Kysymys IMEI-koodista (+Saunalahti)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Guest, 1/4/04.

 1. Guest Vieras

  0   0   0

  Moi

  Vaihdoin tuossa Saunalahden liittymään. Muistaakseni, kun avasin Soneran liittymän joskus aikaa sitten, niin silloin puhelimeni IMEI-koodi laitettiin johonkin Soneran rekisteriin(?). Ainakin kyseinen koodi lukee Sonera-liittymän liittymäsopparissa.

  Noh, kysymys on seuraava: Mistä Saunalahti tietää, että mikä IMEI-koodi puhelimessani on?

  Saako se tiedon suoraan Soneralta? Itse luulin ennen tilauksen tekoa, että Saunalahti siinä yhteydessä kysyisi sitä, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut. Siis jos vaikkapa puhelin varastetaan ja haluan että puhelin suljetaan pois verkosta, niin riittääkö pelkästään IMEI:n ilmoittaminen jälkikäteen Saunalahdelle? Mikäli näin on, niin miksi Sonera ylipäätänsä pitää jotain IMEI-rekisteriä. Vai olenko ymmärtänyt asian taas ihan väärin? :)
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  IMEIn ilmoittaminen on vapaaehtoista. Puhelinten arvo on käytännössä romahtanut suhteessa takavuosiin ja lukumäärä kasvanut räjähdysmäisesti, joten noita luureja katoaa/varastetaan niin hillittömiä määriä, että laite suljetaan verkosta IMEIn perusteella ainoastaan erityistä pyyntöä vastaan (johon pitää olla liitettynä rikosilmoitus tai sen kopio). Aiemminhan noita koodeja kirjattiin aika aktiivisestikin suoraan liittymäsoppareihin kun myytiin liittymä + puhelin yhtäaikaa.

  IMEIn ilmoittamisessa etukäteen on se hyvä puoli, että jos luuri katoaa niin ei tarvitse siinä paniikin keskellä yrittää etsiä IMEItä sieltä tsiljoonan lappusen keskeltä vaan tieto löytyy operaattorilta. IMEIn voi kyllä aivan hyvin myös ilmoittaa jälkikäteenkin.
   
 3. Guest Vieras

  0   0   0

  Asia selvä, kiitän nopeasta vastauksesta. :)
   

Jaa tämä viestiketju