Lasku yllättäen ulkomaanpuheluista

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja NorthernC, 20/10/06.

 1. NorthernC

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/06
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Elikkä tällainen tarina:

  Veli meni lainaamaan puhelintaan kolme viikkoa sitten mustalaistytölle, jonka piti mukamas soittaa itselleen kyyti. Tyttö soitti pikaisen puhelun ja poisti numeron johon oli soittanut.

  Yllättäen nyt, kun lasku kolahti postiluukusta sisään, niin ulkomaanpuheluiden kohdalla seisoi 80€ kallis tikki, vaikka puhelin ja kortti ovat olleet kokoajan Suomen sisämaassa kaukana mistään rajaseudusta...

  Mikäköhän temppu tämä mahtoi olla ja onko täällä muita höynäytetyiksi tulleita?

  Pitäisikö liittymä sulkea tai jotain vastaavaa? Onkohan vaaraa, että samanlanen yllätys löytyy seuraavastakin laskusta?
   
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Ei mitään uutta taivaan alla... tytteli soitti johonkin numeroon josta "jatkettiin" puhelu seuraavaan (ulkomaiseen) numeroon. Aloittaja maksaa koko lystin.

  Älkää lainatko niitä puhelimia, varsinkaan näille vähemmistön edustajille.

  edit: puhelunsiirto siis kyseessä

  http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=18052
   
 3. k Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/05
  Viestit:
  1448
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone SE
  1. On olemassa vaara isompiinkin laskuihin, jos veljesi jatkaa puhelimensa lainaamista mustalaisille, somalaille ja muutenkin tuntemattomille.
  2. Ulkomaanpuhelu tarkoittaa ulkomaiLLE soitettua puhelua. Ei ulkomailla soitettua, jota kutsutaan ulkomaan roamingiksi. Laskulla siis kaikki siltä osin oikein.

  3. Temppu tehdään näin: A (veljesi puhelin Suomessa) soittaa B:lle (ulkomailla/kotimaassa). A soittaa C:lle (ulkomailla/kotimaassa). A avaa neuvottelun kolmen välille. jolloin kaikki kuulevat toisensa A:n maksaessa koko lystin. A poistuu neuvottelusta, mutta B:n ja C:n välillä säilyy yhteys A:n ollessa edelleen maksumiehenä.
   
 4. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Tuo täyttää petoksen tunnusmerkit. Eri asia on sitten ehtiikö poliisi moisesta paljoa kiinnostua, mutta ilmoituksen voi varmaan tehdä. Se miten sitten todistan tapauksen voi olla toinen juttu.

  Puhelimestakin saa ulkomaanpuhelut estettyä verkkosalasanan avulla. Mistä sen salasana saa? Soittamalla asiakaspalveluun tai kokeilemalla esim 000 ja muuttamalla sen vaikka samaksi kuin mitä käyttää PIN-koodina ettei tarvitse muistella kun ensivuonna tarviikin soitella ulkomaille.
   
 5. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  riippuen operaattorista, kyseessä oleva puhelun edelleensiirto ei ole automaattisesti liittymässä käytössä. käytäntö muuttui kun tummat veljemme alkoivat hyväksikäyttää sivullisia. edelleensiirtopalvelun saa tätä nykyä päälle aspan kautta
   
 6. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Onko jotenkin tiedossa että lisälasku liittyy nimenomaan tilanteeseen jossa lainasi puhelinta? Eli on suljettu pois muu mahdollinen operaattorin laskutusvirhe tms?
   
 7. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Kannattaa pitää myös estot kunnossa. Minulla on puheluille estetty viihde+ulkomaanpuhelut ja tekstiviesteille aikuisviihde. Estojen asettaminen ei maksa mitään (poisto maksaa). Jos joskus tarvitsisi soittaa ulkomaille, sitä varten on kakkoskännykkä. Estot auttavat myös, jos puhelin hukkuu.
   

Jaa tämä viestiketju