Kuuluvuuden tarkistus ennen liittymän hankintaa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja rjj, 18/3/09.

 1. rjj

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/3/09
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Tervehdys, onko kokemuksia siitä, voiko kuuluvuuden tarkistaa käytännössä jotenkin ennen liittymän hankintaa? Operaattoreiden nettisivuilla on kuuluvuuskarttoja, mutta ne eivät ole välttämättä tarkkoja. Luulisi, että yrityksilläkin olisi kiinnostusta tarkistaa sopivin palveluntarjoaja toimipaikkojensa/etätyöpaikkojen perusteella.
   
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  No asian voi toki tehdä vaikeastikin, mutta itse ostaisin sillä muutamalla eurolla prepaidin.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Operaattoreilla on tietenkin tarkemmat kuuluvuuskartat käytössä, joten jos haluaa tietää tarkemmin niin voi soittaa asiakaspalveluun. Sonera Pisteistä saa mokkuloita testikäyttöön joksikin aikaa ja muistaakseni Elisalla samaa virkaa hoitaa kahden viikon tyytyväisyystakuu jona aikana mokkulan voi palauttaa ja sopimuksen purkaa. dnan osalta en osaa sanoa miten ovat tämän asian hoitaneet.
   
 4. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16616
  Tykkäykset:
  4851
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Etämyynnissä on 14 vrk katumusaika.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Totta, mutta tuossakin on tulkinnallisia asioita mm. siitä miten paljon tuotetta voi kokeilla ennen kuin katsotaan asiakkaan hyväksyneen sopimuksen ja ottaneen laitteen + liittymän käyttöön.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä tarkennus, ja jos vein testitarkoituksessa tilailee niin kannattaa sopia myyjän kanssa miten toimitaan.

  Puhelinkioskin ehdoista lainattua.
  Tosin aika mielenkiintoiselta kuullostaa tuo kuluttajaneuvojan tulkinta, vielä mielenkiintoisemmalta että kuluttajaneuvojan tulkintaa pidetään "ennakkotapauksena". Kannattaa vältellä sellaisia nettikauppoja joissa koesoittomahdollisuus evätään.

  No kuuluvuutta voi kokeilla soittamattakin (SIM sisään), tuon perustelun mukaan (kääntäen) mokkula sitten pitäisi saada kokeilla mielimäärän, jos niin saa tehdä liikkestä ostetullakkin . Ja ei tietenkään koesoitto mahdollisuus kaikissa liikkeissäkään mahdotonta muutenkaan ole, riippuen toki paikasta ja mallista.
   
 7. tolind Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  75   0   0

  Liittynyt:
  28/11/03
  Viestit:
  668
  Tykkäykset:
  81
  Omalla kohdallani tehtiin Dna-liikkeessa dataliitymä jolla ei voinut soittaa ja myyjä katkaisi liittymän seuraavana päivänä sovitusti. Dna:n 3G kartta netissä ei pitänyt paikkaansa, kotonani ei pitäisi HSDPA yhteyden toimia mutta toimii hienosti toisin kuin toisen operaattorin yheys, jonka taas kartan mukaan pitäisi toimia.
   
 8. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8060
  Tykkäykset:
  2013
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Ennakkotapauksen eli tuomioistuimen päätöksen puuttuessa kannattaa mieluummin kysyä Suomen suurimman kuluttajaneuvontayksikön mielipidettä kuin tehdä omia johtopäätöksiä.

  Juuri minkään nettikaupan toimitusehdoista ei pääse selville sallitaanko koesoitto vai ei. Kerrotaan yleensä vain, että palautustuotteen on oltava käyttämätön.
   
 9. kimmo Vieras

  0   0   0

  En toki ole kaikki nettikauppoja läpi käynyt, mutta uskoisin että harvassa ne paikat mitkä tarjoavat mahdollisuuden puhelimella soitteluun ja että sen voisi vielä palauttaa. Saunalahdella taitaa riittää paketin avaaminenkin jo sopimuksen hyväksymiseksi.
  Uskoakseni (ja omien kokemusten mukaan) taitaa kivijalkakaupassa saada helpommin tehdä koesoiton. Mokkuloissa on toisissa paikoissa "tyytyväisyystakuu", ainakin mainoksissa.
   
 10. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Aiheesta poiketen.

  Onko sulla listaa kaupoista, missä nettikaupoissa (tai vaikka kivijalkaliikkeetkin) koesoitto on sallittu selkeästi?

  Miten koesoitto määritellään? Onko se 5 s, 15 s vai minuutin pituinen? Entä jos puhelu kestääkin 3 minuuttia, onko se koesoitto? Onko koesoitto yksi puhelu vai voiko koesoittaa parissa, kolmessa eri paikkaa?
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei ole, ei ole edes listaa kaupoista yleensäkkään, saatika tarkempaan erittelyä.
  Mielenkiintoinen kysymys, jos haet sitä että mikä on käyttöönotta, niin muutama koesoitto on maalikkona ajatellen on aika kaukana käyttöönotosta.
   
 12. noirfi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  18/6/03
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  3
  No jos minä tilaan uuden puhelimen nettikaupasta ja paketin sinetti on auki ja puhelimella on puhuttu, on se mielestäni käytetty ja se a) lähtee myyjän piikkiin takaisin tai b) hinta alenee. Minun mielestä nettikauppa toimii hieman eri tavalla kuin kivijalkakauppa. Nykyään monessa kivijalkaliikkeessä kuitenkin saa käydä hypistelemässä puhelimien toimintoja. Soittaminen ei minusta ole sellainen asia, jota tarvii testata ennen puhelimen ostoa. Jos ääni ei vastapuolelle kuulu, niin puhelin on rikki. Jos epäilyttää, että onko puhelin itselle sopiva niin kannattanee käyttää silloin kivijalkaliikkeiden palveluita.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tiedän että joillain on jokin outo kammo sille että puhelimella on soitettu. Laitteen kannalta on varmaan aika sama onko sillä soitettu 0 vai viisi puhelua, onko ne puhelut kestäneet 10 sekentia vai viisiminuuttia. vs. että konetta on muuten testailtu , selaimia, kameraa, soittimia, SIM sisässä jne..

  Meidänkaltaisille ostajille homma on tietenkin yleensä selvää, ja ostetaan ilman kokeiluja ja kaupan perumisen syy lähinne se että tuote sisältö ei olekkaan luvattua (tai viallinen) eikä myyjä sopivasti sitä pysty korjaamaan.

  Tuo tietenkin yksi syy miksi ostaja voi haluta kokeilla soittamista , toinen tyypillinen syys on että kuulekoo hyvin, riittääkö äänenpainetta jne. ja tietenkin se miten soittaminen yleensä vehkeellä sujuu.

  Ja varmaan soittaminsen kokeilu kuitenkin virtojen kytkemisen jälkeen kuuluu monen ensi testeihin. Niin kuullostaa vähän oudolta jos noinkin oleellisen asian kokeilu evää katumisjan.

  Kivijalkakaupasta kannattaa tietenkin hankintoja tehdä jos ei ole kirkkaana selvänä mitä tarvitsee.

  En missään tapauksessa tarkoita ja kannatta että nettikaupasta pitäisi kamaa tilata vain sitä varten että voisi laitteisiin tutustua ja kokeilla, ellei kauppa sitä erityisesti tyrkytä
   
 14. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Ei kellään varmaan kammoa ole, mutta periaate. Käytetty on aina käytetty. Uusi on uusi.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin, mutta miksi se raja menee juurkin muutamassa puhelussa, tai jopa yhdessä ? kuitenkin jokainen tajuaa ettei sillä ole merkitystä.

  , niin rähmäsormet, sim, verkkoo, selaimen kokeilu, jotkin automaatti SMS viestit jne. luulisi olen yhtä merkittäviä täi jopa enemmän merkitseviä varsinkin jos ne rasvajäljet ja muut sähköiset jäljet on putsaamatta, mutta jos soitettu puheaika laskuri ei nollissa niin mailma kaatuu ?

  Jos joku haluaa ehdottomasti neitseellisen koneen niin ei välttämättä pidä siitäkään jos akkua on ladattu, tai pakettiaukaistu. Siinä ei tietenkään enään väliä onko soitettu yksi vai kolmepuhelua, vai ei lainkaan.
   
 16. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1083
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  6110
  Menee vähän ot; en ole koskaan ostanut koeajoautoa, ainoastaan uusia. Vähän samasta syystä puuttuisin kokeiltuun puhelimeen luullessani saavani tehdassinetissä olevan paketin. Ei niistä koskaan tiedä...
  Sovelias varmaan vänkää tästäkin jonkun vastineen kertomatta omista kokemuksista :/
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilmeisesti et tuolla kommentilla ota kantaa keskusteltuun koesoitto kieltoon, vaan tarkoitat että haluat täysin kokeilemattoman puhelimen sinetöidyssä paketissa ? jota ei ole joku muu testaillut ja näprännyt, ottamatta kantaa siihen onko soitteu puhelu vai ei ?
   

Jaa tämä viestiketju