Kytkypuhelimesta eroon hankkiutuminen?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Coltrane, 10/6/08.

 1. Coltrane

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/08
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Ei ole oikein vielä allekirjoittaneelle selvinneet nämä kaikki kytkyliiketoiminnan "hienoudet", joten piti oikein rekisteröityä tänne foorumille ja tulla kysymään asiantuntijoilta neuvoa.

  Eli 2007 lokakuussa olen hankkinut Nokia N73 ME -puhelimen Elisan kytkyllä. Nyt kiinnostaisi päästä luurista eroon, kun eräs ameriikkalainen omenafirma tuo Suomeen jotain mielestäni paljon hienompaa ja toimivampaa kuin tuo nykyinen kapula (ei ruveta jooko tappelemaan siitä asiasta tässä ketjussa..)

  Mitä käytännön vaihtoehtoja minulla on tässä tilanteessa? Kytkysopimustahan en käsittääkseni saa poikki vielä yli vuoteen. Tietääkseni nykyiselle luurille olisi olemassa ihan kelvolliset jälleenmyyntimarkkinat varsinkin kun olen pitänyt laitteen oikein hyvässä kunnossa. Mutta miten on myynnin laita, kun en ole puhelinta vielä kokonaan maksanut (eikö se näin mene)? Ja voiko kytky- ja/tai liittymäsopimusta siirtää jonkun toisen henkilön nimiin?

  Tyhmiä kysymyksiä ehkä, mutta kuten sanoin, en ole oikein perillä näistä asioista. Eli kiitollinen olisin, jos joku jaksaisi tässä ongelmassa auttaa :)
   
 2. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Onko luuri sim-lukittu? Jos on niin sitten asia on astetta vaikeampi. Jos ei niin voit maksaa loppuosan kokonaan Elisalle ja sitten maksat enää sopimuksen loppuajan ainoastaan liittymän kuukausimaksun. Luurin voit sitten tietenkin myydä jos ei lukittu.
   
 3. Coltrane

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/08
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  No eiköhän tuo ole, kun en ole sille mitään temppuja tehnyt kaupasta hakemisen jälkeen. (Tosin käynyt kerran huollossa, jolloin isketty uusin firmware, jolloin poistuivat nämä operaattorikohtaiset käynnistysäänet ym. sälä, mutta tämä ei liittyne asiaan?) Lukituksenhan saa vissiin purkaa vasta sopimuskauden päätyttyä.
   
 4. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Siitä kannattaa kysyä Elisalta jos sen saa purettua kun maksaa luurin pois. Nykyään taitaa enää Soneran Kytkyluurit olla lukittuja. Tod näk ottavat jotain siitä lukituksen purusta.
   
 5. Coltrane

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/08
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  No tarkoitushan oli päästä kapulasta eroon nyt eikä sitten vuoden päästä kun sopimus loppuu. Vai voiko puhelimen maksaa pois jo ennen sopparin loppumista? Pitääkö tämän jälkeen silti maksaa jotain kk-maksuja sinne sopimuksen loppuun asti?
   
 6. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Vaikka maksaisit puhelimen kokonaan, on numerosi sidottu Elisaan sitovan sopimuksen loppuun asti. Mikään ei estä tekemästä Soneran kanssa sopimusta soota iPhonesta uudella numerolla. Joudut silti maksamaan Elisalle sopimuksen mukaiset maksut sopimuksen loppuun asti.

  Vaikka liittymänhaltian siirto olisi mahdollista, niin numero siirtyy liittymän mukana. Toinen vaihtoehto on pitää liittymä itsellä, mutta laittaa kaveri liittymän käyttäjäksi. Kuitenkin olet vastuussa liittymän käytöstä ja sen laskutuksesta.

  Vaikka nyt iPhone tuntuu hienolta, mutta onko se samaa seuraavat kaksi vuotta? Tällä vertaan nykyistä tilannetta mainitsemallasi puhelimella. Uskoisin että iPhonet tulee Suomeenkin sitovalla sopimuksella. Laki määrännee katoksi kaksi vuotta.
   
 7. anttitk

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  28/4/07
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  1. voit pitää nykyisen liittymän sellaisenaan- maksaa kuukausimaksuja liittymästä ja puhelimesta kahen vuoden sopimuskauden loppuun, ja ottaa silti iphonen. Ei se kytkypuhelin mustasukkaiseksi tule, vaikkei sitä käyttäiskään. Puhelimen voit silti myydä pois, vaikkei se olis sim- lukossakin. Tosin reilun pelin hengessä on fiksua mainita ostajalle, että sim- lukko on, ja ei ole maksettu vielä kokonaan poiskaan, joten sim-lukko myös toistaiseksi pysyy.

  2. voit maksaa puhelimen kertalaskulla pois milloin vain. tällöin kumminkin liittymä pysyy määräaikaisena koko alkuperäisen kahden vuoden sopimuskauden ajan, ja joudut siis kuukausimaksuja makselemaan. Mutta voit maksaa puhelimen pois, neuvotella elisan kanssa, josko purkaisivat lukituksen, myydä puhelimen, ja ostaa iphonen. Tai pitää nykyisen puhelimen, ja ostaa iphonen, edelleen, ei se tule mustasukkaiseksi, vaikka kytky onkin.

  Konkreettisesti sä et oo siis sitoutunut mihkään muuhun, paitsi että sun liittymä on elisalla sen 2 vuotta. Ja puhelin on maksettava tavalla tai toisella.
   
 8. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Luuri on kyllä huomattavasti helpompi myydä jos se ei ole sim-lukittu. Ja tod näk siitä saa silloin myös hieman enemmän.
   
 9. Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  Puhelimesta jäljellä olevan "velan" voit käsittääkseni maksaa pois ennen sopparin loppua, näin ainakin Saunalahdella joka on Elisan virtuaalioperaattori.
  Mutta niitä kk -maksuja, joita liittymässäsi varmasti on (jotain puhepaketteja tai muita?) vaikket puhuisi minuuttiakaan, joudut maksamaan siihen saakka, kunnes sopimus loppuu.

  Voit ottaa iPhonen Soneralta, mutta nykyistä numeroasi et siihen saa siirrettyä ennenkuin olet katkaissut kahleesi Elisaan, ts. sen kytkyliittymän viimeinen kk -erä on maksettu.
   
 10. samumanu Vieras

  0   0   0

  Tämän saa tehtyä esim elisa shopitissa vaikka kesken kauden eikä puhelinta kokonaan maksettu, kustantaa sen 15€.
   
 11. mjk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  631
  Tykkäykset:
  104
  Entisen numeron voi vapauttaa kytkyorjuudesta sillä tavalla, että vaihdat nykyisen numeron johonkin uuteen numeroon ja sitten vain odotat viikon kaksi kun entinen numero vapautuu uudelleen käyttöön.

  Tuo toimii siis vain siirretyissä numeroissa. Eli jos nykyinen numero on vaikka alunperin Telen/Soneran numeroita ja se on siirretty Elisalle numeronsiirron myötä, niin kyseinen numero vapautuu sen jälkeen pian takaisin Soneralla kun et sitä enää käytä Elisalla ja vaihdat uuden numeron. Tämän jälkeen sitten otat Soneralta uuden liittymän sillä vapautuneella vanhalla numerolla. Tämän jälkeen sitten voit sitten siirtää sen mihin tahansa muulle operaattorille ja ostaa lukitsemattoman omppu-puhelimen siihen muilta mailta vierahilta tai jäädä Soneran kytkyorjaksi sikahintoineen omppuineen päivineen. Tosin ihmettelen sitä miksi kukaan alkaisi uudelleen kytky-orjaksi jos entisestä orjuussopimuksestakin on ollut niin vaikea päästä eroon.

  Toinen tapa päästä eroon kytkyluurista ja liittymästä on muuttaa vaikka päiväksi johonkin maahan missä Surina ei toimi.

  Kolmas tapa liittyy sosiaaliseen suoritusesteeseen eli siihen, että jää vaikka työttömäksi, tulee ero, sairastuu tai vaihtaa itse seurakuntaa eikä perikuntaa nappaa sitä kytkyä jatkaa.
   
 12. samumanu Vieras

  0   0   0

  Kun puhut tosta kytkyorjuudesta ni kai oot huomanna et monella on siihen suoraan sanottuna lähes pakonomainen tarve ryhtyä, eli oma valinta. Tai sit ollaan vaan liian tyhmiä ja laiskoja jotta sopimukset ymmärrettäisiin tahi jaksettaisiin lukea.
   
 13. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Tai sitten ei turhaan pelätä sitoutumista. Ollaan oltu pitkään asiakkaana ja halutaan olla jatkossakin, koska hommat toimii.
   
 14. Coltrane

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/08
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Onkos tämä nyt ihan faktaa vai onko kyse kenties siitä, että kohdalle sattuu joku sopiva Elisan myyjä joka ei ole turhan tarkka pykälistä? Meinaan vaan kun minulla lukee sopimuksessa seuraavaa:

  "Asiakkaalla on mahdollisuus saada SIM-lukitus purettua sopimuksen päätyttyä kääntymällä Elisan puoleen." [Korotus allekirjoittaneen]
   
 15. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Tuo on muuttunut ihan vasta niin, että lukituksen saa purettua myös ennen kauden loppua maksamalla 15 euroa.
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  ~16 kertaa puhelimen kk-maksu+15 euroa lukituksen avaamisesta..tuskin kannattaa odottaa paljoa "voitolle" jäävänsä, että saisi Iphonen rahoitetuksi.
   
 17. Coltrane

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/08
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Niinpä niin, mutta jos nyt puhelimen saisi myytyä edes sillä hinnalla että omilleen pääsisi.

  Menee jo vähän off-topiciksi, mutta kuinkahan paljon sitä voisi odottaa suurin piirtein saavansa tuollaisesta hyväkuntoisesta vuoden vanhasta N73 ME -puhelimesta (+ 1 gb muistikortilla)?
   

Jaa tämä viestiketju