Kysymys operaattori keskeisyydestä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja getta48, 31/12/03.

 1. getta48

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  0
  Väitellään kaverin kanssa siitä, että kun ostaa matkapuhelimen jostain toisesta maasta, mutta ei tiettyyn operaattoriin lukittuna (vrt. yleensä Britannia, Tanska jne.), niin sellainen puhelin ei toimisi minkään Suomalaisen operaattorin liittymän kanssa.

  Tai jos ottaa liittymän jostain toisesta maasta, mutta ei sellaista, johon sisältyy matkapuhelin kytkynä, niin tälläinen ei myöskään toimisi suomalaisen matkapuhelimen kanssa.

  Eli, tiivistettynä kaverin mielipide on se, ettei suomesta ostettu liittymä tai puhelin toimisi ulkomailta ostetun tavaran kanssa.

  Eikös Englannissa, Tanskassa yms. ole käytössä operaattorikeskeinen liittymä, jolloin ostat ensin palvelun operaattorilta ja sen jälkeen vasta hierotaan kaupat puhelimesta, mutta tätä samaa systeemiä ei ole käytössä joka maassa. (kuten Suomi)
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos laite ei ole varmasti mitenkään operaattorilukittu ja on sellainen tekniikka joka toimii suomessa (esim. GSM 900/1800), niin laite toimii kuten pitääkin. Joissain yksittäisissä malleissa saattaa olla softallisia operaattorikohtaisia säätöjä, mitkä eivät ole välttämättä täysin yhteensopivia, mutta harvoin näitä ilman operaattori kytkyä myydään.

  Toimii vallan hyvin, jos ko liittymä käyttää sellaista verkkoa jossa kotimainen luuri toimii. Toki jotkin operaattorisidotut palvelut saattavat vaatia operaattorikohtaista softaa luuriin.
  Joissain maissa oli liittymiä joihin ei kuulunut Roaming palvelua ja tälläiset liittymät eivät toimi kuin kotiverkossa.


  Mitähän nyt tarkoita? Noissa maissa laitteen saa usein edullisesti kytkynä liittymään, kuten melkein kaikissa EU maissa.
   
 3. getta48

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  0
  No juuri tätä tarkoitin, viimeinen ei ihan tullut ajatuksen kanssa näppämistöltä. Pointti oli vain minulla, että jos laitetta ei ole lukittu tietyn operaattorin liittymään, sekä toimii GSM 900 tai 1800 verkossa, niin mitään käyttöongelmaa suomen sisällä ei ole.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Ei pitäisi olla.
   

Jaa tämä viestiketju