Langaton lataus tulee kaikkiin uusiin iPhoneihin – lämpö vaatii Applelta uuden ratkaisun...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.


Langaton lataus on tulossa kaikkiin uusiin iPhoneihin tänä vuonna, toteaa KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo tuoreimmassa raportissaan. Käytännössä erehtymättömänä Apple-tietäjänä tunnettu Kuo vahvistaa näin jälleen jo aiemmin raportoimansa, mutta tarjolla on myös uutta tietoa: lisääntyvä lämpö vaatii Applelta myös erikoisratkaisuja uudessa iPhone-mallissa.

Applelta odotetaan tänä vuonna iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -malleja iPhone 7 -puhelinten suoriksi seuraajiksi sekä lisäksi uutta, ensimmäistä kertaa OLED-näytöllä varustettua iPhonea malliston huipulle. Näyttö ulottuisi laitteen reunalta reunalle ja esimerkiksi sormenjälkitunnistuksen odotetaan olevan osa näyttöä.

Lisäksi ainakin huippu-iPhone on saamassa lasitaustan, joka on myös heikompi poistamaan lämpöä puhelimesta verrattuna metalliin. Langaton latauskin tuo oman lisänsä puhelimeen kertyvään lämpöön. Näin Apple onkin päätynyt lisäämään iPhonen sisäiseen rakenteeseen grafiittikerroksen, jonka on tarkoitus tehostaa lämmönhallintaa ja suojata 3D Touch -kosketussensoripintaa. Apple on vaihtamassa tämän sensorin uuteen 30-50 prosenttia kalliimpaan kalvoperustaiseen versioon uudessa iPhonessa.

Kaiken kaikkiaan käyttäjän ei pitäisi huomata eroa toiminnassa uudessa iPhonessa korkeampana lämpönä kiitos Applen uuden rakenneratkaisun, mutta se nostaa puhelimen tuotantokustannuksia. Applen uudesta huippu-iPhonesta huhutaankin kaikkien aikojen kalleinta.

Kuo on nostanut esille uuteen iPhoneen tulevan mahdollisesti paremman 3D Touch -kokemuksen, mutta ei ole tarkemmin avannut yksityiskohtia. Syvemmät 3D Touch -painallukset tulivat käyttöön useammissa toiminnoissa jo nykyisen iOS 10 -version myötä. Niillä voi esimerkiksi nyt hallita ilmoituksia, avata oikoteitä sovelluskuvakkeista sekä siirtää kätevästi kursorin kohtaa tekstiä kirjoitettaessa.

Applen iPhoneihin tulossa oleva langaton lataus on vielä osittain mysteeri. Huhuja on liikkunut uudenlaisesta, Energous-yhtiön teknologiaa käyttävästä ratkaisusta, jossa lataus onnistuisi jopa usean metrin välimatkalla latauslähteestä. Näitä odotuksia on kuitenkin myös toisaalta toppuuteltu. Kuo ei nyt maininnut tuoreessa raportissaan Applelta odotettavan langattoman latauksen tyyppiä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom