Mobiili.fi Kuusivuotiaalle vammoja Galaxy Note7:n räjähtämisestä – kuinka Samsung voi toipua huonosti...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Australiassa aeimmin räjähtänyt Note7.


  Galaxy Note7 -puhelinten räjähtämiset akkujen valmistusvirheestä johtuen eivät ole ohi. Samsungille katastrofista voi tulla vielä pitkäikäinen haava sen maineessa – varsinkin, kun se ei hoitanut asiaa riittävällä tehokkuudella alusta alkaen.

  New York Post kertoo paikallisesta tapauksesta, jossa 6-vuotias poika sai käsiinsä lauantaina palovammoja, kun hänen pitelemä Galaxy Note7 räjähti. ”Lapsi katseli videoita puhelimella, kun akku räjäti”, kertoi pojan isoäiti Linda Lewis. Räjähdys sai myös palovaroittimet laukeamaan.

  Poika pääsi sairaalasta kotiin hoidon jälkeen, mutta pelkää nyt kaikkia puhelimia eikä enää uskalla mennä niiden lähelle. Perhe on ollut yhteydessä Samsungiin, mutta ei kommentoinut asiaa tätä tarkemmin.

  Viime viikolla esillä olivat myös Galaxy Note7:n hotellihuoneelle tuhoa aiheuttanut räjähdys sekä vielä vakavammat tapaukset, joissa väitetyt Galaxy Note7:n räjähtämiset johtivat Jeep-katumaasturin sekä toisaalta talon tulipaloon.

  Samsung saa syyttää viime aikojen tapauksista itseään. Nyt jälkikäteen voidaan sanoa sen toimineen liian lepsusti. Ongelmien ilmaannuttua tehty päätös lopettaa Galaxy Note7:n myynti sekä vaihtaa myydyt, vialliset ja vaaralliset laitteet oli oikea, mutta ei tarpeeksi pitkälle menevä. Samsungin olisi jo heti pitänyt tulla julkisuuteen mahdollisimman voimakkaalla viestillä, joka olisi kehottanut ehdottomasti lopettamaan välittömästi puhelimen käytön. Tämä on tapahtunut vasta nyt aivan viime viikon päätteeksi yhdessä Yhdysvaltain kuluttajaturvallisuusviranomaisten kanssa.

  Samsung on myös tiettävästi deaktivoimassa vaaralliset Galaxy Note7 -laitteet, mutta vasta 30. syyskuuta. Tämä sen olisi pitänyt tehdä kuitenkin paljon nopeammin – jo heti, kun se ensi kertaa ongelmista ja myynnin lopettamisesta kertoi. Näin todennäköisesti olisi vältytty kymmeniltä uusilta lisäonnettomuuksilta.

  Samsungin osalta asian hoidon kanssa viivyttely on tuonut vain paljon lisää huonoa julkisuutta. Ongelmallista on sekin, että Samsung ei ole julkisesti myöntänyt sen oman yritysryppään akkuvalmistajan Samsung SDI:n olevan viallisten akkujen valmistaja.

  Samsungin maineella voi kestää vuosiakin korjaantua koetusta katastrofista. Kun akuutit ongelmat on saatu hoidettua ja turvalliset laitteet markkinoille, on mielenkiintoista nähdä, kuinka Samsung lähtee sotkua setvimään: millaisella markkinoinnilla se aikoo itsensä kuopasta ylös kaivaa?

  2,5 miljoonan markkinoille toimitetun Note7-puhelinten vaihtamisesta aiheutuvat kustannukset sekä Note7 -myynnin viivästyminen ja pieneneminen ovat vain murto-osa koko Samsungin katastrofista kokemaa iskua. Siltäkin osin kulut voivat nousta miljardiluokkaan.

  Päättyykö esimerkiksi koko Galaxy Note -laitteiden sarja Note7:ään ja sarjalaiset saavat jatkossa uuden nimen? Se nähdään aikanaan. Miten käy Samsungin markkinaosuuksille laajemmin? Kilpailijoilla on nyt kasvun paikka.

  Samsungin ongelma ei mielikuvallisesti rajoitu vain Note-puhelimiin, kuten alta löytyvät twiitit kertovat. Lentoyhtiöiden kieltäessä Note7-puhelinten käytön ja latauksen, joutuvat silmätikuiksi samalla myös kaikki muutkin Samsung-puhelimet.

  Samsung-puhelimen omistaminen ainakaan matkustaville ei ole kovin mukavaa näinä päivinä.


  Announcement on my flight last night: Please power off all @SamsungMobile phones. Unintended consequences of #Note7Recall

  — Tim McDonough (@timamcdonough) September 10, 2016  Total nightmare for Samsung. There’s no practical way of differentiating modern Samsung phones from distance, so… https://t.co/S4YWRy1opp

  — Janak J Parekh (@janakj) September 11, 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju