Kunhan ihmettelen...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja mobiilisti, 4/9/02.

 1. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Muutamilla palstoilla DI:ksi itseään kutsuvat miehet ruikuttavat 7650 asetusten vaikeutta. Kuitenkin minä ja moni moni muukin, ilman minkään alan teknistä koulutusta, ovat saaneet asetukset kuntoon muutamassa minuutissa.

  Mikä mättää? Ehkä 7650 on asetustensa ja käytön suhteen vasta-alkajalle hieman monimutkainen. Mutta vähänkään asioihin perehtyneeltä nuorelta koululaiseltakaan tuskin kuluu tuntiakaan GPRS-yhteyksien luomiseen. Jos itse olisin aikuinen DI ja virittäminen kestäisi 3 päivää niin olisin hyvin hiljaa ja nolona, enkä missään nimessä laittaisi osaamattomuuttani (nokkeluuden puutetta) puhelimen syyksi.
   
 2. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
  Itte en oo 7650:llä värkänny mutta 9210:llä vuoden verran. Kyllä siinä meni ehkä 1h kun sen käytön oppi joten kuten. Mutta kyllä jo päiväs oppi hyvin koko luurin läpi. Kyllä niitä insinöörejä on joka suuntaan. Yks mun serkku on joku tietokone DI ja ei tiedä niistä paljoakaan. Opetellu vaan ja unohtanu yhtä nopeaa...
   
 3. Terro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  192
  Millä perusteella DI:n pitäisi osata asettaa 7650 asetukset ilman ongelmia, vaikka 15 vuotias finninaamainen nörtti saman osaisikin tehdä.

  DI josta puhuit varmasti osaa siitä huolimatta työnsä. Millään korkeakoulun kurssilla ei tietääkseni opeteta kännykän käyttöä. Eikä tutkinnon suorittaminen 7650:n asetuksien osaamista myöskään tietääkseni vaadi.
   
 4. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Jos DI ei osaa hyödyntää Webbiä niin, että löytäisi sieltä ISP:n tarjoamat asetukset, niin ihmettelen, että miten hän kuitenkin löytää Webissä jollekin foorumille ja osaa siellä asiantuntevasti jakaa neuvoja Nokialle siitä miten puhelimet pitää rakentaa.

  Finninaamainen nörtti oli sinun yleistyksesi, ei minun.
   
 5. jim77 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  Lukion käymättömänä "järjestelmäasiantuntijana" voin DI:n ja Inssien ympäröimänä duunissa sanoa:

  Voit olla vaikka Super DI kunhan luet paljon ulkoa juttuja, hymyilet ihmisille ja teet "memory dumpin" lopputyöksi.. Ei se silti tarkoita, että ne tajuu yhtään mitään mistään. Päin vastoin ihminen joka on "tekemällä" oppinut pärjää nykyajan järjestelmien kanssa paremmin. Kun uusi asia tulee mennään tieturiin/telewarelle katteleen parin päivän kurssille uudet jutut, testaillaan duunissa hieman ja käytäntö ja "trouble shoottaus" opettaa loput.

  DI:n oppi ei ole tällä tavalla dynaamista ellei ihmisen ajattelutapa ole. Eli suurin osa niistäkin osaa kapeakatseisesti sen mitä on opittu. Uudelle ei ole tilaa ja pää ei voi käsittää kun sitä ei koulussa opetettu. Eli isokoneet ja dos 6.2.2 kunniaan sanoo ne. Ainiin ja työasema onkin "pääte" ja kun haetaan jotain tiedostoa "mennään tiedostoon" ja katsellaan "daaattaaa".

  OK, sit on ne "dynaamisesti" ajattelevat DI:t. Ne on asia erikseen. Ne oppii uusia asioita ja soveltaa vanhaa tietoa. Mutta ne meneekin jo aivan eritasolla, niiden ei tartte ettiä duunia eikä ihmetellä kauaa uusimpia tekniikka vimpeleitä.
   
 6. ZupaDupa

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  328
  Tykkäykset:
  0
  Mikä on DI?
   
 7. dynamo

  dynamo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  30/6/02
  Viestit:
  464
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 edge
  DI=dippa inssi
   
 8. Canis lupus

  Canis lupus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  2945
  Tykkäykset:
  0
  Joo vähänkin tietokoneen kanssa painineelle asetukset menee helposti.
  Köyhänä ja kouluttamattomana on ollut pakko etsiä ratkaisut itse.

  Ehkä syynä on laiskuus??
   
 9. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  DI:n ei minusta kuulu osata käyttää suoraan jokaista mahdollista laitetta, mutta hänellä pitäisi olla ainakin taito etsiä tietoa ja apua nopeasti, jollei muuta niin joku säätäjä-ässä virittämään laitteet käyttökuntoon.

  Ei esimerkiksi johtavassa asemassa työskentelevän DI:n tarvitse konffata luurejaan, vaan voi jättää sen työpaikkansa tietohallinnon hoidettavaksi. Hänen ajalleen on arvokkaampaakin (tuottavampaa) tekemistä.

  Ei DI:n koulutus kuitenkaan sellaisenaan autuaaksi tee. Maailma on muuttunut paljon eikä välttämättä moni 80-luvun tai 90-luvun alun DI osaa juuri hyödyntää Internetiä tai muita uusia välineitä työssään niin joustavasti kuin yritysmaailma vaatisi.

  Ei sellaista asiaa olekaan kuin valmis koulutus, vaan jokaisen on oltava valmis oppimaan joka päivä jotain uutta. Näin parikymppisenä se tuntuu vain kivalta ja haastavalta, mutta onhan tässä kymmeniä vuosia edessä työelämässä, joiden aikana ehtii vielä väsyä.

  t. tero
   
 10. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1130
  Tykkäykset:
  37
  Puhelinmalli:
  6110
  Puhumattakaan 70-luvun di;stä.. Joskus olen kyllä ihmetellyt miten joku on ko. rankkauksen itselleen saanut. "Noissa" taitaa kulminoitua aika hyvin opitun ja käytännön välinen ero, tietenkin DI;t osaavat juuri sen opiskellun alueen paremmin mutta joskus tuntuu ettei sitäkään.
   
 11. Harald73 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  569
  Tykkäykset:
  0
  Muistakaa hyvät ihmiset, että kouluja käyneet ovat opetettuja, itseoppineet ovat oppineita!
   
 12. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tässähän on kyse siitä, että kokemuksen ja ajan myötä osaaminen jalostuu erilaiseksi. Vasta valmistunut DI voi osata hyvinkin tietoliikenteen teoriaa, työkokemusta hankkinut hallita monimutkaisia järjestelmiä ja alan konkari voi vetää kokonaista yksikköä, jossa tehdään kymmeniä, satoja tai useampia ihmisiä koskevia päätöksiä, isoja laiteinvestointeja jne.

  Eihän koulutus tähtääkään siihen, että insinööri, DI tai muukaan vähänkin koulutettu työntekijä olisi ihan samoissa työtehtävissä enää 5, 10 ja 20 vuoden kuluttua.

  t. tero
   
 13. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Juuri näin; pitäisi olla ainakin taito etsiä tietoa ja apua nopeasti....

  Kyse onkin nokkeluudesta ja oivaltamisesta ja sitähän ei koulussa opita. Ja asia yritetään kääntää päälaelleen, että jos itse ei oivalla, niin syy onkin Nokian.

  Tuntuukin siltä, että DI-koulutus poistaa kaiken itsekritiikin koskien omia epäonnistumisia ja jäljelle jää vain kyky arvostella muiden tekemisiä.
   
 14. jmr

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/8/02
  Viestit:
  130
  Tykkäykset:
  0
  DI on enemmän teoriapuolen miehiä ja useasti (Amk) Inssit (tai muut) taas hoitavat käytännön. Ihmiset ovat erilaisia ja ei koulutus sitä kerro mitä ihminen osaa (kertoo lähinnä sen mitä tulisi osata, teoriassa).
   
 15. Terro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  192
  Ei kai se nyt ihan noinkaan mene. Se että DI on teorian miehiä on joku ihmeellinen muinainen käsitys. DI:n ja tavallisen insinöörin ero on siinä, että DI:llä on laajempi teoreettinen pohja opintojen jälkeen. Ei se poista sitä mahdollisuutta, etteikö käytäntökin olisi hallussa.

  Usein pätevän DI:n kehityspolku menee niin, että koulun jälkeen ensimmäiset 5-15 vuotta kuluvat käytännön töitä tehdessä (esim. tuotekehitys), jonka jälkeen kyseisessä työssä tulee palkkakatto vastaan 25 kmk:n tienoilla. Tämän jälkeen siirrytään johtotehtäviin, joista saa taas hieman lisää palkkaa.

  Joskus käy kuitenkin niin, että koulun jälkeen siirrytään heti johtotehtäviin (kun eivät käytännön työtä osaa) ilman minkäänlaista kosketusta todellisuuteen, jolloin syntyy kädettömiä johtajia, jotka eivät osaa johtamistyötään eivätkä käytännön työtä. Ainakin yhden tälläisen yksilön olen tavannut.

  Jotkut DI:t taas ovat koko ikänsä tuotekehitystehtävissä ja saavat gurun maineen omassa työpaikassaan.
   
 16. oskari

  oskari Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/02
  Viestit:
  124
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  OnePlus 6
  Ottamatta kauheasti kantaa aikaisempiin, tosin enemmistöä myötäillen, voisin tähän laittaa jutun ajalta jolloin insinööriä vielä arvostettiin kovastikin.

  ----------------------------------------------------------------------------
  Pienehkössä kirkonkylässä oli yksi insinööri. Eräänä päivänä hän
  raukka jäi kirkon lähellä auton alle.

  Paikallinen täti-ihminen siihen paikalle huutamaan:
  "Tulkaa auttamaan insinööri jäi auton alle!"

  Silloin auton alta kuului heikosti: "dibl"

  -----------------------------------------------------------------------------

  Oskari
   

Jaa tämä viestiketju