Kuollut N73

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja mikkis1, 16/11/08.

 1. mikkis1

  mikkis1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/07
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Sain tapettua uskollisen N73:n päivittäessäni sitä mahtavan datakaapelin laadukkuuden vuoksi. Vehje on kosteusvaurio yksilö ja on toiminut tätä kuolemista ennen täysin moitteettomasti. Ennen huoltoon lähettämistä huomasin että tietokone havaitsee laitteessa jotain eloa kun akkua, laturin johtoa ja datakaapelia pökkää tietyssä järjestyksessä sisään. Huollosta lähettivät bumerangina takaisin vedoten siihen että ohjelmistoa ei voi ajaa sisään aikaisemmin tehdyn ultraäänpesun vuoksi. Olen kuitenkin päivittänyt laitteen lukuisia kertoja kastumistapaturman jälkeen, joten luulen että huollossa laitetta ei ole vaivauduttu tarkastelemaan juuri ollenkaan. Takuuhan siitä on mennyt mutta kyllä mä voisin elvyttämisen maksaa ja tuossahan on laitteisto täysin toimiva niin, pitäiskö lähtee käymään jossain huoltoliikkeessä varta vasten?

  Laite siis kuoli pieleen menneessä päivityksessä.
   
 2. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Ei siitä ole mitään takuuta, että sitä edes enään saadaan toimivaksi. Huoltoja, kun ei pahemmin kastuneet laitteet korjausmielessä kiinnosta. Nille, kun ei mitään takuuta enään voida antaa.

  Se, että se päivitys on joskus toiminut ei meinaa sitä, että se välttämättä vieläkin toimii. Kastununeissa laitteissa, kun voi myöhemmin esiintyä vaikka mitä vikoja.

  Ja sekin kannattaa pitää mielessä, että mikäli edes haluavat lähteä sitä päivitystä yrittämään niin siitä veloitetaan joka tapauksessa sinulta onnistui se päivitys tai ei. Isoimissa huolloissa älypuhelimen päivityksen hinta on muistaakseni 37e

  Ja en kyllä menisi puhumaan siitä, että puhelimen laitteisto on täysin toimiva, kun se kerran on kastunut. Se kastuminen, kun voi pitkällä aikavälillä saada aikaan vaikka mitä vikoja. Oliko se piirikortilta kastunut?
   
 3. mikkis1

  mikkis1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/07
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  No totta hitossa, mutta haluttomuuden vilkaista asiaa kyllä huomaa, kun kerran näin todettiin. No taian jättää sikseen ja alan katella seuraavaaa uhria. Mutta mitä tuohon kommentoisit kun NSU tunnistaa laitteen mallin, mutta ei osaa viedä päivitystä läpi.
   
 4. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Meneekö se laite siis enää ollenkaan päälle? Vai onko nsu:ssa mahdollisuus päivittää kuollut puhelin? Meinaan jos se oikeasti on kuollut niin ihmettelen sitä miten nsu sen voi tunnistaa.

  Itselläni ei tuosta nsu:sta kokemuksia ole, kun päivitykset hoidetaan phoenixin kautta mikäli niille tarvetta tulee.

  Tokihan se hyvällä tuurilla voi vielä herätäkin henkiin.
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Sen verran kastumisesta...

  Mikään ei estä vaurion uusiutumasta luonnollisesti hapettumisen muodossa. Ultraäänipesu ei välttämättä ole syy, vaan jo aikaisemmin kastuneen puhelimen ongelmat. Riippuen kastumisen aiheuttamasta ajasta, kuinka kauan vaikuttanut materiaalien pinnoilla, saa vauriota aikaan enemmän. Ultraäänipestyjä voi joutua pesemään useamminkin. Myös isopropanoli kylpyjä kun olen antanut, on jouduttu viikon päästä uusimaan käsittelyjä. Mikään ei takaa puhelimen toimivuutta. Se toimii minkä toimii, se on epävakaampi. Tunnista - 5 vuoteen.

  Hapettumisessa tulee erilaisia suoloja, jotka johtavat sähköä... pahimmillaan yksi pieni "kasvaa" väärään paikkaan, ja kaputt. Oikosululle ei voi Nokiakaan mitään. Syyttäminen ultraäänipesua kohtaan on Nokian puolustus asialle. Iso lafka heittäytyy hankalaksi vaikka kuinka toimisi oikein. Voisi kysyä uudestaan, millä ne perustelee, että miten se ultraäänipesu on vahingoittanut puhelinta. Mitkä asiat varsinaisesti aiheutti toimimattomuuden. Jos Nokia ei osaa vastata, puolustuspuheenvuoro on käytetty, perusteeton täysin ja sinällään ei uskottava enään.

  Mutta poistaako kastuminen vastuun huolehtia puhelimesta. Nokiahan olisi voinut kertoa tarkemmin, mitä puhelimen saattaminen kuntoon olisi maksanut. Jopa siinä säästetään rahaa, kyllä siihen pitäs pystyä jokainen yritys vastaamaan, mitä tietyn tuotteen korjaaminen maksaisi.. Miksi he muuten tutkisivat mitään? Asiakaspalvelun laatu kärsii tämmösestä.

  Lopuksi, yksi putsiminen ei siis riitä, kun on kyse kastuneesta puhelimesta. Kannattaisi ehdottomasti aina tutkia tilanne jonkuajan päästä ja uusia käsittely piakkoin.
   
 6. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  softaus

  mihin/tai mitä se ilmoittaa kun tulee ongelmia. onko puhelimen näytöllä mitään tekstiä?
   
 7. mikkis1

  mikkis1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/07
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Ei ollu

  Ei oo tekstiä ja eikä minkäänlaisia laitteessa itsessään havaittavia elonmerkkejä. En kuitenkaan nyt jaksanut alkaa tapella ja annoin kierrätykseen joten taidan odottaa tuota 5800.
   
 8. Spaceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/04
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  0
  Joskus selittelivät myös tuota ettei hapettuneita koneita lähetä päivittämään sillä että huollon käyttämät softaboksit on astetta järeempiä kuin pelkkä usb-kaapeli jolloin oikosulku laitteessa vai pahimmassa tapauksessa rikkoa itse päivitysboksin.
   

Jaa tämä viestiketju