Kuuluvuudenmittaus GPS-tuella

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja BUK, 16/7/08.

 1. BUK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  E-series
  Onko kukaan miettinyt, miten kuuluvuuden saisi yhdistettyä GPS-tietoihin ja ajettua puhelimella johonkin lokitiedostoon? Näin pystyisi autolla ajamaan ja piirtämään graafia kuuluvuudesta?

  Entä miten pystyisin yhdistämään mökkimatkalla siirretyn linuxdistron siirtonopeuden GPS-signaaliin? Nopeus paikan funktiona käsittääkseni.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuuluvuus on vähän epämäärinen käsite, mutta jos on pättäänyt millä ja miten "kuuluvuuden" mittaa niin logittaa sen ja paikkatiedon.
  Jos PCllä touhuat niin nopeus ja paikka, nopeutta kannattaa vähän siivota. jos tarkoitus mitata yleensä nopeutta, niin ei ehkä kannatta linuxdistroa lähteä imuroimaan, kun yhteyden katkemiset / jumitukset pitää hallita niin ehkä kannattaa tehdä se liikenne muulla tavoin.
   
 3. BUK Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/07
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  E-series
  Todella yksinkertainen tolppien määräkin olisi jo paljon. Ei varsinaisesti ole käsitystä miten tämän voisi toteuttaa. Hain tässä, josko joku olisi samaa asiaa pohtinut jo ennestään. Niin millä nuo tiedot saisi samaan logiin, siitä oli alunperinkin kyse.

  Linuxdistrolla olen joskus aikaisemmin testannut mm. datakortin siirtonopeutta. Skenaariossa todennäköisesti säilyy yhteys koko ajan, paikka ei ole niin korvessa. Toteutustapa puuttuu. Sekin voisi onnistua purkkavirityksenä, että ottaisi saman ajan välein GPS- ja siirtonopeustiedot, vaikka sitten erillisillä ohjelmilla.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Välineitä on (hinnoittelu toinen asia, samoin saatavuus), niitä voi tehdä myös itse. Jos itse lähtee koodaileen niin valitsee vain sopivan 3G mokkulan josta tasot saa pihalle, jos sen saa esim. AT komennoilla niin ei suurikaan vaiva tehdä lokitusta.

  Voi asiaa toki myös älyluuriinkin koodailla, jotain lokittajia on olemassakin.

  Kannattaa ennen projektin aloittamista pohtia mitä haluaa oikeasti tehdä, mitkä ovat tavoitteet ja miksi.
  Pikaisesti jollain tietokanalla jossa on jotain satunnaisia "tolppia" ei kerro paljoa, harrastuksena voi toki jotain väliä sahata vuosia edes takaisin ja analysoida kuinka tilanteet muuttuu.

  Jos yhteyden katkeminen ei haittaa, tai muutenkaan yhteysongelmat, ja ei kauheasti halua vaivaa nähdä, ja saat logitettua siirtonopeuden aikaleimalla, niin tee sama homma GPSllä, parsi sitten lokeja parhaksi katsomallasi tavalla/välineillä, kannattaa tarkistaa että lokien aikaleimoissa ei ole liika aika heittoa.

  GPS pohjaisia paikkatieto logittajia löytyy riittävästi, samoin yhteysnopeus lokeja tekeviä.

  Jos käytössäsi ei ole valmista ohjelmaa joka sen tekee, niin sitten lokit voi parsia yhteen millä haluaa, teksti dataa voi käpistellä hyvinkin monenlaisilla välinellä, eli yleensä kannattaa sillä mikä on tutuinta.

  Jos haluat ilmaisen valmiin ratkaisun sinun tuntemattomaan kokoonpanoon niin siihen ei ole suoralla kädellä heittää linkkiä, vaan kannusta sinua rakaiseen asiaa itse... :)
   

Jaa tämä viestiketju