lankapuhelin hinnoittelu

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja lasselusse, 3/8/04.

 1. lasselusse Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  android cell
  matkapuhelinoperaattorit voivat hinnoitella liittymänsä miten he haluavat.

  mutta lankaoperaattoripuolella joutuu määrittelee hinnan pvm:lle ja ppm:lle.
  jos olen oikein ymmärtänyt niin lankaoperaattoreilla on jotain sääntöjä miten he joutuvat hinnoittelee puheluhintansa. (täsmennys tervetullutta)

  kuitenkin minun ehdotus olisi että lankaoperaattorit voitaisiin vapauttaa tällaisesta hinnoittelusta ja voitaisiin antaa vapaat kädet hinnoitella puheluhinnat vapaasti.
  tämä olisi erittäin hyvä puheluissa jotka suuntautuu lankaverkosta matkapuhelin verkkoihin. Näissä kun on monopoli.
   
 2. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Jep. Eli paikallispuhelumaksua ei saa ottaa jos soitat vain paikallisverkkopuhelun.

  Määritellään pikkaisen:
  Paikallispuhelu: lankapuhelin->keskus->toinenlankapuhelin samalla alueella
  Paikallisverkkopuhelu: lankapuhelin->keskus->joku muu (joku muu voi olla esim ulkomaanpuhelu, matkapuhelu yms)

  Vähän vaikea selitys, mutta kait ymmärsit?

  Siis eihän niissä ole monopoolia. Kun soitat matkapuhelimeen niin maksat siitä paikallisverkkopuhelumaksun (ylläoleva käsite) sekä soitettavaan operaattoriin veloitettavan maksun, esim elisan puhelimeen soitettaessa kopun toimialueella niin maksat siitä kopun pvm (n. 1 sentti/min) sekä elisan veloittaman puhelumaksun (noin 25 senttiä/min), soneran puhelimeen soitettaessa taas kopu pvm + soneran veloittaman puhelumaksun (oliko 30 senttiä/min).

  Vai tarkoitatko että puhelu voisi kulkea esim. soneran matkaviestinverkkoa pitkin elisan matkapuhelimeen? En usko että elisa tähän suostuu, mitä järkeä silloin olisi ylipäätänsä pitää eri verkkoja?

  Ongelma on siis matkaviestinoperaattoripuolessa, halvat kännykkäpuhelut korvataan repimällä korkeita maksuja niiltä jotka soittavat matkapuhelimiin lankapuhelimesta.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Lanakverkoissa monopolit, eli ei aivan vapaata hinnoittelua.

  Lankapuhelin operaattori tarjoaa vain sitä omaa lankapuhelua, joten sen hinnoitteluun ei kuulu muu osuus puhelusta, tuntuisi vähän oudolta jos se voisi monopolin turvin hinnoitella muidenkin palvelut.
   
 4. lasselusse Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  android cell
  ongelma taitaa olla siinä että kun lankaverkosta soittaa matkapuhelinverkkoon niin joutuu noudattamaan matkapuhelinoperaattorin määrittelemiä hintoja. eli onko sitten joku sääntö tähänkin?
  kun taas matkapuhelinliikenteessä voidaan hinta määrätä vapaasti ja matkapuhelinoperaattorit maksaa toisilleen terminointimaksuja.

  voidaanko terminointimaksut määrätä eri suuruisiksi riipuen siitä mistä puhelu tulee. (lanka, matkapuhelinverkko)
   
 5. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Terminointimaksua peritään, kun matkaviestinverkosta (Sonera, Elisa, Finnet) soitetaan toiseen. Terminointimaksut ovat tuossa järjestyksessä 9, 10 ja 11 c/min (ALV 0%). Kun soitetaan langasta matkapuhelinverkkoon, tilanne on eri. Tällöin palveluoperaattori velottaa suoraan soittajaa haluamallaan summalla, joka yleensä on paljon suurempi.

  Ongelma on se, että tuolle hinnalle ei ole kilpailupainetta, sillä harva valitsee liittymää sillä perusteella, että siihen on halpa soittaa langasta. Tähän systeemiin onkin suunnitteilla muutos niin, että matkapuhelinoperaattori joutuu myymään soittoja kontrolloituun tukkuhintaan muille operaattoreille. Soittaja valitsisi sitten operaattorin joko prefixillä tai sopimuksella. Olisi myös mahdollisuus soittaa vanhaan tapaan ja maksaa paljon. Käsittääkseni myös tuplaveloituksesta mpm+pvm luovutaan.
   
 6. lasselusse Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  android cell
  huhhuh tossahan meinas lentää pyrstölleen kun noi hinnat näki. suunnitteleeko puolet suomen operaattoreista konkurssia!
  ainoa keino saada jotain voittoa on luottaa että puhelut ohjautuu samaan verkkoon. ja selittääkin miksi soneran verkko on palveluoperaattoreiden suosiossa, toisin kuten finnet.
   
 7. oho

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/04
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Kallista on vieläkin

  Kyllähän mobiiliterminoinnin hinnat ovat tippuneet reilusti nyt keväällä. Alla Viestintäviraston lehdistötiedote asiasta:

  Sonera Mobile Networks Oy, Radiolinja Origo Oy ja Finnet Verkot Oy laskivat 1.3.2004 toisilta teleyrityksiltä perimiänsä laskevan liikenteen maksuja eli terminointimaksuja. Uudet hinnastot tulivat voimaan samana päivänä kuin Viestintäviraston antamat huomattavan markkinavoiman (HMV) päätökset yksittäiseen matkaviestinverkkoon laskevan liikenteen markkinoilla.

  Viestintävirasto asetti 6.2.2004 antamissaan päätöksissään kaikille edellä mainituille yrityksille tietyt hinnoittelu- ja toimitusvelvoitteet, kuten hinnastojen ja toimitusehtojen julkisuus, tasapuoliset ja syrjimättömät ehdot sekä hinnoittelun kustannussuuntautuneisuus.

  Sonera laski terminointimaksujaan lähes 30 prosentilla entisestä 12,78 sentistä 9 senttiin minuutilta. Radiolinja perii nyt verkkoonsa laskevasta liikenteestä 10 senttiä entisen 13,12 sentin sijaan. Finnetin uusi maksu on 11 senttiä minuutilta. Kaikki maksut alittavat nyt EU-jäsenmaiden keskiarvon.

  Viestintävirasto katsoo, että maksujen saattaminen kohtuulliselle tasolle on välttämätöntä viestintämarkkinoiden kilpailun edistämiseksi. Kilpaillut ja tehokkaasti toimivat matkaviestinmarkkinat ovat Suomen viestintämarkkinoiden kehityksen kannalta keskeisessä asemassa. Viestintävirasto seuraa jatkossakin aktiivisesti laskevan liikenteen hinnoittelua, joka on yksi viraston toiminnan painopistealueista.

  Huomattavaa markkinavoimaa koskevat päätökset ovat nähtävissä Viestintäviraston Internet-sivuilla osoitteessa www.ficora.fi/suomi/ajankoht/paatokset.htm
   
 8. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Eikös tuo mene ennemminkin niin, että Finnetin verkossa toimiva operaattori selviäisi pienimmillä terminointimaksuilla (samaan verkkoon soitettaessa ei mene terminointimaksua, vaan ainoastaan verkon vuokra joka on varmastikin pienempi)?

  Soneran verkon suosio taitaa perustua liittymien määrään, ts. on vähemmän numeroita joihin soitettaessa operaattori joutuu maksamaan terminointimaksua... (?)
   
 9. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Terminontimaksut ovat verkko-operaattorien heiniä. Palvelu-operaattori maksaa verkkovuokran, joka ulospäin suuntautuvissa puheluissa on kalliimpi kuin verkon sisäisissä. Pienessä verkossa suurempi osa puheluista menee muihin verkkoihin. Tietysti voi kai olla, että pieni verkko-operaattori hyvittää palveluoperaattoreille tulevista puheluista.
  Soneran verkon suosio taitaa perustua liittymien määrään, ts. on vähemmän numeroita joihin soitettaessa operaattori joutuu maksamaan terminointimaksua... (?)[/quote]
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  Anteeksi vanhan ketjun kaivelu, mutta sopivampaakaan en löytänyt, eikä uutta viitsi yhden kysymyksen vuoksi perustaa. Varsinkaan kun ei aihe ole mp.

  Siskollani on ollut vuosikaudet Elisan lankaliittymä+adsl ja meinaa ne säilyttää jatkossakin. Tällä hetkellä kulkee nimikkeellä "Perusliittymä" ja hän halusi tietää onko mitään toista vaihtoehtoa (halvempaa tietysti, kuinkas muuten)tarjolla ko yrityksellä.
  Yritin kuitenkin katsella elisan sivuja ja sieltä sitten löytyi tämä "Elisa Yhdessä-sopimus".
  Mitä nyt siitä sain selvää, oli että kk-maksu pienenisi, puhelut halpenisi, 12kkn määrä-aikainen sopimus tulisi, lisäksi kaikki lankanumerosta soitetut puhelut menisivät elisaverkon kautta. Estääkö tämä viimeksi mainittu esim. Soneran kotisoitot, tällä hetkellä on sellainen hänen mukaansa kytkettynä. Perheessä on mp-liittymiä missä sonera operaattorina.
  Mitä muuta hyötyä/haittaa olisi ko sopimuksen tekemisestä mitä en tässä ole maininnut ja tuleeko esim. näihin yritysnumeroihin (010, 020, jne) soittaminen kalliimmaksi?
   
 11. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Miten oisi jos lankaliittymän muuttaisi Puhekaistaksi, kun se ADSL:kin on jo entuudestaan? http://www.elisa.fi/yksityisille/index.cfm?o=124.50
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Uskoisin homman kaatuvan siinä kohtaa, kun koitan tätä asiaa esille tuoda. Tietokone ja puhelin yhdessä ei tuohon perheeseen varmaan sovi, vaikkakaan ei koneen tarvitse puhelun aikana päällä olla. Myöskin tiedostojen siirto puhelun aikana saattaa jarruttaa kuuluvuutta. Ymmärtääkseni myös puhelinkone pitää olla sovittimen vieressä, toki langattomat toimii.
   
 13. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Elisa Yhdessä-sopimus sopimuksessa asiakas sitoutuu 12 kk:n ajaksi Elisan lankaliittymän pitämiseen ja Elisan (ESV) ensisijaisverkkovalintaan (paikallispuhelut, kaukopuhelut, matkapuhelut ja ulkomaanpuhelut). Tästä hyvästä asiakas saa kuukausimaksuun alennuksen. Jos kyseessä on kuluttaja-asiakas, niin halutessaan hänellä on kuitenkin mahdollisuus valita operaattoritunnuksella mikä tahansa operaattori puhelukohtaisesti, vaikka oletusarvoisesti puhelut menevätkin Elisan kautta.
  Soneran kotisoitto (ja Elisan Heimo) ovat sopimusta edellyttäviä numerosuuntia, joilloin mitkään ensisijaisvalintasopimukset eivät vaikuta niihin eli vastaus kysymykseen ei estä soittamista.
  Sopimuksella ei ole vaikutusta paikallisverkkomaksuun, palvelunumeroihin ja mainitsemiisi yritysnumeroiden hintoihin.
  12kk:n jäkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana 1kk:n irtisanomisajalla.
   
 14. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tämä asia selvä, kiitokset varmennuksesta.
   
 15. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Elisa Yhdessä-sopimus ei estä Soneran kotisoittoja. Sillä ei myöskään ole mitään vaikutusta palvelunumeroiden (kuten 010, 020, 029, 030, 075) soittamisen hintaan.

  Yhdessä-sopimus ei myöskään estä näppäimästä numeron eteen käsin muun operaattorin operaattoritunnusta (90xxx, 10x(x(x)), 99x(x(x)). Sopimukseen paketoitu ensisijaisuusvalita tarkoittaa ainoastaan sitä että ne puhelut, jotka valitsette ilman operaattoritunnusta, ohjataan Elisan kautta.

  Eipä tuossa sopimuksessa ole muuta ihmeempää huomoitavaa kuin se 12 kk määräaikaisuus. Jos suunnittelette muuttoa 12 kk sisään, kannattaa muistaa että sitten se liittymäkin täytyy siirtää mukana.

  Tämä on ihan oikea ongelma Puhekaistassa, ellei käytössäsi ole hyvää kaistanhallinnalla varustettua reititintä.

  Mutta mikä olisi hyvä - siinäpä kysymys. Itselläni tehtävää hoitaa AVM Fritz!Box-vaihde. Se selviytyy jotenkuten saapuvasta liikenteestä, mutta ei saa hallittua mitenkään lähtevää liikennettä. Puhumisen ajaksi ftp-ohjelmasta on pakko säätää käsin nopeusrajoitus.

  Puhelinkoneen ei tarvitse olla sovittimen vieressä, mikäli olet valmis näkemään vaihvaa ja teet perusteelliset sisäjohtoverkkotyöt kotona. Silloin saat vaikka kaikki vanhat puhelimet toimimaan entisillä paikoillaan. Joskin ADSL:ää varten saatat joutua ehkä vetämään lisää piuhaa, jos talo on vanha.
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  Kyse oli siis siskoni perheen talosta, 2-kerroksinen omakotitalo Vantaalla. Tuskin kannattaa alkaa mitään sisäverkkotöitä tehdä, kun tällä hetkellä kaikki laitteet toimivat kuten pitää. Luulen että tuo yhdessä-sopimus olisi heille ihan passeli, hieman halvemmaksi tulisi, eikä mikään muutu. Sitova sopimus toki, mutta sillä ei uskoakseni ole väliä, kun lankalinja ollut elisalla(Hpy) jo kymmeniä vuosia.
  Eri asia sitten, vaihtavatko edes tuohon, kun siskoni on näitä "miksi muuttaa toimivia systeemejä, vaikka halvemmalla saisikin)-ihmisiä.
  Ratkaisumahdollisuudet kuitenkin kerrottu siskolleni, hän sitten tekee lopulliset päätökset.
  Kiitokset vastauksista.
   
 17. aimo Vieras

  0   0   0

  Tarkoittanet HPY:tä.
   
 18. kimmo Vieras

  0   0   0

  No joo, näinhän se tietty menee. Korjasin nyt sen tonne aiempaan postaukseen, mutta onhan tämä mokani sitten viestissäsi todisteena jälkipolville tyhmyydestäni.
  Toki epäoleellista varsinaisen ongelman suhteen.
   
 19. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Kyllä, se on helppo vaihtoehto, kun ei tarvitse alkaa vetämään piuhoja uusiksi ja miettimään minkälaisen VoIP-päätelaitteen hankkisi.

  Lisäksi Puhekaistaan (tai muuhun VoIP-palveluun) siirtymisestä tulee kustannuksia laitehankinnoista, kun pitää ostaa joko sovitin vanhoille puhelimille tai tuliterä VoIP-puhelin.

  Toki VoIP:iin siirtyminen on aivan paikallaan jos puhuu erittäin paljon puhelimeen. Erityisesesti silloin jos voi tuttavapiirissä hyödyntää operaattorin sisäisiä kiinteähintaisia puheluita. (Elisa ei niitä tarjoa, mutta esim. Saunalahden Nettipuhelimessa Nettipuhelinten välisistä puheluista ei mene puhelumaksua.) Toinen VoIP:n käyttökohde on ulkomaanpuhelut, joka hoituvat edullisimmin hankkimalla ulkomaalaisen VoIP-liittymä, jolloin kohdemahan saa soitettua maan sisäisillä hinnoilla.

  Siskoni on myös kohtalaisen muutosvastainen. Kun siskontyttäret muuttivat pois kotoa eikä heillä enää ollut käyttöä useammalle kuin yhdelle puhelinnumerolle, sain suostuteltua hänet vaihtamaan Elisan ISDN:n Yhdessä-sopimukseen.

  Eli kerrohan siskollesi terveisiä että minun siskoni vaihtoi jo Yhdessä-sopimukseen :)
   
 20. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ei se nyt niin kallis investointi ole: ATA-sovitin maksaa Elisalla 10e tai 1e/kk 12 kk ajan. Kuukausimaksuissa säästää jo heti pelkästään n. 10e/kk.
  Saunalahden Nettipuhelin voisi silti olla mielekkäämpi vaihtoehto, koska siinä ei ole kuukausimaksuja ja Saunalahti myös antaa VoIP-asetukset, jolloin voi myös käyttää lisäksi erilaisia tietokoneen softia ja matkapuhelimia myös puhumiseen. VoIP myös helpottaa liikkumista, koska se toimii käytännössä mistä tahansa ja esim. "lankapuhelut" saa softalla tai matkapuhelimella mukaansa minne vain, mistä verkko löytyy.
   

Jaa tämä viestiketju