kytky-sopimuksista: kytky-puhelimien toiminnasta verrattuna tavallisiin

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja zimon, 16/8/07.

 1. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  1) Tietääkö se Nokian firmware-päivitysserveri, mitkä esim. N95:t ovat kytky-puhelimia ja mitkä ei? Siis kun N-sarjan luureja päivittää itse verkon kautta.
  Vai mistä se osaa kieltäytyä päivittämästä jotain kytky-luureja?

  2) Ja oikeastaan tärkeämpi kysymys, onko mahdollista netissä itse tarkistaa onko joku puhelin kytky-puhelin (ja minkä operaattorin) vaikka sen puhelimen IMEI-numeron perusteella (*#06#)?

  3) Jos kytky-sopimuksen rikkoo, voiko operaattori etänä estää puhelimen toiminnan? Eli kun kytky-N95:iakin kaupataan käytettynä, ja jos alkuperäinen kytky-sopimuksen tekijä rikkoo sopimuksen eikä maksa maksuja, niin mahdollinen uusi puhelimen omistaja jonain päivänä voi huomata ettei puhelin enää saakaan yhteyttä mihinkään verkkoon?
   
 2. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Eri kielialuielle ja operaattoreille, joilla on omat softaversiot, on jokaiselle oma product code. Jotkut vaihtavat tuon toiseksi puhelimessa, jotta pääsevät eroon operaattorin omista taustakuvista yms. tai jotta saavat mieleisensä kielet puhelimeen.

  SIM-lukon olemassaolo ei selviä kuin kokeilemalla toista SIM:iä

  Teknisesti tuohon on mahdollisuus kuten varastetuiksi ilmoitettujenkin puhelimien kohdalla, mutta kytkytapauksissa ei taida laki antaa oikeutta tuollaiseen.
   
 3. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Annoin itselleni kertoa, että SIM-lukkokin voi ilmestyä puhelimeen kesken kytkysopimusta, jos puhelimeen päivitetään firmware ja operaattori haluaakin muuttaa kytky-luurinsa SIM-lukituksi vaikka alussa ei näin tehnytkään. (esim. Saunalahti ja DNA).
  Tästä juuri mietinkin, voiko operaattorit toimittaa Nokian päivitysserverille kytky-puhelimiensa IMEI-koodit ja Nokian päivitysserveri sitten jakaakin noille puhelimille oman räätälöidyn firmwaren? Lakihan kai sanoo vaan että mahdollisen SIM-lukituksen voi asiakas poistaa kytky-sopimuksen umpeuduttua.

  product codesta:
  No onko esim. Suomen Soneralla jokin oma product code:nsa, kun eivät Soneran-kytky N-puhelimen omistajat voineet päivittää firmwarea samaan aikaan kuin kytkyttömien luurien omistajat? Listassa product-koodeja en näe että Soneralle olisi omaa, mutta ehkä se puuttuu listasta?
  Kytky-luurit on kaikenkaikkiaan älyvapaa keksintö. Haittaa vaan puhelimien käyttöä koko ketjussa. Ei sellaista uskalla käytettynä ostaa kun on noita mahdollisia yllätyksiä odottamassa.
   

Jaa tämä viestiketju