Lakko uhkaa Soneraa ja Elisaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jake79, 18/10/07.

 1. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  Nyt on vuorostaan Elisalla ja Soneralla lakonuhka päällä.

  "Yhtiöiden toiminta pysähtyisi lähes kokonaan. Lakkoon menisi noin 4 000 akavalaista.

  Eilen STTK:lainen Toimihenkilöunioni ilmoitti noin 7 000 toimihenkilön lakosta TeliaSonerassa ja Elisassa."

  lähde:
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710186733991_uu.shtml
   
 2. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Tarkoittaako tuo että esim. matkapuhelinverkko lakkaa toimimasta?
   
 3. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Ainakin Elisan osalta lakko vaikuttaa asiakaspalveluun ja laskutukseen. Katastrof.
   
 4. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  "Se keskeyttäisi Elisan ja Soneran asiakaspalvelun ja toimitukset asiakkaille, kun muun muassa liittymien avaus, sulkeminen ja asiakastuki tai laskutus eivät toimisi.

  Lakko pysäyttäisi verkkojen ylläpidon ja korjauksen. Se sulkisi myös Elisan ja Soneran omat myymälät koko maassa ja vaikuttaisi operaattorien paikallisiin jälleenmyyntipisteisiin."

  Tuossa lainaus toimihenkilöunionin sivuilta eli kyllä kummallakin operaattorilla oltaisiin aika alasajo tilanteessa.
   
 5. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Wattu sentään, se tästä vielä puuttuiskin kun Elisalla on adsl:ssä ollut muutenkin viimeaikoina hieman katkoja...ja lakon aikana eivät korjaa.

  Pitää kai mennä hommaamaan se musta harmiton mokkula (eli dnan langaton kaista) jos meinaa jotenkin turvata nettiyhteydet jos elisan yhteys katkeaa ton lakon takia. :(
   
 6. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Onko ihmiset nykyään näin riippuvaisia netistä että pitää jo etukäteen varautua JOS netti sattuisi katkeamaan eivätkä kestä ilman sitä muutamaa päivää edes tosipaikan tullen? ;)
   
 7. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Kyseessä on tokikin lainaus työntekijäliiton sivuilta.

  Kannattaa odottaa operaattoreiden informaatiota asiasta. Matkapuhelinverkon ylläpito, tärkeimpien tietoliikenneyhteyksien ylläpito yms. pystytään järjestämään lakon aikana. Samoin myös liittymien sulut jne.
   
 8. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Netti ON välttämätön!

  Minä maksan laskuni netin kautta, hoidan myös tärkeät asiat netin kautta. Kirjeenvaihto myös netin kautta. Siksi netin pitäisi toimia päivittäin. Capish? Onko vielä jotain nokan koputtamista?
   
 9. gogland

  gogland Mr Vip

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  6894
  Tykkäykset:
  3493
  Puhelinmalli:
  MOTO G5S plus
  Heh

  Voisi ihan oikeasti testata ,pärjääkö sitä ilman laajakaistaa. Tai kännyä? Heh
   
 10. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Luepas uudestaan tuo mitä aiemmin kirjoitin. Pakko maksaa laskut, pakko hoitaa tärkeät asiat, pakko myös ylläpitää ihmissuhteitakin! Siksi pakko olla netti jokapäivä käytössä! Se mikä ei ole pakko, on olla tällä välillä aika turhalla palstalla.

  Ja kysyn vaan näiltä piikittelijöiltä eli mahilta ja vaarilta että tuletteko te maksamaan karhumalaskut jos lakon takia jää laskut maksamatta tai hoidatteko te asiat kuntoon, jos jokin virastoasiani jää hoitamatta lakon takia? Niin että turhaa aukoa päätä tosta asiasta. Nykyään kaikki on netissä joten netinkin on pakko olla aina saatavilla.
   
 11. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  eeei pärjää :) ainakaan ilman kännyä. yks päivä oli joku asentaja käyny asentamassa mun naapuriin netin, niin olis sit vahingossa mennyt irroittamaan mun netin. ja ku perjantai-iltana töistä tulin ja huomasin et ei netti toiminu niin eipä saanu korjaajaa vasta ku maanantaiksi. meinasi hätä tulla, mut onneksi on 3g-luuri niin sen sai pistettyä sit modeemiksi niin ei tullu vieroitusoireita kovin pahasti :)
   
 12. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  melko kalliiksi tulisi lakko. saas nähdä miten käy. tuskin on niillä vara antaa lakon alkaa. varsinkin elisalle kun muutenkin koko vuos ollut yhtä sähläystä.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Nämä kaikki mainitsemasi onnistui jokunen vuosi sitten, kun ei koko nettiä oltu keksitty..onnistuu vielä tänä päivänäkin, eli pankkiin voi tiskillä/automaatilla maksaa laskut, kavereita voi tavata "nenäkkäin" ja virastoonkin pääsee ihan henk.koht. asioimaan.
  Onko se miten miellyttävää on sitten eri juttu, mutta mitään karhulaskuja ei tule vaikka netti kiinni menisikin. Ihmisen itsensä tarvii vaan ehkä pikkasen enemmän panostaa.
  PS maksan itse laskuni netissä ja vaikea olisi kuvitella ettei pääsisi päivittäin vaikkapa mp-foorumin sivuille, mutta uskoisin kuitenkin ettei siitä henki lähtisi..voisi päinvastoin jäädä aikaa johonkin hieman hyödyllisempään.
   
 14. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Mniin... Mites ne asiat ennen hoidettiin kun ei ollunna sitä nettiä? :) Ja ei kannata vetää herneitä, tarkoituksena oli vain yleistää tilannetta jossa ollaan aivan kauhuissaan jos ollaan yksikin päivä ilman nettiä. Ei niistä laskuistakaan lähde karhua jos on yhden päivän maksu myöhässä tai kaverit / puoliso sinua unohda jos on yhden päivän ilman mesetystä tms. :) Ja kuten sanottu, ei herneitä, promoaminen päättyy tähän.
   
 15. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
 16. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Maksappa pankissa tiskillä muutama lasku, palvelumaksu markka-aikaan jo oli 20 mk per lasku (kauhistuin kun sen kuulin kun pankkineiti eräälle vanhalle rouvalle sanoi tuon summan), tai koitappa mennä virastoon jonottamaan kun olisi muutakin tekemistä. Kavereita tulee kyllä tavattua livenäkin mutta aina ei pysty ja sosiaalisia kontakteja on hyvä pitää yllä säännölliseti. Hetkinen, eihän MINUN tässä pidä perustella sitä miksi netti on tarpeellinen. Enhän minä ole syytetty tms. mistään.

  Minä muuten en mesetä, käytän vanhaa kunnon sähköpostia. :)
   
 17. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Netti kyllä pelaa oli lakkoa tai ei :)
   
 18. kimmo Vieras

  0   0   0

  Jess, kuten tuolla sanoin, niin hankalammaksi saattaa elo tulla, mutta on kuitenkin hallinnassa. Maksaako laskun tiskillä(3-7€?), tahi maksaako laskun myöhässä, josta tullennee 5€n myöhästymismaksu, lienee makukysymys. Ja automaatillakin laskun maksu onnistuu, joten iso ongelma ei ole. Toki aiheuttaa ehkä totuttuihin rutiineihin poikkeavaa toimintaa ja jalkatyötä.
  Meidän perheessä ainakin voisi desibelitaso madaltua, jos poika ei pääsisi CSsää pelailemaan laajakaistan sammuttua.
  Ps edelleenkin samaa mieltä kanssasi, laajakaista pitää olla, on tarpeellinen, mutta kuitenkin ainakin itse toivoisin että selviäsin muutaman päivän/viikon ilman sitä.
   
 19. kimmo Vieras

  0   0   0

  Oli sitten kyse kenen tarjoamasta kaistasta hyvänsä, niin voipi olla ettei pelaakaan. Jos/kun ihmiset lakkoon menevät ja sillä ei mitään vaikutuksia, niin ei työnantaja suostu mihinkään. Itse ainakin uskoisin, että soneran tarjoama l-kaistani saattaa lakon vuoksi lopettaa toimintansa.
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Älkää nyt manatko ja piruja seinille maalatko. Pitäähän jonkun tehdä töitäkin. Ois se pöljää kyllä muistitikuilla kaikki lähettää postissa sen aikaa, kun lakko on..
   

Jaa tämä viestiketju