Kytkysopimusten ketjutusta kielletään lailla - jälleen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja plehti, 2/9/10.

 1. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Kytkysopimusten ketjutusta kielletään lailla - jälleen
  Digitoday, 2.9.2010 14:29

  Sopimusten ketjuttaminen aiotaan kieltää kunnolla Suomessa. Operaattoreiden harrastamille tekstiviesti-ilmoituksille tulee stoppi.

  Viestintäministeri Suvi Lindén aikoo tukkia lainsäädännöstä operaattoreiden käyttämän porsaanreiän.
  Määräaikaisen liittymäsopimuksen hankkinut on huomannut olevansa naimisissa operaattorin kanssa vuositolkulla. Jos hän ei ole huomannut ilmoittaa ajoissa sopimuksen loppumisesta, sopimus on jatkunut automaattisesti.

  Kytkykaupasta päätettäessä Suomessa kiellettiin sopimusten ketjuttaminen. Kielto ei ole kuitenkaan toiminut käytännössä. Lindénin mukaan kytkykaupassa päätettäessä ei riittävän selkeästi säädelty, miten määräaikaisen sopimuksen päättymisestä pitää ilmoittaa.

  – Operaattori on saattanut lähettää sopimuksen päättymisestä asiakkaalle pelkän tekstiviestin, Lindén kertoo esimerkkinä.

  Viestintäministeriö tietää tapauksia, joissa asiakas on saanut tekstiviestin asiasta sunnuntaina. Kun hänellä ei ole ollut käytännön mahdollisuuksia ilmoittaa sopimuksen päättymisestä, sopimus on jatkunut automaattisesti taas vuoden kerrallaan.

  Lindén esittää sähköisen viestinnän lakiin niin sanottua EU-direktiivien mini-implementointia.

  Teleliittymän tai laajakaistan hankkijan kannalta suurin muutos on sopimusten ketjuttamisen kieltäminen. Kuluttaja voisi tällöin vapaammin kilpailuttaa toimittajia ja vaihtaa liittymää.

  Lindénin mukaan lain tarkennuksen avulla on tarkoitus tuoda käytäntöön kytkykaupan yhteydessä sovitut pelisäännöt.

  Lindén lähtee siitä, että pelkkä tekstiviesti ei enää riitä. Operaattorin pitää ilmoittaa kirjeitse määräaikaisen sopimuksen loppumisesta.

  Lain tarkennukset tulisivat voimaan ensi vuoden toukokuussa.
   
 2. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Eikös tätä olisi voinut jatkaa tuossa aiemmassa ketjussa, varsinkin kun siellä joku kommenttiasi jäi odottamaan.
  Oli nyt miten vaan, mutta kyllä on todella ryhdikästä toimintaa ministeriltä ja hienoa huomata että jo kuuden vuoden päästä aikoo tukkia porsaanreiän. Ihan varma ole miten tuo kirjeen lähettäminen asiaan auttaa..voihan ihminen olla lukematta kirjettäkin. Tänä päivänä kun ei operaattoreilta enää laskujakaan kirjeitse saa(ainakaan ilman rahaa), niin moni varmaankin heittää suoraan roskikseen nämä "mainospostit". Tai voi olla kirje tulematta, voi olla lomamatkalla jne. Operaattori voi sanoa lähettäneensä kirjeen..asiakas sanoo ettei ole lähetetty. Kenellä on todistustaakka ja miten se tapahtuu? Jos ei mua itkettäisi, niin nauraisin kippurassa.

  Eikö nyt ihan oikeasti voisi laittaa asian kerralla kuntoon ja sopia että asiakas ilmoittaa itse halukkuudestaan jatkaa sopimusta ja määräaikainen sopimus katkeaa määräajan umpeuduttua ja jatkuu toistaiseksi voimassa olevana normaalein irtisanomisehdoin. Miksi tällaisista asioista tehdään näin vaikeita ja miksi yritetään esittää jotain "kuluttajan asialla olevaa", kun ei kuitenkaan näköjään haluta asiaa laittaa järjestykseen.
   
 3. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Toivottavasti Linden pistää samalla nuo lehtimyyntipaskiaiset kuriin. Ja luottokorttipaskiaiset kanssa. Niiltä tulee yleensä ilmoitus (=lasku) pari päivää sen jälkeen kun ovat toimittaneet ensimmäisen erän seuraavaa kautta...

  Mutta vakavasti ottaen, ei ongelma ongelma ole ketjuttaminen vaan se että pitäisi olla selkeät säännöt "tilauksen" perumiseen. Eli tyyliin 2-3vkoa ilmoituksesta on oikeus irtisanoa uusi sopimuskausi ilman kustannuksia. Tekstari-ilmoitus on mielestäni paljon parempi vaihtoehto kuin yksi rivi laskussa.
   
 4. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Joku voisi siirtää tämän tuon vanhan ketjun jatkoksi. Toiseksi Linden osoittaa lausunnoillaan oman tietämättömyytensä, mutta hyvä että tarmoa löytyy.
  -A Kytkyjä ei ole ketjutettu vaan ainoastaan muita liittymän lisäetuja, joten miksikäs kytkylaki tätä olisi mihinkään muuttanut, kun ei sen ollut tarkoituskaan.
  -B Mitä sitten jos joku saa sunnuntaina ilmoituksen sopimuksen päättymisestä. Onhan siinä vielä 13 päivää aikaa reagoida.

  Innokas ministeri toivottavasti ottaa asioista vielä selvääkin ennen kuin alkaa jyräämään mitään eteenpäin, mutta mahtaa olla avustajien työtä sekin.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Otsikko oli kai Panun laatima, ei Lindenin.
  Ongelma on siinä että asikkaan ei tarvitse regoida niin uusi määräaikainen sopimus syntyy, jos kyse olisi siitä että tuona-aika tahdon imaisu synnyttaisi uuden sopimuksen niin ongelmaa ei olisi.

  Ja toiseen ymmärsin niin että kuvaillussa tapauksessa asiakas oli tiedon saanut sunnuntaina, ja jatko sopimus jo seuraavana arkipäivänä voimassa. monen kohdalla tieo on tullut vasta yrittäessä irtisanoa sopimusta.
   
 6. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Panun viestissä ei tainnut olla montaa omaa sanaa, eli kyseessä oli eilen Digitodayssa uutisoitu juttu ja tarkemmin ottaen suora copy paste. Olettaen, että digitoday ei ole pöljäyllyt kirjoittaessaan niin nuo ovat lindenin puheita.

  Linkki alkuperäiseen juttuun: http://www.digitoday.fi/yhteiskunta...usta-kielletaan-lailla---jalleen/201012174/66

  Tiedä sitten paljonko liru laru lorua arvon toimittaja on puskenut mukaan, kun kirjoitukset eivät kovin taitavia ole tähänkään asti ole olleet, eli nuo mainitsemani seikat voivat olla jälleen toimittajan töppäyksiäkin.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jospa se Panun juttu on julkaistu myös tuolla :)

  Laatu lähde juu, yhden postauksen nimimerkkikin taitaa olla luotettavampi lähde kuin tuo .... :)

  Kiitän linkistä.
   

Jaa tämä viestiketju