Läpimurto kameroissa poistaa salaman tarpeen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja simma, 15/6/07.

 1. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  "Kodak on kehittänyt aivan uudenlaisen digikameroiden kuvakennon, joka matkii ihmisen silmän rakennetta. Lopputuloksena on läpimurto, joka parantaa herkkyyttä niin paljon, ettei salamaa kenties pian juurikaan tarvita. Ja keksintö saattaa tulla tavallisiinkin kamerakännyköihin vuoden parin sisällä."

  Kodakin uudessa kennossa matkitaan ihmissilmää, jossa valon kirkkauden havainnointi on yhtä lailla tärkeässä osassa kuin värien havainnointi. Tämän mallin mukaisesti Kodak lisäsi väripisteiden sekaan saman määrän yleispisteitä, jotka havainnoivat pääasiassa kuvan kirkkautta.

  Näin kennon herkkyys paranee Kodakin mukaan ainakin kaksinkertaiseksi, mahdollisesti jopa nelinkertaiseksi. Toisin sanoen salamaa ei uusilla kennoilla tarvitsisi kuin harvoin, jos lainkaan."
  - Tietokone

  Tuo olisi kyllä hyvä jos saisivat muutamien vuosien sisään tämän teknologian käyttöön, saisipa parempia kuvia vähän hämärämmässäkin.

  Itse en paljoa käytä kännyn kameraa, joskus voisikin mutta liian hämärää ja kännyn "salama" ei tähän riitä. Nykyisin oma käyttöni on rajoittunut lähinnä valoisampaan aikaan.
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mielenkiintonen homma, josse alkaa pelaamaan tuolla tekniikalla, siitä ois töissäkin hyötyä pirusti kun joutuu koluamaan ja kuvaamaan hämärässä. Kamerakännyköille se vaikuttaa kaikkeen... Hinta, paino ym. tekijät. Samalla videokuvaus voisi helpottua kännyköillä kun entistä vähemmän olisi ns. hämäriä kohtia?
   
 3. setae

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/3/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Tuo 2-4x ei ole itseasiassa ihan niin kova kuin sitä saattaisi luulla.

  Pokkareista löytyy monesti ISO400 korkeimpana, vähän paremmista sitten jopa ISO800. Tuplaa numero niin herkkyys kaksinkertaistuu, eli valotusajan tarve vähenee puoleen.

  Järkkäristäni löytyy ISO3200, joka on 8x tuohon ISO400 nähden. Edes valovoimaisella (no saapi kiistellä, F2.8) lasilla ei paljoa hämyisessä baarissa kannata kuvia ottaa käsivaraisella valotusajalla (muistisääntö: valotusaika 1/polttoväli, esim. 50mm -> 1/50, 24mm -> 1/25).
  Ja muutenkin sitä salamaa käytetään aika moneen muuhunkin juttuun kuin vain lisävalon tuomiseen ;)

  Tämä siis lähinnä kritisointia Kodakin mainoslauseille. Tokihan on kivaa että kennot kehittyvät ja valontarve vähenee - tässä yhteydessä se vaikuttaa värien toistoon, ihan kuten tuon herkkyyden nostaminenkin. Onko kennosta sitten ottamaan myös värikylläisiä kuvia tilanteissa, joissa valon puute ei haittaa?
   
 4. Tumpe

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/04
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  6680 Saunalahti
  Näinpä juuri. Itse käytän salamaa (järkkärin erillissalama) aina kun vallitseva valo on perseestä, eikä ole syytä unohtaa täytesalaman käyttöä jota tämä uusi kenno tuskin syrjäyttää. SILTI tämä tekniikka olisi kyllä tervetullutta varmaan monille peruspokkarin omistajalle...
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pokkareissa ja erityisesti kännyköissä kaivataan lisää herkkyyttä, kaikki siinä saavutettu parannus on tervetullutta, helpottaa myös salama/valo ratkaisujen toteuttamista.
  Sillä nyt niin väliä jos värit vähän poskellaan, kunhan pienemässä valossa saadaa entistä paremmin tunnistettavia hahmoja kuviin.
   

Jaa tämä viestiketju