"Läikikäs" tv-kuva.

Keskustelu osiossa 'Viihde-elektroniikka', aloittaja kontti, 20/7/12.

 1. kontti

  kontti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/05
  Viestit:
  183
  Tykkäykset:
  2
  Meillä on Topfieldin tallentava kaapeliboksi ja siinä HDMI-kaapelilla kiinni Sony Bravia led- telsu. Tarkemmat speksit kaivan jos on tarvis kun en ulkoa muista.
  Ongelma on se, että boksilla katottuna kuvan tummat alueet näkyy ikäänkuin läikikkäinä. Muuten kuva on ok, tai sitten ollaan vaan totuttu huonoon kuvanlaatuun. Jos kanavia kattoo suoraan töllön digiviritintä käyttäen niin kuva on suorastaan erinomainen aina joten vika ei siis liene töllössä.

  Eli, mikä mahtaisi olla todennäköisin syypää? Paska kaapeli (jos en väärin muista niin sama vika oli jo sillon kun laitteet oli naitettu sillä vanhanmallisella kaapelilla, en tosin mene vannomaan)? Boksin A/V-lähdön asetukset, jotka olen ronklannut jo moneen kertaan mut voi olla että joku kohta jäi huomaamatta? Paska boksi?
  Boksin softan päivityskin olisi kai hyvä tehä, vaatii vähän jumppaamista koska se pitää sit kytkeä pöytäkoneeseen kii, läppärissä on Win7 Home Premium eli ei onnistu tällä.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Montaa LCD telkkaa vaivaa pilveilevä kuva, ja kun valmistetaan entistäohuempia niin tehnyt entistä haastellisemmaksi homman.

  Sitä tosin pyritään feikkaamaan eri konstein, osa voi toimia kohtuullisesti, osa voi johtaa siihen että mustan tummat sävyt näytetään pelkkänä mustana (ei kiva)

  Eli kyse voi olla siitä että kuva on näyttö surkea tuossa. Säädöillä sitä voi lieventää, samalla toki menettää vähän kuvan muissa ominaisuuksissa.

  Toinen syypää on se että pakatussa lähetyksessä on niitä pakkaus ilmiöitä, ilmenee enemmänkin palikkoinan, eri neliöitä, suorakaiteita . Erilaista kohinaa voi olla jo alkuperäisessä ja sitä muodostunut digitoinnin ja käsittelyn yhteydessä. mutta ei rajoitu tummiin pintoihoin, kanvalogot voi häröillä, samoin kuvaan poltetutteksti jne ja erilaisia mömmöjä siellä täällä.

  Osa televisioista osaa parannella huonoa MPEG pakettua SD kuvanlaatua ja scaalatu täyteen ruutuun, eli edellä kuvantunkaltaisi häröjä siivota pois, kyvyissä on isoja eroja ja telkoissa paljon säätöjä niitävarten. Ne voivat olla myös kuvaa pilaavia, siksi eri tuloillekkin eri asetukset usein tarpeen, joissain telkoissa asetukset ovat varsin erikoisia, mm tulon nimeäminen tai nimi voi vaikuttaa asiaan.
   
 3. kontti

  kontti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/05
  Viestit:
  183
  Tykkäykset:
  2
  Mutta kun kuva on ihan hyvä jos kanavia kattoo ilman digiboksia. Sama juttu blu-ray ja dvd-leffojen kanssa.

  Kai se on vaan räpellettävä niiden boksin säätöjen kans, mikä on sikäli hankalaa että se on sit tehtävä semmoisen ohjelman aikana jossa noita tummia sävyjä on paljon.
   
 4. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16588
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  käynnistä ohjelma XP-tilassa?
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eri säädöt. ja voi viritin"puolella" olla paremmat siivous algrotmit.

  Jos kyse on MPEG jutuista, niin dvd leffoissa ja varsinkin blu-ray kamassa on paljon, paljon suurempi bittivirta. ja toki myös itse sisältökin voi olla parempaa.

  Ensin tutkaile mistä on kyse, onko niitä MPEG virheitä, vai näytönongelmia. Katsomyös onko kuvasäädöt samanlaisia, HDMI lähtöisissä digiboxeissa on myös säätöjä ja jos se scaalaa ylöspäin niin voi kokeilla jos et sillä scaalaa, vaan jätät homma telkalle, joka ehkä osaa homman paremmin (eli boxi säätää ulostaan kuvan natiivi resoluutiolla). Boxissa voi myös olla myös kuvan säätöjä, jotka voivat korostaa noita virheitä, jos boxissa terävyys ruuvattu isolle niin virheet korostuu.

  Telkassa usein myös tulokohtaisia asetuksia ihan järkevästi, tai sitten jotenkin muuten. jossain eri tuloilla vähän erikuviot, esim DVI/PC/Peli sisääntuloissa kuvanparannukset minimissä

  Normaalissa suomalaisessa SD televisiolähetyksessä on hyvin paljon erikokoisia nelikulmaisia läikkiä, jotka esim tummilla suht tasaisilla pinnoilla näkyy hyvin.
   
 6. kontti

  kontti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/05
  Viestit:
  183
  Tykkäykset:
  2
  Sitä Xp mode ohjelmaa ei saa tuolle winukka seiskan versiolle :(
   
 7. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29276
  Tykkäykset:
  7527
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Niin siis hiiren oikea nappi -> ominaisuudet -> yhteensopivuus välilehti ja sieltä suorita ohjelma yhteensopivuustilassa.
   
 8. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16588
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Kyllä mulla toimii tuolla versiolla.
   
 9. kontti

  kontti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/05
  Viestit:
  183
  Tykkäykset:
  2
  Ongelma ton boxin päivityksessähän olikin ite asiassa se, ettei toppyille ole 64 bittiselle windowsille ajureita, eli ei saa liitettyä boksia läppäriin. Yritin tota jo kerran aiemmin mutta olin jo unohtanut sen.
  Siksi olisin tarvinnut sen XP Mode softan jota taas ei saa W7 Home Premiumille.
  Saanhan mä vaikka VMWaren kautta luotua virtuaali-XP:n tähän, mutta katotaan ny enste vielä ne asetukset muuten kohilleen.

  Luulen että ongelman ydin piilee noissa.

  edit: Ai niin, eihän mulla ole XP:n asennusromppua. I guess I'm fucked =)
   

Jaa tämä viestiketju