Kutsunnat, armeijajutut ja kertausharjoitukset

arvola

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
51   0   0
Liittynyt
3.9.2003
Viestit
2467
Reaktiopisteet
1819
Puhelinmalli
Huawei Mate 10 Pro & GT2
Nyt on Porin Prikaati tehnyt hyvää videota meikäläisen viikonlopusta:
 

abacab

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.1.2019
Viestit
36
Reaktiopisteet
46
Puhelinmalli
IPhone 7 plus
Armeijasta. Sisään kesäkuu -78 Riihimäen viestirykmentin radiokomppania, kotiutuminen 11 kuukauden päästä toukokuussa -79 Mäkiluodosta.

Alokasaika meni sähkötysharjoituksissa ja kenttäradioiden opettelussa, saavutin 40 merkkiä minuutissa vastaanottotason, kunnes päädyin Sähköteknillisen koulun tutka-asentaja aliupseerikurssille pääsykokeiden jälkeen. Kurssille mahtui 20 ja Riihimäeltä valittiin yhteensä parista sadasta hakijasta muistaakseni neljä, minä yhtenä.

Suomen pisin Rauk tuo SähköTk oli tuolloin, lähes viisi kuukautta. Sisäoppilaitos, jossa opiskeltiin kahdeksan tuntia päivässä viitenä arkipäivänä matematiikkaa, elektroniikkaa, radio- ja mikroaaltotekniikkaa, sekä tutkatekniikkaa. Lauantaisin ulkoiltiin aamupäivä ennen lomia. Varsinaista sotilaskoulutusta oli pari tuntia viikossa sekä pari muutaman päivän mittaista suunnistus-, makkaranpaisto-, sekä saunomisleiriä Lopen Räyskälän järvimaisemissa.

Sain erityisperehdytyksen Decca-merivalvonta- ja laivatutkiin, mutta myös yleisesti koulutuksen ilmatorjunta ja ilmavalvontatutkiin. Koulun työluokkahuoneen ikkunallisen katon yläosassa pyöri Decca-tutka, jolla pääsi näkemään myös lähialueiden tapahtumia tutkan elektroniikan toimintaan perehtyessä. Mikroaaltosäteilystä ei ollut pelkoa, koska antenni pyöri ehkä viiden metrin korkeudella yläpuolella ja keskitehot jäivät muutamiin kymmeniin watteihin. Ulkona metsän keskellä oli suuritehoinen ilmavalvontatutka mäen laella, josta varoittivat keltaiset säteilyvaaramerkit sadan metrin säteellä ympäriinsä. Tuollakin aika huolettomasti tuli liikuttua.

Viimeiset neljä kuukautta palvelin Suomenlinnan rannikkotykistörykmentin linnakesaarella Porkkalanselällä pienellä saarella, jota myös kutsuttiin Kiveksi. Siellä olin alikersanttina valvontatutkan käyttö- ja huoltotehtävissä, sekä merivalvojien ja vesikuuntelijoiden esimiehenä. Tuolla siis seurattiin Neuvostoliiton toimia niin meren päällä kuin allakin.
 
Palaute - 100%
57   0   0
Liittynyt
15.9.2013
Viestit
2358
Reaktiopisteet
3451
Puhelinmalli
Paratiisin kielletty omena
Tänään julkaistu PV:n uusi Taistelukenttä 2020. Varsin realistinen kuvaus siitä miten nykyaikainen sota voisi alkaa.

Olipa hyvä video!!

Mielestäni myös hyvä ajatuksen herättäjä, että ei tämä lintukoto välttämättä ole tässä tilanteessa tulevina vuosikymmeninä.
"Ollos huoleton, poikas valveil on!"
 
Top Bottom