Lakiluonnos nettiliikenteen eriarvioistamisesta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Osama, 2/6/13.

 1. Osama

  Osama Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/10/04
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  164
  Tässäpä taas mielenkiintoinen lakiluonnos. Jos jatkossa haluaa että kaikki palvelut toimii niin pitääkö ottaa joku megapaketti jossa ei rajoituksia? Oletetaan tilanne että Netflix käytössä ja haluan vuokrata viaplaylta leffan mutta data liikkuukin huonosti. Ite en näe mitään hyvää tässä luonnoksessa..

  Mielenkiintoista olisi myös tietää kuinka paljon operaattorit ovat olleet suunnitelman taustalla..

  http://fin.afterdawn.com/uutiset/ar...Feed:+afterdawn_uutiset+(AfterDawn+-+Uutiset)
   
 2. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Sama. VMP!
   
  1 henkilö tykkää tästä
 3. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Hesarin linkistä selviää hieman lisää, kuka sitä kaipaa(operaattorit, tietty);

  "Useita teleoperaattoreita edustava Ficom sen sijaan pitää verkkoneutraliteetin sääntelyä hyvänä asiana.

  "Mahdollisuus tuotteistaa ominaisuuksiltaan erilaisia liittymiä luo edellytykset toimivalle kilpailulle. Liikenteen- ja kapasiteetinhallinta on välttämätöntä verkkojen ja palvelujen toimivuuden varmistamiseksi."  Tuohan mahdollistaisi ihan lukemattoman määrän erilaisia laskutusvaihtoehtoja ja palveluntarjoamisia. Maksa 5nen lisää, niin saat katsoa juutuupia, kympillä saat päivittää fb-seinääsi jne.
  Mahdollistaa myös juuri nuo mainitsemasi, eli kilpalijan palvelut ajetaan alas, tahi toimii huonosti. Ei mahda mitään, mutta itse olen sitä mieltä että meidän maassamme joku tollainen älyttömyys vielä saattaakin mennä läpi, kun aikansa näitä aivottomia ministereitä lobataan.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Itse jutussa taidettiin todeta että laki lähtee "neutraliteetin" periaatteella, samoin viestintäministeri on sitä korostanut. itse asiaan ei kai ollut jutussa linkkiä varsinaiseen esitys materiaaliin.

  Rajoitettu liittymiä joilla rajoitettu yhteys internettiin on ollut pitkään markkinoilla, jopa "laajakaista" termiä niiden yhteydessä käytetty.

  Jos jotain pykäläviilauksia tehdään, niin pari oleellista.

  1. internet liittymä nimellä markkinoitavaan tuotteisiin vaadittavat että ovat sellaisa myös aidosti, korkeintaa pakottavia (Viranomaiset/laki määränneet) rajoituksia. en halua kieltää "WAP" yhteyksiä, jos ne myydään sellaisina.

  2. priorisointi on tärkeää, ja sitä hyvä jos tuettaisiin, jottain aikakriittiset palveluit toimii, niin niillä ruuhkassa tarvetta etuoikeudelle.


  No nuo ei ratko ongelmaa, jos halutaan myydä edullista kaistaa, osa ei tarvi parasta, jotta voi myydä halvalla ylijäämä kaistaa, pitää teknisesti rajoittaa heidän liikennettä että kriittisemmät toimii. Jotta halppislinjat toimi yleensä pitää valita mistä rajoitetaan.

  Edellä olevasta tulee ongelma että moni haluaa halpaa ylijäämä kaistaa, mutta myös vähän sitä laatukaistaa hänelle kriittisiin juttuihin. esim tiettyyn videopalveluun. muulla ei väliä.

  Miina on vapaan reilun kilpailun takaamisessa, eli valvottava että iso yhteyden tarjoaja ei käytä asemaansa väärin hinnoittelussa.
   
 5. Mash1 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  16/2/11
  Viestit:
  1445
  Tykkäykset:
  133
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Onhan tuo ny ihan täyttä tuubaa, että nyt kun lopultakin ollaan saatu nämä Netflix, HBO ja Viaplay Suomeenkin niin sitten ajetaan tällaisellä älyttömyydellä kaikki alas...

  Lainaten edellä kirjoittanutta VMP!
   
  2 henkilöä tykkää tästä.

Jaa tämä viestiketju