kysymys puheluiden yhdistymisestä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja pappila, 8/3/07.

  1. pappila

    0   0   0

    Liittynyt:
    8/3/07
    Viestit:
    2
    Tykkäykset:
    0
    Hei!

    Kaverini teki mielenkiintoisen huomion soittaessaan kännykällä muutamalle tutulleen.

    Jos varsinaisen puhelinnumeron jälkeen lisää numeron perään ylimääräisiä numeroita ja soittaa (esim. 0501234567890, yhdistyy puhelu tästä huolimatta oikeaan numeroon (tässä tapauksessa 0501234567:hen).

    Mistä tämä johtuu? Pätkäisevätkö tietyt operaattorit numeron 10 merkin jälkeen joissain tapauksissa, ja yhdistävät puhelun eteenpäin ? Kaikkiin numeroihin soitettaessa tämä ominaisuus ei toimi.
     
  2. irritus

    irritus Tunnettu jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    16/1/05
    Viestit:
    1819
    Tykkäykset:
    317
    Puhelinmalli:
    Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
    Noinhan puhelimet toimivat ammoisina sähkömekaanisten keskusten aikoina. Pystyit valitsemaan numeroita lähes niin paljon kuin halusit. Vastaanottajan päässä ylimääräiset numerot tungettiin soitonmenoäänen päälle. Tai jos puhelimeen vastatattiin nopeasti, numerot nakutettiin korvaan.

    Digitalisointi ei tätä toimintatapaa välttämättä muuttanut. Osa keskuksista tutkii numerot edelleen numero kerrallaan ja yhdistää puhelun heti kun riittävä määrä numeroita on kasassa. Ylimääräiset numerot jäävät näkyville ainoastaan puheluerittelyyn.

    Osa keskuksista ei enää tee numeroanalyysiä periteiseen numero tai numeroryhmä kerrallaan-tyyliin vaan haluaa käsitellä kokonaisia puhelinnumeroita. Sellaisissa keskuksissa numeron perään valitut ylimääräiset numerot saavat keskuksen hylkäämään numeron.

    Mitään yleissääntöä 10 numeron kohdalta katkaisemisesta ei kuitenkaan ole, sillä käytössä on pidempiäkin numeroita kuin 10. Esimerkiksi osa vastaajanumeroista on tällaisia. Myös osa pienistä operaattoreista yrittää säästellä numerointimaksuissa ja antaa 11 numeroisia puhelinnumeroita asiakkailleen.
     
  3. pappila

    0   0   0

    Liittynyt:
    8/3/07
    Viestit:
    2
    Tykkäykset:
    0
    suurkkiitokset vastauksesta!
    muistelinkin että lankapuhelimessa puhelu yhdistyy heti kun tietty määrä numeroita on syötetty.
     

Jaa tämä viestiketju