kytkypuhelin kastu, ehdotuksia mitäs teen?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja emagdnim, 24/7/06.

 1. emagdnim

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Moro!

  Puhelin tuli huollosta, kosteusvaurio. Kyseessä elisan kytky. N70.

  vaihtoehtoja:
  a) veisin huoltoon ja maksaisin itteni kipeäksi ja puhelin kuitenki todennäköisesti joku päivä sippais?

  b) ostaisin itseni ulos sopimuksesta. Tähän ei juuri nyt ole tosin varaa

  c) aukaisisin uuden kytkyn rinnalle ja kun rahaa saan, luultavasti 2kk päästä, ostaisin sit itseni ulos elisalta. Sonera on vähän jo muutenkin kiinostanu viime aikoina. Saunalahti myös.

  d) jotai muuta ehdotusta?

  Mieluiten siis haluaisin nokian samantasosen 3g-puhelimen nykyisen hajonneen tilalle. Soneralla varmaanki 3g peitto parasta? Mitä teen hajonnelle puhelimelle?voisko tosta kotikonstein saada ees hyvällä tsägällä toimivaa? Huoltoon tuskin oon kiikuttamassa.

  edit:
  Nykyisellään elisalla 70min+100txt+25mt/kk = 32.89e
  Saunapaketti samalla puhelimella = 26.95e/kk.
  Soneralla 200min+150txt = 33.40e + 159e

  miten soneralla tuo tiedonsiirto maksut? entä saunalahden 3g peitto? Lisäksi kuukausimaksuun ei sisälly esim soneraan soitettelut?

  ja tosiaan. Kertasijoituksena olisi varaa nyt maksaa korkeintaan jotai 100e. korkeintaan. mieluiten puhelin mukaan ilman kertamaksuja.
   
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Kun puhut tuossa itsesi irtiostamisesta, se ei onnistu siten, kun kuvittelet ilmeisimmin tekeväsi, eli maksat puhelimen ja vaihdat operaattoria. Liittymäsopimus on määräaikainen, joten olet sen operaattorin asiakas 24 kk, vaikka maksaisitkin puhelimen pois. Saat puhelimen sillä ehdolla halvemmalla, että olet kaksi vuotta asiakkaana. Jos maksat puhelimen pois, maksat kuitenkin puhepaketin osuuden kk-maksusta koko kaksi vuotta ja numero on siinä operaattorissa kiinni sen ajan. Eli maksat jäljelläolevan puhelimen osuuden kastuneesta puhelimesta kerralla ja sitten teet uudesta puhelimesta uuden sopimuksen saman operaattorin kanssa tai sitten maksat Elisalle puhelujen osuuden kk-hinnasta kaksi vuotta ja otat uudella numerolla kytkyn muualta. Eli järkevin on ottaa uusi paketti Elisalta.
   
 3. emagdnim

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Juu elikkä se menis varmaankin 600e paremmalle puolen tällähetkellä. Unohdin sen seikan. Noh pitänee hommata vähä ylimääräistä kahisevaa jostain ja jatkaa elisalla. Jos vaikka kotivakuutuksesta heltiäis jotai.
  Kiitoksia nyt kuitenkin.
   
 4. jim77 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  Ukko landella kumartui kala ämpärin ylle (joka oli täynnä vettä) ja kännykkä lipsahti sinne rintataskusta. Paikallinen DNA kauppias/huolto ei ollut niin innostunut korjaamaan kun äijä toi sinne minigrip pussiin säilötyn kuhan hajuisen puhelimen. Sai vakuutuksesta oliko nyt 150e omavastuulla uuden puhelimen. Eniten huvitti se, että se joku vanha 6000 -sarjalainen oli hädintuskin 150e arvoinen mutta tulihan sille parempi mieli kun vakuutus toimi ja sai samanlaisen puhelimen joka sopii sen autosarjaan. (Pohjolan kotivakuutus)
   
 5. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
 6. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  En jaksanut ruveta lukemaan palvelun erityisehtoja, mutta tuskinpa tuo vakuutus korvaa puhelinta tässä tilanteessa, joka on rehellisesti sanottuna, asiakkaan oma vika?
   
 7. Panda Vieras

  0   0   0

  Äärimmäisen paska vakuutus olisi. Mitä hyötyä olisi vakuutuksesta joka ei korvaa takuuta enempää? Lue vaan ne ehdot. Korvaa se kosteuden.
   
 8. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Jep, kyllähän tuolla mainitaan tuo kosteus korvattavien listalla. Sitä sitten vain mietin jotta miten menee tällaisissa tapauksissa tuo tulkinta... Kun kohtahan kaikki heittelee puhelimiaan järveen kun sopimuskausi alkaa olla lopuillaan, jolloin saadaan tilalle tuliterä puhelin. Eli tulkinnanvaraa operaattorin puolelta tulee varmasti.
   
 9. Folke West

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  En lukenut ehtoja minäkään, mutta voisin sanoa 99% varmuudella, että kyllä korvaa, ellei hajoamista ole aiheutettu tahallaan. Vakuutus perustuu nimenomaan siihen, että se korvaa tapahtuneen vahingon, muussa tapauksessa Sonera voisi pestä kätensä lähes tapauksessa kuin tapauksessa. Hintakin on sen verran suolainen, että tuolla hinnalla pitää jo korvata riippumatta siitä mitä tapahtuu.
   
 10. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Tätä minä nimenomaan tarkoitan, että kuka määrittelee onko kyseessä vahinko vai ei-vahinko. Kuka oikeasti tietää tippuuko se puhelin kalareissulla vahingossa rantaveteen vai tiputtaako joku sen sinne tahallaan?
   
 11. Invicta

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/05
  Viestit:
  259
  Tykkäykset:
  0
  1. Ota pankista kulutusluotto ja osta sillä uusi puhelin.
  2. Jos edellinen ei onnistu, niin tee osamaksusopimus liikkeen kanssa.
  3. Jos kumpikaan noista ei onnistu, niin osta halpa käytetty luuri ja säästä kunnes voit ostaa haluamasi puhelimen.
   
 12. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  ei ole itsellä vielä soneran paremmasta turvasta kokemuksia, mutta tuntuis että jos "vahinko" sattuu niin vakuutusyhtiön täti tenttaa aikasten tarkkaan mitä tapahtui ja missä. parempi jättää sanomatta että luuri tipahti rintataskusta, mikäli tasku ei ollut napillinen jne jne :)
   
 13. ROS

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/06
  Viestit:
  330
  Tykkäykset:
  0
  Lähdetään nyt siitä liikkeelle, että tuo on vakuutuspetos ja hyvin paljon laitonta! Saahan kaupastakin vaikka kuinka paljon ilmaiseksi, kunhan vaan pistää paudan alle.

  Vakuutus korvaa kastumiset, mikäli se on tullut itsestä riippumattomalla tavalla, esim luiskahtanut taskusta. Sama koskee mikäli puhelin putoaa ja särkyy. Taitaapa käytäntö mennä siten että vakuutusyhtiön täti tenttaa jonkun aikaa ja mikäli olet sen verran tyhmä että kerrot suoraan heittäneesi järveen kun ketutti, jää uusi saamatta, muussa tapauksessa vakuutus korvaa.

  EDIT: Jaa katos, jälkimmäisestä kappaleesta tulikin sitten lähes täydellinen kopio apachen tekstistä...
   
 14. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Totta kai korvaa - vakuutus on vakuutus mikä siinä nyt on niin ihmeellistä(?) Nyt ei puhuta takuusta.

  Jos sulla on kotivakuutus niin siitäkin saa puhelimen kastumisen(omavastuulla vähennettynä) haettua. Itselläni kotivakuutuksessa 100e omavastuu.. vakuutuksen tarkoitushan onkin siis korvata vahingot ja tapaturmat, siksi ne on vakuutuksia ja siksi niitä otetaan.

  kännissä ei siis kannata myöntää olleensa tai muuten vain hukata kamojaan.
  Eikös Elisallakin ole joku kevytversio vakuutus olemassa? Korvaa samat asiat kuin takuu luokkaa eli hyödytön?
   
 15. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
 16. harde20

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/04
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  0
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No niin... nyt se alkaa... mitäs minä sanoin... kytkypuhelimien kanssa kun vahinko käy, se tulee kalliiksi. Täältä vaan neuvoa nyt kyselemään, kun ostetaan sellasia. Neuvon edelleen olemaan ostamatta ja sitoutumatta mihinkään tollaseen kytkypaskaan.
   
 18. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29291
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Eihän tuo nyt kovin paljon kalliimmaksi tuu jos vakuutukset on kunnossa vai mitä tarkoitit?

  Eikö se ole foorumien yksi tarkoitus.
   
 19. Trone Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Eikös tuo olisi ihan yhtä kalliiksi tullut, vaikka olisi ostanut luuri ilman kytkyäkin ja olisi sen kastellut?

  Tai itse asiassa, jos oletetaan, että kyseinen henkilö on käyttänyt luuriaan vaikkapa puoli vuotta, on hän maksanut kytkyluuriaan operaattorille jo jonkin verran, joten hän saa hankittua uuden luurin samaiselta operaattorilta maksamalla vain loput "osamaksut" ensimmäisestä puhelimestaan ja ryhtymällä sitten maksamaan uutta 24kk-osamaksua. Näin ollen hetkellinen "paskasäkä"-kertamaksu on pienempi, kuin jos samainen henkilö olisi joutunut hankkimaan tässä tilanteessa uuden luurin suoraan kauppiaalta (esmes. 400e vs 300e). Tietysti aina on mahdollista hankkia vastaava tai muu luuri esim. käytettynä (kummassakin tapauksessa).

  Eli mielestäni kytkyluurin kohdalla ongelma ei ole yhtään sen suurempi kuin jos samalla tavalla rikkoutuu ilman kytkyä hankittu puhelin. Vasta-argumentteja otetaan mieluusti vastaan.
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230

  Otetasan nyt esimerkiksi opiskelija, työtön..

  Puhelin maksaa 400e, ostat sen ja maksat kuukausimaksut ym. puhelut. Olet varautunut puheluiden osalta maksuihin. Hävität puhelimen tai kastelet, miten vaan, ei ole vakuutuksia, sinulla on mahdollisuus ostaa uusi puhelin tietysti ja varautua kuluihin. Eli tottakai kummasakin tapauksessa voi ostaa halvemman.

  Toinen tapa... ostaa velaksi osamaksulla, sinulla on ristinä jo puhelin, soneran kestoetu vaikkapa, elisa... no hävität puhelimen ja otat osamaksulla uuden taas... kumpi kannattaa ja mihin on helpompi varautua. Entä jos 2v. aikana käykin niin, että sairastut tai joudut leikkaukseen tai jotakin mikä muuttaa ratkaisevasti elämääsi. kahden puhelimen, kuukausimaksut, puhelut kaikki, se on aika kallista puuhaa. Silloin ei ole varautunut samallalailla tilanteeseen kun osamaksulla ostaa. Ei siinä muuta.

  Me osaamme ajatella kyllä kaikki vaihtoehdotki foorumilla ja antaa ohjeita. Kuinkahan moni on joka ei kysele mitään ja ei myöskään tajua mitään. Ketjun aloittaja oli ihan pihalla mitä pitäs tehdä. Tai tajusi nyt ainakin kysyä jotakin mikä osottaa fiksuutta hoitaa asiansa parhainpäin.

  Ei millään muotoa pahalla...

  Suosittelen edelleen ainakin tutustumaan kunnolla mitä maksaa jos mitäkin käy, onko varaa myöhemmin jos joutuu erilaisiin tilanteisiin. Niin monesti olen vaan nähny miten typerät pikkuostokset muijillakin hoituu osamaksulla hobbyhallista... sitte huomataan, ettei raha riitäkään, tuli vaikka karenssi... tappele siinä sitten laskujen kanssa, kestää sitä äitiä ja isää pyydellä maksamaan. Turhan moni muijakin sotkee luottotietonsa tänäpäivänä ja sitten alkaa taantuminen, josta tuntuu ettei monikaan pääse ylös. Osamaksukauppa, luotot, luottokortit on ameriikkalaisten nuorten kirous ollut pitkään, moni on päätynyt lopulta kadulle tienaamaan. Suomessa on helpompaa vielä kun on sosiaalitoimistotkin olemassa. Eläminen velkavankeudessa kasvavine korkoineen on yhtä helvettiä. Kannattaa välttää näitä riskejä viimiseen asti. Tapauksia on sen 10000 ainakin.
   

Jaa tämä viestiketju