Kuvia kamerasta puhelimeen? (s60)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja kulmalukko, 27/6/10.

 1. kulmalukko

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/10/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Olisi tarve löytää tapa siirtää kuvia kamerasta kännykkään käsiteltäviksi ilman tietokoneen läsnäoloa.

  Onko mahdollista siirtää kameralla otettua kuvaa usb-piuhojen kautta kännykkään? Erityisesti kiinnostaisi tälläinen mahdollisuus Nokia E71 tai E55 -malleilla (s60).

  Toinen kiinnostava siirtotapa olisi muistikortin kautta. Jos siis ottaa kameralla kuvia SD-kortille (microSD + adapteri -> SD) ja siirtää sitten microSD:n kännykkään, niin osaako kännykkä lukea ja käsitellä kameran tallentamia kuvia suoraan kortilta?
   
 2. Novatron

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä osaa.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yleistäen ei, USB to go on tulossa matkapuhelimiin, jolloin USB massamuistina (FAT 32) toimiva kamera näkyisi puhelimessa omana asemana.
  Jos kamera puolestaan osaisi nähdä puhelimen massamuistina, niin se olisi käänteinen mahdollisuus, mutta kamerat tuota kai harvemmin hanskaavat.

  Joissain kameroissa on ollut IRDA, sekin harvinainen ja nykyään vielä harvinaisempia. BT on aikojen saatossa joistain yksitäisistä löytynyt.

  Muistikorttia on käytetty hyvällä kokemuksella niin pitkään kun muistikorteja alkoi näkymään puhelimissa, kameraan vain tunkeet puhelimessa toimivan muistikortin. Esim nykyään kuten sanoit, mikroSD kortti adapterilla SD ja CF korttipaikkaan. jos kamerassa sisäisstä muitia on ehkä mahdollisuus jopa siirella toisella medialla olevia.

  Oleellista että kortti on puhelimen tukema , niin sähköisesti kuin tiedostojärjestelmässä (FAT) (ja toimii myös kamerassa)

  Mutta mitä niillä kuvilla teet puhelimessa, jos vain lähetellä, niin homma on kiinni enään lähettävästi softasta (esim koko raameissa), jos tarkoitus myös katsella niin kuvien pitää olla katseluohjelman tukevia, jpg kuvilla harvemmin ongelmia varsinkin jos katsot suoraan tiedostohallinan kautta, kuvagalleria niin parsii pitkään kun tekee pienoiskuvia sun muita. ja jos isoja kuvia niin oma resurssipula joillain ohjelmilla voi iskeä. Kameroiden raakadata kuvat ovat vähemmän tuettuja.
   
 4. kulmalukko

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/10/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kuvat olisivat kameran tekemiä .jpg-muotosia (ei raw tms.) ja tarpeellista olisi perusmuokkaus (croppaus, valosuuden/värien säätö ja pikselimäärän pienennös). S60:een toivottavasti löytyy joku em. asiat osaava ohjelma.

  Mietityttää toki myös, kuinka paljon kännykkä jättää näyttämättä kuvan tarkkuutta ja onko ongelmatonta lähettää nettiin kännykän selaimen avulla blogipaikkaan (tuleeko esim. jotain javahirviöitä).
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Monessa S60 koneessa on vakiona kuvankäsittelyohjelma, jos kuvat ovat kohtuu kokoisia niin sillä pääsee alkuun.
  Kyllä puhelimen kuvankatseluohjelmat näyttävät kuvan vaikka pikselipikseliltä, mutta jos kuva scaalattu näytön kokoon niin se sitten sen mukainen.
  Mutta jos luurilla tarkoitus kuvia käpistellä, niin muista ottaa sitten siihen käyttöön järjellisen kokoisia kuvia

  Jos sinulla nuo mainitsemasi luurit on niin kokeile, siten saa parhaan käsityksen. jos kyseessä on hyvä blogi softa niin puhelimella asiat hoituu hienosti, jos jokin toimii vähintää teho PCssä viritys niin sitten voi olla heikkoa.

  Suosituimpiin kuvapalveluihin luureilla kuvat saa ihan sitä varten tarkoitetuilla softilla tai emaililla ilman selain kikkailua. emalin kanssa kannattaa muistaa että isojen liitteiden lähetys on aika työlästä laitteellee kun joutuu ne koodaamaan emailiin.

  E55 mainitsemistasi laitteista voi olla vähän enemmän resursseja kuin E71llä.

  ***

  Ilmeisesti sinulla on jokin projekti mielessä, jos olet reissuun lähdössä ja haluat reissunpäällä kirjoitella reissusta blogia, niin se on periaatteessa mahdollista, mutta kannattaa miettiä tavoitteet ja sen miten homman tekee, ja panostaa siihen että se on vaivatonta. lisäksi miettiä varasuunnitelmat.
   
 6. kulmalukko

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/10/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  En vielä moista omista, hankinta on vasta harkinta-asteella (lue: palkkapäivää odottamassa) ja siksi kyselinkin. Taidan kallistua E71:n puolelle jo kokonaisen qwerty-näppäimistönkin takia. Vaikka suorittimen taajuus näyttäisikin siinä olevan yli 200 MHz pienempi kuin E55:lla.. mutta vaikea sitä on sanoa, miten näkyy käytännös ilman mahdollisuutta näpertää ko. puhelimia.

  Ehkä tulevaisuudessa jotain sellaista. Miniläppärillähän asiat hoituis, mutta sen hankinta ei kuitenkaan tule kyseeseen suuren massansa ja parin/kolmen viikon tarpeen takia. Kännykkä sen sijaan kulkee mukana aina olosuhteista riippumatta.

  Tätä voisikin kokeilla: joku näemmä saanut wordmobin (wordpressin puhelinversio) toimimaan E71:llä.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuten arvelit Mhz eivät suoraan kerro nopeutta, mutta tuossa kyseessä melkeimpä sukupolviero, E55, E72, E5, E52 jne. ovat nopeampia monessa suhteessa, S60 tuoreempi eli, S60 3rd Fp2 (E71 Fp1 +) Fp2 sisältää natiivisti mm. etälevyaseman tuen (WebDAV, joka voisi sopia tapauksessasi kuvien siirtoon). Data yhteydet huomattavasti nopeampia tukee m HSUPA:ta jolloin datan siirtäminen huomattavasti nopeampaa. Virrankulutus pienempi , reisulla GPSn pieni virrankulutus voi olla myös eduksi.

  Mutta tarpeen mukaan, on monia jotka pitävät E71sta ykkösenä.

  Osa bloggaajista, ja kuvia harrastavista tukeutuvat enemmän tai vähemmän puhelimen kameraan, jos käyttötarkoituksessa voi hyädyntää puhelimen kameraa niin siihen kameraan kannattaa panostaa, tosin e-sarjassa yleensä kamerat puhelimeksikin köykäisiä, E72 erottuu muista vähän parempana kamerana, siinäkin Geo tagitus ei vakiona, vaan joutuu asenteleen - kikkaileen softan. Nokialaisista N86 pesee nuo mennen tullen (pienempi CPU kello, mutta erilainen rauta joka kykenee kuvia käsitteleen paremmin).

  E-sarjalaisissa vakio kuvan käsitty muokkaus softa taitavat olla olemattomia.
   

Jaa tämä viestiketju