Lankapuhelinliittymä?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Abarat, 25/9/15.

 1. Abarat

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/9/15
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung
  Täällä yksi Suomen nykyisestä suunnasta järkyttynyt! Nykymeiningissä on selvä pakottamisen maku, kaikkien kannattaisi yleisen mielipiteen mukaan käyttää kännykkää... Olen aina halunnut omaan käyttööni lankapuhelimen, tosin omalla kohdallani epäröinti, jahkailu, aiheeseen liittyvä tiedonhaku ja oman toiminnan hitaus pilasivat kaiken. Aivan, nyt vuonna 2015 tietojen mukaan vain prosentilla suomalaisista on käytössä ainoastaan lankapuhelin. Monilla on vielä sekä lankapuhelin että kännykkä. Kyllä, ajat muuttuvat ja ihmiskunta kehittyy mutta... Vanhaan tekniikkaan perustuvaa lankapuhelinliittymää ei enää uudet kiinnostuneet saa? Elisa ja muut ovat lopettaneet uusien lankapuhelinliittymien myymisen? Mitä tapahtuu/mikä on nykyinen tilanne Tampereen seudulla? Miksi sitten olen aina halunnut lankapuhelimen?
  -Jos tapahtuu jonkinlainen yleinen katastrofi, lankapuhelin on luotettava
  -Äänen kuuluvuus on hyvä eikä puhelu pätki
  -En ole tavoitettavissa 24/7 kuten teoriassa kännykän kanssa, vaan terveellisesti vain kun olen kotona
  -Otan tosissani kännykkäsäteilyn monivuotiset vaarat!
  -Olisin halunnut sellaisen söpön vanhanaikaisen puhelimen, jossa on se pyörivä juttu jolla valitaan numerot ;)
  -Inhoan kännyköitä ja vielä enemmän älypuhelimia, aion joka tapauksessa luopua kännykästä
  -Haluan tukea lankapuhelinliittymien olemassaoloa näin kummallisina aikoina

  Koko yön olen hakenut tietoa. Jossain vaiheessa Suomessa alueittain lankapuhelimella oli paremmat mahdollisuudet ja tarjonnat. Kovasti mainostetaan näitä tavallisen lankapuhelimen näköisiä kokonaisuuksia, jotka todellisuudessa ovat puhtaasti "matkapuhelinversioita", mitä järkeä? Isällä on vielä olemassa lankapuhelinnumero mutta hän ei juurikaan käytä sitä puhelinta. Mitä tällaiselle jo olemassa olevalle numerolle voisi tehdä? Olen puhtaasti järkyttynyt jos tärkein haaveeni on tapettu kertaheitolla! Te jotka olette asioista perillä, valaiskaa kauhistunutta.
   
 2. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  -Katastrofin iskiessä se lankapuhelin lakkaa toimimasta ihan siinä missä kännykätkin. Kännykkäverkkoja on tosin 3 eri operaattorilla, joten joku näistä toimii todennäköisemmin kuin se yhden operaattorin lankapuhelin. Satelliittipuhelin on sitten se varmin vaihtoehto, mutta jos sellaista ei ole muilla, niin kenellepä soittelet? Ainakin viranomaisiin saa yhteyden toki. Ehkä.

  -Äänenlaatu puhelussa on huonompi lankaverkossa, ja joku kolmesta toimii varmasti pätkimättä siellä missä tarvitaan.

  -Matkapuhelimessa päätät tavoitettavuudestasi ihan itse, virtanappi on sitä varten.

  -Kännykkäsäteilyssä ei ole yksi-, eikä monivuotisia vaaroja. Jos kuitenkin haluat ottaa varman päälle, voit hankkia sellaisen metri kertaa metri lyijynpalasen ja sitten handsfreen 10m johdolla, niin olet sitten puhumassa sitä puhelua säteilyvapaasti. Hommaat vielä puhelimen jossa on äänikomennot niin ei hyökkää se säteily sormenpäähänkään.

  -Sellaista pyörivää söpöä puhelinta voit käyttää myös matkapuhelinverkossa hankkimalla sovittimen johon menee sim-kortti ja johon voi kytkeä lankapuhelimen.

  -Puhelimen lisäksi maailmaan voi pitää yhteyttä savumerkein, kirjeitse, sähköpostitse jne. Sähköposti tosin voi säteillä, samoin kirje jos sitä on pidetty ydinvoimalan reaktorin suojavaipan sisällä.

  -Tukiasioissa kannattaa soittaa esim. Elisan asiakaspalveluun ja kertoa että haluat tukea lankapuhelimia näinä kummallisina aikoina, antavat varmasti tilinumeron tai osoitteen johon voit lähettää tukesi ihan anonyymisti, tämä ohjautuu sitten ihan oikeaan paikkaan talossa. Ennenpitkää se tauotta hommia painava sentraalisantra pääsee esim. Viroon lomalle tukesi ansiosta.

  -Ihan alkuun kannattaa kokeilla nukkumista öisin, voi lievittää tämäntyyppisiä lankapuhelin -ilmiöitä. Jos tuntuu että myös muut asiat tässä maailmassa ovat näin ylivoimaisia ja kännykkäsäteilyt yms. vaarat ovat kovinkin todentuntuisia, niin lääkäreillä on onneksi sellainen M1-tyyppinen dokumentti jolla pääsee paikkaan missä on samanhenkisiä ihmisiä ja kommunikaatio tapahtuu ihan f2f tai tämänkin tuntuessa haastavalta voi ihan morsettaa potkimalla patteria. Kerro siis lääkärille avainsanat lankapuhelinfoorumi ja M1-lähete niin kyllä se siitä.

  -En tiedä miksi tämä on aamun ensimmäinen askareeni, mutta menen virran mukana ilolla odottaen että mitähän sitten. Kirjoitin tämän muuten kännykällä, että varohan aloittaja petollisia tavuja.
   
 3. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Ensimmäinen väite ei pidä paikkaansa mistä on muutaman vuoden takaa ihan valtakunnallistakin kokemusta. Oli joku poikkeuksellisen raju syysmyrsky ja ympäri valtakuntaa sähkökatkoja. Kännykkäverkot kaatuivat virranpuutteeseen alueellisesti jo tunnissa parissa kun lankaverkko porskutti. Johtuu siitä että lankaverkossa on huomattavasti paremmat varmistukset virran suhteen kuin mobiiliverkoissa.
  Ja kyllä lankaverkoissa on aina parempi ja tasainen äänenlaatu kuin kännykkäverkoissa joissa se vaihtelee. Lankapuhelimen olen omistanut yli 30 vuotta ja kännyköitäkin 25 vuotta joten molemmista kokemusta ;)
   
  irritus tykkää tästä.
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Saahan sen lankapuhelimen irti seinästä
  Oliko teillä lankapuhelimet hitsattu seinään kiinni? Jos ei halunu olla tavoitettavissa laitettiin vastaaja päälle tai jopa irroitettiin pistoke seinästä. Ei pirissy puhelin. ;)

  Mitä tulee tuohon verkon toimintavarmuuteen, niin tänään on taas saatu lukea uutisista kun on häikkää Soneran verkossa joka vaikuttaa myös hätäpuheluihin. Lankapuhelinverkossa ei tainnut yhtä usen olla samoja vikoja, varsinkaan useaan otteeseen saman vuoden aikana.
   
 5. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Itse laitoin vanhan lankapuhelimen Saunalahden kotiluuriksi. GSM-hommaksi siis meni, mutta lankanumero säilyi.
   
 6. khakala

  khakala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  93   0   0

  Liittynyt:
  24/3/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  222
  Puhelinmalli:
  Mitä milloinkin
  Itse tein saman homman DNA Luuri liittymäksi ja mielestäni erittäin hyvä ratkaisu jolloin vanha kunnon lankanumero säilyy.
   
 7. Abarat

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/9/15
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung
  Viime aikoina on tosiaan paljon kerrottu siitä, kuinka eri kännykkäliittymien soitot ei pelaa. Kodissani kännykkäpuhelut eivät ole laadultaan täydellisiä ja kuuluvuus usein huono. Eikö kukaan muu ole pahoillaan siitä, ettei näköjään enää myydä uusia lankapuhelinliittymiä? Minusta se on iso menetys. Tällä hetkellä lankapuhelinliittymän omistavat ihmiset pitävät kynsin ja hampain kiinni omastaan, Suomessa on vain ajan kysymys milloin heidätkin pakotetaan enemmistön tahtoon kun homma tulee kannattamattomaksi. Tiedätte kantani perinteisen lankapuhelimen suhteen mutta mitä kannattaisi tehdä?
   
 8. Anarion

  Anarion Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/07
  Viestit:
  1217
  Tykkäykset:
  138
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 8
  Kannattaa sopeutua.
   

Jaa tämä viestiketju