Lapsille kytkyliittymä ylimenevällä soitonestolla?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja sahkari, 2/9/06.

 1. sahkari Vieras

  0   0   0

  Eli onko jollain operaatorilla sellaista mahdollisuutta että ottaa esim. kytkyliittymän jossa puhetta vaikka 500min ja tekstareita 100kpl mutta liittymässä on estetty tuon ylimenevät viestit ja puhelut?

  Tarkoitus hankkia 2 lapselleni omat kytkyliittymät mutta en haluaisi yllätystä laskuista vaan että se olisi sen mitä kytkyssä on esim 22.95/kk
   
 2. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  villi veikkaus on että ei ole mahdollista rajoittaa operaattorin päästä.

  muistelisin että s60 pohjalle ainakin löytyisi ohjelmalla jolla rajat voi asettaa. Tässä yksi, sen tyyppinen ohjelma. Olen kyllä nähnyt jossain sellaisen jossa sai määritellä viestit ja soitot. Salasana suojauksella tenavat eivät niitä pääse muuttamaan.
   
 3. sahkari Vieras

  0   0   0

  saunalahdella kuulemma onnistuu kertoi panu saunafoorumilla, mutta dna:lla ei kuulemma onnistu asiakaspalvelun mukaan.
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  Eikös tässä nyt ole kyseessä ihan normaali saldosopimus. Hintaan 3 euroa/kk saat määritellyksi saldorajan minkä pitäisi estää liittymän käyttö sovitun saldorajan ylityttyä. Käytäntö osoittanut että tuo sopimus ei välttämättä toimi. Saldoseuranta ei ole reaaliaikainen, josta johtuen laskua saattaa ehtiä kertyä, vaikka raja olisikin määriteltynä. 3g-palveluita käyttäessä saattaa laskun loppusumma tulla yllätyksenä.
   
 5. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Normaali saldoraja + viihdenumero ja sms estot on aika toimiva paketti. Rajan ylittyäesssän toki voi jatkaa samaa puhelu, mutta siihen ne pitkälti sen jälkeen jääkin.

  Kuka tällaista haluaa pakettiin tarjota on eri asia. Voittoahan kertyy kunnolla vasta ylittyvältä osalta, eli pakettihinnat viety normaali minuuttiveloituksia alemmas ja voitot revitään ylittävistä puheluista.

  EDIT: lainataanpa tähän palstalta majakka ukon kirjoittamaan tekstiä:

  "Kerta- tai kausiluontoisia maksuja (esim. liittymän ja lisäpalveluiden kuukausi-, muutos- ja kytkentämaksut) ei huomioida saldorajassa. Käyttöön jää näin ollen 20 €.

  Lisätietoja:

  http://saunalahti.fi/gsm/saldosopimus.php
  http://saunalahti.fi/gsm/saldoehdot.php"

  Tämäkään ei nyt ollut siis ratkaisu alkuperäiselle kysyjälle. Lähimpänä totuutta kuitenkin, eli tässä saadaan sitä ylittävää osuutta laskutettu ja saadaan pakettiliittymälle kannattavuutta.
   
 6. parrot

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  663
  Tykkäykset:
  0
  Eikö saldorajoitus toimi kytkyssä????
   
 7. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Ei toimi pakettiliittymissä. (tai s-lahdella näyttää saavan, mutta ei huomioi kk-maksuja)
   
 8. kimmo Vieras

  0   0   0

  Onhan näistä saldorajoitusten "toimivuuksista" nyt kirjoiteltu vuosien saatossa useinkin. Pelkän puheen ollessa kyseessä voivat toimiakin kohtuullisesti, mutta kun mukaan otetaan tekstiviesteillä ja datasiirroilla aiheutetut kulut, niin asia on kokonaan toinen.
  Itse toki mainitsit noiden estojen mahdollisuuden, mutta miksi sitten ottaa koko kytkypakettia, jos kaikki sen mahdollistamat palvelut halutaan heti estää.
  Ostakaa ne puhelimet ihan rahalla, säästytte monelta harmilta ja sitoutumisilta.
   
 9. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  tuplat
   
 10. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Mainitsin ko. estot siksi että niiden laskutus laahaa perässä operaattorista riippumattomista syistä. Palveluntuottaja saa laskuttaa myymänsä palvelut esim. soittoäänet, limupullot, tv chatit viiveellä. Tällöin ei ole kyse operaattorin perässä laahaavasta palvelusta vaan laskutuskäytännöstä johtuvista syistä. Siksi nämä estämällä kyseessä on vain operaattorin oma laskutus, joka pääsääntöisesti "pitäisi" toimia.

  Ulkomaanpuhelut vielä lisäksi joissa siis sallitaan myös samainen viive.

  Verrattavissa perinteiseen pankkikorttiin, jolla voi iloisesti vinguttaa katteettomasti, koska laskutus siinäkin 2-3 päivän viiveellä.

  Soneran saldorajahan ei laskuta yli menneitä vaan käyttäjä kärsii ylittyneet osuudet seuraavalla laskutuskaudella pienempänä käytettävissä olevana saldona. Tässä siis kuluttaja suojaa itsensä, eikä asiakas koskaan saa liian suurta laskua vaan ainoastaan sopimansa suuruisen.

  Ja näiden estojen asettamisesta kun on uusi puhelin niin ihmettelen jos kukaan hankkii hienon 3G puhelimen siksi että voisi kilautella kerran pari päivässä pornolinjalla, chattaillakseen tv:ssä tms. Soittoäänet voi tilata vaikka vanhempien puhelimesta jos sellaisia ehdottomasti halutaan kun palvelujentuottajathan mahdollistavat "tilaa kaverille" toiminteet. On vanhempien omaa typeryyttään jos joutuvat maksamaan satojen tai tuhansien eurojen laskuja lasten kännykän käytöstä. Pienintäkään perustetta olla ottamatta estoja ei oikeasti kenelläkään ole, silloin kun liittymä on muun kuin itsensä käytössä.

  Ohhoh, tulipas tekstiä :)
   
 11. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  jos mulla olisi lapsia niin aika hiljaista olisi että laittaisin heille kytkypuhelimet.
  lapsille kannattaa hankkia juuri 10-20 euron käytetty puhelin saldorajalla ja kaikilla mahdollisilla estoilla. mukava se on isäpapalla maksella lapsen kytkypuhelinta vajaa 24kk kun itse puhelin on mennyt rikki niinkuin lapsilla on tapana vehkeitä hajottaa... toki aikuinen saa myös puhelimen rikottua, mutta suurempi riski se on lapsella rikkoa koska nuorena ei niin osaa varoa...
   
 12. mjk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  631
  Tykkäykset:
  104
  Aika epärealistinen kuva sinulla kytkyjen hinnoista Suomessa jos ajattelet saavasi tuohon hintaluokkaan 22.95 €/kk kytkyn Suomesta, johon sisältyisi 500 minuuttia kuussa puheluita ja teksiviestejä sata. Viisikymppiä taitaa olla lähempänä totuutta tuollaisilla puhelumäärillä kytky-liittymissä. Tosin tuolla puhemäärällä kannattaisi ottaa jo melkein saunalahden totaali2 liittymä jos välttämättä kytkyliittymän haluaa. Hintaa sillä on 55 euroa ja viestejä, datasiirtoa ja puheluita hintaan sisältyy niin paljon, että tuskin tarvii erillistä saldorajaa vaan normaalit erityismaksullisten numeroiden ja tekstiviestien estot riittää.

  Kytkyliittymää ei kannata minun mielestäni käytännössä kenenkää ottaa niiden kalliin hinnan vuoksi. Ainoa poikkkeus lienee tuo Saunalahden totaali kytkypaketti, joka on erittäin kilpailukykyinen suurilla puhemäärillä tavallisiin liittymiin verrattuna. Jos joku on erimieltä tuosta kalliista hinnasta, niin mielelläni näkisin jonkun laskelman kytky- ja tavallista liittymää verrattuna alle 1000 minuutin puheajoilla kuussa, jossa kytky tulee edullisemmaksi verrattuna siihen, että puhelimen ostaa omaksi vaikka velaksi.
   
 13. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Laskin äkkiä tolla laskurilla, että halvimmaksi noilla määrillä ja 6630 tulee SL TuplaPaketti 3g, 29.95€/kk
   
 14. sahkari Vieras

  0   0   0

  No molemmille lapsille hankittiin tänään DNA kytky 6280 + dna toivo liittymät, ja lapset olivat tyytyväisiä. Tuossa on kyllä vain 100min puhetta ja 50 tekstaria, mutta uskon että riittää, sillä esim. pojallekin ladattiin 60 eurolla puheaikaa prepaidiin vuoden alussa ja jäljellä on vielä 44 euroa.

  Ja hintaa on kuukaudessa vain 24.90 euroa, otettiin myös kaikki mahdolliset palvelunumero estot ettei pääse pelaamaan tv pelejä eikä tilaamaan soittoääniä.

  Syy miksi tähän päädyttiin oli tuo prepaidin pakollinen ylläpitäminen 6kk välein, eli vaikka liittymässä oli saldoa ja jos ei latauksia ollut tehty alkoi herjaamaan että liittymän voimassaolo päättyy sinä ja sinä päivänä.
   
 15. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  soneran prepaidissa ylläpito vuoden välein...

  saako kysyä että minkä ikäisiä lapsia sulla on?
   
 16. sahkari Vieras

  0   0   0

  8 ja 11 vuotiaat...
   
 17. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  ja uskalsit kytkyt laittaa? kai otit huomioon että kuukausimaksut on maksettava vaikka puhelin tipahtaa koululaukusta asfalttiin ja menee tuhannen päreeksi?
   
 18. sahkari Vieras

  0   0   0

  Eipä ole kytkyt koulussa mukana ja edellisetkin puhelimet pysyneet kuin uusina käytössä, eli kyllä ainakin osaavat pitää puhelimista hyvää huolta.
   
 19. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Miten tuo kytky tähän liittyy? Ihan yhtä kestäviä ne kytkypuhelimet ovat kuin muutkin.
   
 20. kimmo Vieras

  0   0   0

  Näinhän tämä meni aikoinaan oman poikani kohdalla, operaattorina oli tosin sen aikainen Radiolinja. Hieman eri mieltä tuosta "suojauksesta", koska asiakkaaltahan kuitenkin rahat peritään, vaikkakin sitten pienemmissä erissä. Oma poikani oli tilattujen vitsien takia puoli vuotta ilman puhelinta. Kyllä meitä, ja varsinkin poikaani silloin nauratti.
  En tiedä miten asia olisi teknisesti järjestettävissä, mutta minusta saldorajoituksen pitäisi olla toimiva, koska siitä kerran voidaan periä kuukausimaksujakin. Eri asia jos palvelun saisi kytketyksi ilman veloituksia.
   

Jaa tämä viestiketju