DNA (Kytky)puhelimen palautus DNA:lle

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja kekemies, 31/5/11.

 1. kekemies

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/11
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Terve,

  en löytänyt noista ehdoista nyt sen tarkempaa aiheesta, mutta eihän puhelimen palautuksessa/liittymäsopimuksen peruuttamisessa pitäisi olla esteitä, jos olen muovit tuosta(SGS2) poistanut, ja koittanut että lähtee käyntiin?

  Tämä testausoikeushan kuuluu postitse tilattaviin tuotteisiin, ei kai DNA ole mitenkään tämän lain yläpuolella? :D

  Kokemuksia/tietoa asiasta?
   
 2. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830
  Sauniksella ainakin käynnistäminen on käyttöönottoa,ei palautusta...
   
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Koitin tuossa penkoa asrkistojani mutten tähän hätään löytänyt mustaa valkoisella mutta muistelen että DNA:lla sama periaate. Virrat laitteeseen = käyttöönotto.

  Laitettahan saa päällisin puolin kokeilla mutta nykyajan puhelimia kun voi käyttää ilman SIM-kortin syöttämistäkin.

  Eli jos myymälässä esitetään laitetta joka ei ole demolaite niin saat tutkia laitetta mutta virtoja ei saa kytkeä päälle. Tuo lainaus on kuluttajaviraston sivulta.

  http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/etamyynti/peruutusoikeus/

  Eikä DNA (saati muut operaattorit) ole mitenkään lain yläpuolella tuossa.

  Esim. Saunalahti antaa selvästi ymmärtää että tilaamasi nettitikku saattaa olla koekäytetty = asiakaspalautus, mutta siitä huolimatta laitteelle annetaan täysi takuu. Tuo nettitikkuasia kyllä menee tyytyväisyystakuun piiriin jota operaattoreilla on. Se ei valitettavasti koske matkapuhelimia.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Foorumilla muutamaan otteeseen asiasta keskuteltu, ja ainakin osa etämyyjistä ehdoissa käyttää tuota mainitsemaasi katsoa saa mutta ei kokeilla, joillain puhelimen osalta rajana menee SIMkortin käyttö-

  Ja tosiaan vedottu tuohon mitä myymälöissä voi tehdä. Hyvin monessa, mm monissa ketjumyymälässä voi laitteitta kokeilla ihan virroissa ihan oma toimisesti tai myyjän avustuksella. Laitteissa jotka vaativat SIMkortin sisään, se myös usein siellä on. iPhone (joka vaatii jopa aktivoinnin) on jos ei järjestäin, niin hyvin laajasti laite kokeiltavissa aktivoituneena ja taitaa monesti olla jopa aktiivinen SIMkortti sisällä.

  Joissain paikoissa ei ole järjestelmällisesti laitteita kokeltavana, mutta niissäkin paikaissa myyjän avustuksella voi päästä tutustuun osaan laitteita enemmän tai vähemmän syvällisesti ja kyseleen käytännön asioita myyjältä.

  Vuosien saatossa asiat on myymälöissäkin eläneet, vanhaan aikaan kaupankäynti oli hyvinkin harkitsevaa ja ominaisuuksia (soittamista) esiteltiin käytännössä, jossain vaiheessa touhu meni tassä rahat tuossa paketti, viimevuosina on yleistyneet nuo ständit missä ehkä jopa enemmän malleja hypisteltävän kuin varastossa myytävänä.
   
 5. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Minulle DNA-myymälässä puoliväkisin työnnettiin käteen käyttökunnossa oleva Samsung Galaxy, videotakin joutui katsomaan, enkä siis tullut katsomaan laitetta vaan muulle asialle. Tämän perusteella kotonakin saisi tehdä paljon :) Itse en kyllä irrottaisi muoveja ennen kuin olisin päättänyt pitää luurin.
   
 6. thehulk

  thehulk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/03
  Viestit:
  1969
  Tykkäykset:
  130
  Puhelinmalli:
  Samsung Area 52 Radio edition
  Tokihan liikkeessä on noita "demo laitteita", joita saa testailla ihan liikkeen oman tahdon mukaisesti.
   
 7. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Missäs kaupassa pääset muita kuin demolaitteita omatoimisesti näpelöimään? Se taas jos myyjä antaa myyntiin tarkoitetun pakkauksen, avaa sen, laittaa virrat päälle, niin se on myyjän toimintaa se. Ostajalla on kyllä mahdollisuus kieltäytyä vastaanottamasta pakettia jonka sinetti on rikottu. (Tarkoitan siis mikäli laitetta on esitelty esim. edelliselle ostajalle joka ei ottanutkaan sitä.)
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, että myymälöissä voi olla jotain erityisi demo versioita, mutta se enemmän poikkeus, eli nuo esittelu koneet ovat useinkin juurkin samoja malleja kun myyntilaitteet, ei siis mitään erilaisia, fw versio usein tosin se mikä myynnin aloituksessa.

  Totta, ja ei kai tuo ole oleellista, oleellista kai on se että pääseekö asiakas tutustuun siihen tuotteeseen ennen ostopäätöstä.


  Vai tarkoitatko että lain idea ei olekkaan tarjota mahdollisuutta tutustua tuotteeseen samantoisesti kuin myymälässä. Aijemmin kyse oli nimenomaan siitä ostopäätöksen tekemisestä, toimituksen tarkistaminen erikseen.


  Toi mahdollisuus kieltäytyä, ei ole pakko ostaa vaikka olisi millaiset sinetit. Myyjäkin voi olla myymättä sinetillisä ja tarjota vain avattuja. Kyse ei kuitenkaan mistään suojakaasuun pakatuista elintarvikkeista.

  Jos etämyyjälle paketin avaaminen on ongelma, niin se voisi toimittaa erillisen demolaitteen millä asiakas voi tutustua kuten myymälässä, rahdit kulut toki nousee ja voi olla että jokin demo jää palautumatta. Eli aka kustannustehokasta on se että asiakas voi tutustua siihne ostamaansa yksilöön.
   

Jaa tämä viestiketju