Kytkypuhelimen myyminen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja wildeh, 27/1/08.

 1. wildeh

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/08
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Ostin pari viikkoa sitten Saunalahdelta kytkykaupassa puhelimen ja liittymän. Puhelin osoittautui kuitenkin vaatimattomaksi käyttötarpeeseeni. Onko minulla mahdollisuutta päästä eroon tuosta puhelimesta? Puhelin ei ole SIM-lukittu. Pikaisella sopimuspapereiden selaamisella en saanut selkoa asiasta. Pahoittelen, jos asiaa on käsitelty täällä kyllästymiseen asti, enkä löytänyt oikeaa ketjua.
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Puhelimen omistusoikeus on sinulla ollut siitä lähtien kun sopimuksen allekirjoitit joten luurilla voit halutessasi vaikka heittää vesilintua. Luuri on sinun. Myy eteenpäin mutta muista mainita myynti-ilmoituksessa että on kyseessä kytkylaite.
   
 3. anttitk

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  28/4/07
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Näinpä. Voit myydyillä rahoilla + pienellä sijoituksella ostaa uuden luurin. Tai tehdä niin, että maksat saunalle sen puhelimen kertalaskulla ja otat uuden tilalle. Löytyy myös omasaunalahdesta kohta "puhelimen vaihto".
   
 4. wildeh

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/08
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Ok! Kiitos infosta. Säilyykö puhelimessa takuu myös omistajavaihdoksen jälkeen?
   
 5. imomi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  12   0   0

  Liittynyt:
  16/5/03
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Huawei P9 ja kaupanpäällinen watch
  puhelimessahan se takuu on eikä omistajassa :) = kyllä takuu on voimassa ihan entisen malliin
   
 6. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Kunhan vain muistaa, että operaattorilla ei ole mitään velvollisuutta hoitaa takuuasioita muiden kuin alkuperäisen ostajan kanssa.
   
 7. imomi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  12   0   0

  Liittynyt:
  16/5/03
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Huawei P9 ja kaupanpäällinen watch
  jaa eipä sitä varmaan tarvitse sen enempää murehtia koska eihän operaattorit edes anna takuuta toimittamalleen laitteelle vaan laitteen valmistaja. takuun voimassa olo selviää joko ostokuitin päivämäärästä tai sen puuttuessa imei koodin perusteella huoltoon vietäessä
   
 8. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Millä perusteella myyjä, eli operaattori, ei olisi vastuussa takuusta?
   
 9. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Sillä perustein, että operaattori ei anna puhelimelle takuuta, vaan maahantuoja/valmistaja. Itse aikoinani tappelin tämän asian kanssa kuluttajaneuvojan kanssa, ja olin myös siinä luulossa, että operaattori olisi velvollinen hoitamaan asioita vaikka en ole kytkyn alkuperäinen omistaja.

  Oma tilanne meni lyhyesti näin: Ostin kytkyn käytettynä. Siinä ilmeni vikaa takuuaikana. Puhelin oli yhteensä kahdeksan viikkoa huollossa, ja vikaa ei saatu korjattua. Lähdin sen jälkeen operaattorilta, puhelimen myyjältä, siis vaatimaan kaupan purkua. Tähän operaattori ei suostunut, vaan ilmoitti ettei sillä ole mitään velvoitteita hoitaa asiaa koska minä en ole puhelinta heiltä ostanut. heillä ei siis ole mitään sopimusvelvoitetta hoitaa asioita minun kanssa.

  Takuu puhelimessa kuitenkin oli, ei se siitä hävinnyt. Jouduin vain olemaan itse maahantuojaan yhteydessä ja sieltä vaatia mahdollisia kaupanpurkuja yms. hyvityksiä. Asia kävi kuluttajariitalautakunnassa, ja näin sielläkin todettiin ettei operaattorilla ole enää tässä tilanteessa mitään velvotteita puhelinta/minua kohtaan.
   
 10. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tosiaan. Kauppiashan on tapauksessasi ilmeisesti joku ykstyishenkilö.
   
 11. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Juuri näin. eli yksityishenkilö oli kytkyn ottanut ja myynt sen sitten eteenpäin mulle.
   
 12. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  No ethän sinä nyt tietenkään voi vaatia kaupan purkua sellaiselta taholta jonka kanssa sinä et ole tehnyt kauppaa. Tapauksesi ei edes kuulu kuluttajansuojalain piiriin, vaan aivan toisen lain. Kun sinulla ei ole myyjääliikettä laittaa vastuuseen, niin tietenkin joudut tukeutumaan tuotteelle annettuun takuuseen (ellet saa laitteen sinulle myyneen yksityishenkilön kanssa sovittua kaupan purusta) ja sitä kautta jäljet johtavat maahantuojaan ja/tai valmistajaan.

  Tässä nyt ilmeisesti taas sekoitetaan valmistajan antama vapaaehtoinen takuu ja kuluttajansuojalain määrittelemät myyjän vastuut osin keskenään.
   
 13. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Onko siis niin, että myyjäliike on vastuussa takuusta, paitsi jos tuote vaihtaa omistajaa, sen jälkeen myyjäliike ei enää olekaan vastuussa siitä samasta takuusta?


  "Myyjäliike on vastuussa takuusta, jollei liike ole siitä erikseen ennen kaupantekoa irtisanoutunut."

  "Takuu annetaan tuotteelle ja se pysyy voimassa, vaikka tuote vaihtaisi omistajaa."

  http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/80bb2d70-0c19-4efa-99a8-a15394e4e8a1.aspx
   
 14. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Periaatteessa myyjä on vastuussa takuusta juuri niin kuin linkkaamallasi sivulla kerrotaan. Mutta esimerkkitapauksessa eralumi ei voi vaatia operaattorilta kaupan purkua, koska ei ole tehnyt kauppaa operaattorin kanssa, vaan ostanut laitteen yksityiseltä henkilöltä.
   
 15. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Entäs jos myyjäliike antaa oman vapaaehtoisen takuun, vaikkapa pidemmän kuin valmistaja? Pysyykö se takuu voimassa, vaikka tuote vaihtaa omistajaa? Eli rippuu siitä, kuka takuun on antanut, että kuka siitä on vastuussa omistajanvaihdoksen jälkeen? Voihan operaattorikin antaa takuun, jos haluaa. Miten määritellään, onko takuun antanut valmistaja vai myös myyjäliike?
   
 16. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Jos on myyjäliikkeen itsensä antama takuu, niin kait pitäisi "seurata" vaikka tuotteen omistaja vaihtuu. Nyt menee kyllä jo mutuiluksi, tosin tällaiset ovat myös äärimmäisen harvinaisia, matkapuhelinten kohdalla en ole itse koskaan törmännyt. Ovat yleensä vakuutus-muotoisia, mahdollisesti maksullisia ja siis täysin eri asia. Tuollaisen vapaaehtoisen lisätakuun kohdalla saattaa olla mahdollista että myyjäliike voisi rajoittaa sen päättyväksi mahdolliseen omistajanvaihdokseen.

  Kaiken takuun yläpuolella on kuitenkin aina myyjän virhevastuu, joka ei kuitenkaan ole "in real life" koskaan yksiselitteinen asia siinä tapauksessa, että tuotteen omistaja ja alkuperäinen myyjä eivät ole sopimus-/kauppasuhteessa keskenään.

  E: Tässäkin tapauksessa kannattaa muistaa, että esimerkiksi Nokia matkapuhelimen kahden vuoden takuullehan ei tapahdu mitään vaikka tuote vaihtaisikin omistajaa. Laitteen voi silti toimittaa takuuhuoltoon ihan normaalisti ja siinä on takuu voimassa. Sehän se alkuperäinen sanoma tuolla ylempänä olikin... Laitteen vaihtokin tarvittaessa usein onnistuu sen takuuhuollon kautta. Kaupan purku vain on eri asia, kauppaa kun ovat välissä käyneet keskenään kaksi yksityishenkilöä.
   
 17. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4099
  Tykkäykset:
  487
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Tuollaiseen lisätakuuseen myyjä voi asetella omia ehtoja. Aikoinaan ostin Expertiltä tv:n 5v bestbuy takuulla ja siinä takuulomakkeessa oli kohta, jossa kerrottiin takuun olevan voimassa vain alkuperäiselle ostajalle.
  ko. "takuu" oli todellisuudessa myyjän hankkima vakuutus laitteelle ja se kattoi korjaukset valmistajan takuun päättymisen jälkeen.
   
 18. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ja ettei kenellekään jää epäselväksi niin tuo kuluttajasuojalain virhevastuuasiahan on täysin sama riippumatta siitä oliko kyseessä kytky vai ei, eli yhtälailla et voi vaatia kaupan purkua Gigantista jos ostat käytettynä sieltä alunperin ostetun luurin.

  Kytkykaupalla ei ole mitään merkitystä jälleenmyynnin kannalta. SIM-lukolla toki on ja siitä on mainittava. Sitä että lukitsematon luuri on hankittu Saunalahdelta/DNA:lta ei ole sen välttämättömämpää mainita myynti-ilmoituksessa kuin ostopaikkaa muutenkaan, jokainen harkitsee itse kuinka tarpeellista ostopaikan mainitseminen on.

  Kytkyluureja olen käytettynä sekä ostanut että myynyt, eikä eroa mitenkään "tavallisista" käytetyistä.
   

Jaa tämä viestiketju