Laitteiden yhteensopivuudesta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja weetabix, 23/7/04.

 1. weetabix

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Moi,

  Ajattelin purkaa kiukkani tännekkin, aiheena eri laitteiden yhteensopivuus. Aikoinaan syletti ensimmäisten MMS-puhelinten viestien yhteensopivuusongelmat ja tuntuu, että ongelmat eivät vieläkään helpota vaan markkinoille tuodaan kaikenlaista keskeneräistä paskaa. Mutta alkuun kaksi tarinaa.

  Eräs tuttavani hankki Nokian Mediamaster 260:n, josta löytyy mahdollisuus tallettaa ja näyttää puhelimella otettuja kuvia. Kuvat siirretään laitteeseen bluetoothin välityksellä. Puhelimeksi hän hankki Sony Ericsson T610:n. Yllättäen T610 ja Mediamaster eivät suostuneet juttelemaan keskenään ja kuvat jäivät vaihtamatta.

  Eräänä päivänä päätin käydä vierailulla ja kokeilla Nokian 7610:ia. Kun yritin siirtää kuvaa Mediamasteriin, laite valitti kuvakoon olevan liian suuri. Yritin siirtää megapikselikuvia Mediamasteriin ja se ei suostunut ottamaan niitä vastaan. Nähtävästi kyse on tiettyyn kilotavumäärään liittyvästä rajoituksesta sillä erään megapikselikuvan laite suostui ottamaan vastaan. Tai ottamaan ja ottamaan, laite kaatui kuvan siirron jälkeen (ruutun jäi vain ilmoitus thumbnailin teosta, mutta mitään ei tapahtunut tämän jälkeen ja hetken päästä laite ei reagoinut enää kaukosäätimeen). Ja luonnollisesti Mediamasterissa oli uusin ohjelmistoversio.

  Ongelma ratkesi sillä, että valitsin 7610:stä kameran laaduksi basicin, jolla otetaan VGA tasoisia kuvia. Eihän tässä mitään, kun vain muistaisi käydä vaihtamassa kuvanlaadun takaisin niin, että saisi megapikselikuvia. Arvaa ottiko tämän jälkeen päähän huomata, että olin ottanut nipun kuvia VGA tasoisina vaikka ei ollut tarkoitus. Grrr.

  Ehkä mielenkiintoisin kysymys minkä ystäväni minulle esitti oli, että paljonko tämä bluetoothin käyttö maksaa :). Niin, eihän sitä peruskäyttäjä voi ymmärtää, että kyseessä on lyhyen kantaman radioverkko, joka käyttää julkisia taajuksia ja jonka käyttäminen ei maksa mitään. Oletteko huomanneet tätä esim. Nokian mainonnassa ("siirrä kuvia ilmaiseksi bluetoothilla puhelimestasi mediamasteriin")?

  Toinen ongelma liittyy videokuvan lähettämiseen eri puhelinten välillä. Ystäväni hankki Nokia 6220:n ja hän pyysi minua lähettämään testimielessä muutaman viestin. Kuvat menevät hyvin perille (7610 konvertoi kuvan VGA muotoon ennen lähettämistä) mutta videon kanssa oli ongelmia. 6220 ei pystynyt näyttämään lähettämääni videota, koska kyseisen puhelimen videosoitin tukee vain 128 x 96 resoluutiota ja 7610 tukee lisäksi 176 x 144 resoluutiota (sekä nauhoitus, että soitto), jota satuin käyttämään. Asetuksia muokkaamaan ja video meni hyvin perille. Ja tämän jälkeen asetukset takaisin normaaliksi. Huoh.

  Eli edelleen hyvin samanlaisia ongelmia kuin MMS-palveluiden lanseerauksen yhteydessä kun eri valmistajien puhelimet eivät suostuneet puhumaan keskenään (esim. Nokia 7650 ja SonyEricsson T68i).

  Ja sitten terveisiin. Hyvät matkapuhelinvalmistajat (ja myös muiden laitteiden valmistajat), kun rakennatte näitä hienoja konseptejanne, olkaa asiakaslähtöisiä. Se, että teillä on hieno konsepti ei takaa toimivaa tuotetta. Kun kerta kerran jälkeen saa pettyä siihen mitä kaupasta kotiin kantaa niin ei se minusta maksavana asiakkaana hyvälle tunnu! Pitää saada laatua ja päästä päähän käytettävyyttä. Ennen kuin julkaisette laitteita (tai operaattorit palveluita) testatkaa palvelut hyvin älkääkä tuoko enää raakileita ulos. Ja olkaa valmiita vastaamaan ongelmista asiakkaille!

  Hyvää kesää kaikille.

  Terveisin,

  Pena.
   
 2. Guest Vieras

  0   0   0

  Olet surullisen oikeassa. Ihme että puhua pystyy ilman ongelmia :/
   

Jaa tämä viestiketju