä vastaa aina loppuviimein omistaja, mutta hänelle voi syntyä oikeus periä maksamansa taas käyttäjältä jos on sovittu että käyttäjä maksaa laskunsa tai käyttäjä on laskun muuten aiheuttanut ilman omistajan hyväksyntää.

  Operaattori-omistaja ja mahdollinen omistaja-käyttäjä velkasuhde ovat vain asioita erikseen. Eli se että omistaja vastaa laskusta operaattorille päin, ei mitenkään kuitenkaan vapauta käyttäjää vastuusta omista tekosistaan tai tekemistään sopimuksista.
  Liekö käytäntö operaattorikohtainen. Omissa nimissäni on myös toisen käyttäjän liittymä, josta laskun menevät hänelle. Kerran käyttäjältä on maksu unohtunut, ja tästä tuli kyllä muistutus molemmille, sekä käyttäjälle (tai laskutettavalle) että minulle omistajana. Omistajan kopiossa myös luki nimenomaisesti, että muistus on lähetetty laskutusosoitteeseen, ja minulle kopio on minulle siitä tiedoksi.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jaa, voi olla, tosin aloitus oli aika vähä sanainen ja siksi vähän epäilin että todellinen kysymys on jotain muuta mitä se on.

  Esim pelko joutuuko hän käyttäjänä maksamaan puhelinlaskut jos liittymän omistaja ei niitä maksa (esim työnantaja tai keverin konkurssi/rahattomuus)

  Yleisin käytäntö on varmaan se että omistajalle menee lasku, käyttäjälle on annettu liittymä joka varsin väljällä ohjeistuksella tai sitten tiukemmalla. (työpaikat, perheet)
  Arvailuksi se toki menee mikä aloittajan tilanne taustalla, mutta jos omistaja ei laskuja maksa, niin käyttäjälle syntyvä harmi on lähinnä liittymän kiinni meneminen.

  Voi toki kysyjän motiivi olla vedätys, ja pohdinta joutuuko vastaamaan laskuista jos soittelee käytössä olevalla liittymällä sen minkä kerkiä, ja tilaa lisäksi automaateista suklaat ja juomat ja autopesut koko suvulle.

  En väitä lainkaan vastaan, ja aikojen saatossa operaattorit ovat vähän tiukentaneet tahtiaan perinnässä.
   

Jaa tämä viestiketju