Lankapuhelin vs. Matkapuhelin

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Bird, 15/11/04.

 1. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Olin vastaamassa Panulle toisessa ketjussa, mutta tuli mieleen, että ehkä tää ei ihan varsinaisesti ydinasiaan liity. Lankapuhelin vs. matkapuhelin-väittelyä kuitenkin säännöllisesti ilmenee, joten perustetaan aiheesta oma otsikko.

  Tästä lähtee:

  Tämä kun ihmetyttää, niin pistetään ihan faktaa kehiin täältä Joensuun suunnalta (Kotikaupungin Puhelin/Telekarelia):

  - Kuukausimaksu 7e
  - Paikallispuhelu 0,09e/kpl + 0,0125e/min

  Arvioidaan vaikka keskimääräisen puhelun pituudeksi 5 min (ihan lyhyet puhelut soitetaan kännykällä) ja lasketaan siitä. Kännykkäliittymän hintana voi olla vaikka toi Saunalahti Tekstarin 0,129e/min. Samaa hintaluokkaa ovat myös suurimpien operaattoreiden ns. perusliittymät (Sonera One ja Elisa Tandem Aina Plus).

  5 min puhelu Pohjois-Karjalan 013-alueelle Saunan Tekstarilla maksaa 0,65 e. Lankapuhelimella sama kustannus on 0,15 e. Ero siis 0,50 e/puhelu. Keskimäärin joka toinen päivä siis jos soitetaan tällainen puhelu, niin jo on kulut katettu. Minusta tämä ei lopulta ole kovinkaan paljoa.
   
 2. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Minun mielestäni on aika turhaa edes asettaa noita "liittymätyyppejä" vastakkain. Joillekin, esim, vanhuksille tuo lankaluuri on usein edullisin ja käyttökelpoisin rartkaisu.
  Eli normaalisti tekee profiloinnin omasta puhelinkäytöstään ja sen mukaan laskee mikä on edullisin tai käyttötarkoitukseen sopivin vaihtoehto.
   
 3. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6891
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  ihan samaan lopputulokseen olen päässyt,lisäksi voin käyttää paperifakseja jne

  toisessa topickissa tästä oli keskustelua mutta se asia ei mennyt lobbaajille perille edes rautalangasta väännettynä

  """"""kun on niin tyhmää soittaa johonkin paikkaan kun voi soittaa suoraan puhelimeen""""""""" tyylillä

  ps vaikka en olekaan koululainen en ole silti vanhus

  minulla on ollut gsm vuodesta 1992 sitä ennen nmt
  nykyisin 3gesmiä ja kaksi lankapuhelinta
   
 4. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Kyllä tämä nykyään useimmilla pitää täysin paikkansa, mikään ei olisi sen turhauttavampaa kuin istua puhelimen vieressä odottamassa soittoa, sitä vastoin että voi kulkea ja ennenkaikkea tehdä lähes missä vain odottaessa.
  Kuinkahan kauan lankaverkkoja ylläpidetään, käsittääkseni kustannukset ovat jo huipussaan kannattavuuden suhteen.
  Eli kuten sanottu, Käyttötarkoituksen mukaan.
   
 5. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kyllähän noissa dataa ainakin täällä päin Suomea kovasti kulkee, tosin on se puhekin dataa kai... mutta sitä tietodataa.
   
 6. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Just noin. Täällä lankapuhelimella ei soiteta muualle kuin lankanumeroihin tai yritysnumeroihin. Siitä huolimatta edellisessäkin laskussa puhelinliikenteen osuus oli suurempi, kuin lankalinjan kk-maksu. Yritysnumerot lisääntyvät koko ajan ja niihin soitto kännykästä on aika kallista.

  Näillä näkymin en luovu lankalinjasta.
   
 7. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Ethän sinä ole väärässä, mutta jos vertaat ei-edullisimpaan mp-liittymään niin eikö silloin olisi reilua verrata johonkin muuhun kuin edullisimpaan lankaliittymään? :)
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Oletetaan että lankaliitymällä tarkoitetaan sitä perinteistä paikallisoperaattorin analogista lankaliittymää.
  Ei paperifaksi ole lankaliittymän yksinoikeus.

  Hinta, tietyllä käyttöprofiililla on lankaliittymän harvoja hyviäpuolia, tosin tämäkin etu on enään jäljellä entistä vähenevällä ryhmällä.

  Toinen etu on luotettavuus, jos minulla ei ole kyllä mitään dataa. Tosin lankaliittymät ovat joskus pitkäänkn pimeänä haja-asutusalueella, mutta matkapuhelin harvemmin, mutta yleisesti lankaa pidetään luotettavampana ja siihen saa myös erityisen luotettavia versi-oita.

  Saatavuus halvammalla joihinkin paikkoihin tai jopa käytännössä ainoa vaihtoehto suojat jne., toisaalta matkapuhelin on toisaalla ainoa vaihtoehto kohtuudella.

  ajantawaratin rakastama ilmeisesti perinteinen paperi faksi on ilman muuta yksikertaisin toteuttaa lankaliittymällä, laajan halvan laitetarjonan takia. ja jo toisaalla mainittuun käsinkirjoitettujen lappujen lähettämiseen se on usein käypä ja helppo vaihtoehto. Tälläisen tarve on kuitenkin entistä marginaalisempaa.

  Neljäs tai viides, miten nyt laskee, on mielestäni tärkein syy tarvita lankaliittymää on että se toimii jonkin muun tekniikan väräyhteytenä paikoissa joissa pitäää olla toimivat yhteydet, tähän liittyy myös se että yksikerainen päätelaite toimii ilman sähköverkkoa.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sitten toiselta suuntaa, kun ketju on mennyt lankaliittymän ylistämiseksi ilman sen kummempia perusteluita.

  Lankaliittymä on johtoon sidottu, eli on paikan liittymä ei henkilön. Lankaliittymästä voi tehdä langattoman lyhyellä säteellä, mutta mitä järkeä siinä on kun matkapuelin liitymä toimii toisella manereellakin.

  Tämä paikan liittymä tekee siitä sellaisen että siihen soittaminen ei ole mielekästä, koska harvemmin kenelläkään on asiaa tiettyyn huoneistoon tai taloon, vaan jollekkin henkilölle, jos halutaan kuitenkin kiinteisto, asia, firma jne. liittymä on se helpompi toteuttaa matkapuhelin liittymällä.

  Matkapuhelin liittymän palvelut ja päätelaitteet ovat ominaisuuksiltaan yleensä erittäin monipuolisia ja niillä on helppo hallita tavoitettavuutta.

  Perhe ja pienissä firmoissa esim faksipalvelut on käytännälismpää usein toteuttaa jollain muulla tavalla kuin viimevuosituhannen paperifaksilla.

  Nyt on todettu että lankaliittymään on harvoin mielekästä soittaan, eli sen takia sitä ei kannata hommata, mutta onko lankaliittymällä mielekästä soittaa, eli milloin se olisi parempi? En keksi syitä.

  Jos jostain syystä tykkää soitaa esim. eteisestä puhelinpöydän vierestä, niin menee siihen eteiseen ja soittaa sitten sillä kännykällä, känykällä soittamisessa on se etu että jos ei siinä eteisessä olekkaan kivaa niin voi mennä vaikka keittiöön, ilman että puhelin naru jää oven väliin. Puhettakaan jos haluaa mennä pihalle istuskeleen ja jatkamaan jutustelua.

  Lakapuhelimella soittamista voi perustella sillä että kännykästä akku loppu, mikä perustelu tämä on, laturi kotona? no menee siihen pistorasian viereen ja puhuu kuin lankapuhelimella, jos ei ole kotona niin mitä siitä lankapuhelimista on hyötyä?

  Lankapuhelinliittymä on muinais jäänne joka soveltuu lähinnä varayhteydeksi kriittisiin kohteisiin, puheviestinnän saatika jonkin kehittyneemmän viestinnan kanssa sillä ei ole enään mitään lisäarvoa.
   
 10. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  ...ja jotta tuosta laskemista nyt ei tule ihan höpöhöpö-juttua niin tottakai huomioit että vaikka 50% puheluista, joita tuo lankapuhelimen omistava mummo soittelee, on matkapuhelinverkkoihin? Kumminkin lapsenlapset omistavat vain kännykän, ovat opiskelemassa / jossain menossa joten niitä ei saa kotipuhelimesta kiinni.

  Kummasti muuttuu laskut sen jälkeen.
   
 11. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
   
 12. aquatoid

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/02
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  siellä ei juuri ole teleliikennealuisiin rajattuja liittymiä, mutta siis riippuu soppareista. eli nollassta lukuisiin euroihin. edellisessä viestissä tosin mainitsin että tietyllä profilla voi olla edullinen, hinta ei hyvää tee.

  Tietenkin jos kk maksut unohdetaan niin laajakaistalla puhuu tunnin toiseen laajakaistaan 0e, mutta en sille kummosta arvoa anna.
   
 14. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Lankalinjasta yks plussa lisää: Kukaan siihen soittava ei ikinä kysy ensimmäiseksi, että missä oot! :)

  Toistaiseksi itsellä ei olisi toimivaa kiinteähintaista internetliittymää ilman lankapuhelinta, dna-yritysGPRS vähän huono vaihtoehto.
   
 15. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Voi kysyäkin, jos ei huomaa katsoa mihin numeroon soitti...

  Ja voihan lankaliittymästäkin tehdä soitonsiirron...
   
 16. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Saunalahti Lanka kk-maksu 2,95 eur/kk jos siirtää liittymään lankanumeronsa.

  Saunalalhti Lanka paikallispuhelumaksu 0,10 eur/kpl + 0,01 eur/min

  Ja Saunalahti Lanka GSM-liittymällä 0,15 eur

  T: Panu.
   
 17. J3ke

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/04
  Viestit:
  496
  Tykkäykset:
  0
  Milloin SL Lanka tulee myyntiin??
   
 18. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Se, että läönkaliittymä ei sovi sinulle on ihan OK. Älä kuitenkaan luule, että se ei sopisi kelle tahansa. Keskimääräinen lankapuhelu on n. 5 minuuttia. Tämä maksaa Elisan liittymällä 17 senttiä. Matkapuhelimella sama maksaa 35-70 senttiä. Tällaisia puheluita soitetaan keskimäärin sata kuukaudessa, jolloin lankapuhelimesta puhelut maksavat keskimäärin 17 euroa ja perusmaksun kanssa n. 30 euroa. Matkapuhelimella nämä maksaisivat 35-70 euroa. Keskimääräisellä puhujalla ei juuri enää ole tarvetta lankapuhelimelle, mutta paljon puhuvalla kylläkin.

  Ajatttele myäös ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa, esim. hoitamassa lapsia kotona. Lankapuhelin tarjoaa myös keinon satunnaiseen netin käyttöön.

  Minua ihmetyttää ihmiset, jotka yleistävät omista kokemuksistaan tai tarpeistaan tajuamatta että ihmisillä on erilaisia tarpeita.
   
 19. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
 20. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Niitä on kyllä tälläkin foorumilla aika paljon, asia tulee niin monessa väittelyssä esiin.
   

Jaa tämä viestiketju