Kumpi - E 70 vai E 50

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Pajander, 31/12/06.

 1. Pajander

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Olen vaihtamassa 2 vuotta käytössä olleen 6630 koneen uuteen.

  Käyttö lähinnä puhumisen lisäksi

  - paljon tekstiviestejä
  - mailien selaaminen, lähetys
  - kuvaaminen (kuvaan paljon kännyllä ja laitan MMS:nä etenpäin)

  Laittaakaa omiin kokemuksiin pohjautuen vinkkiä kumpi kannattaisi laittaa.
  Kameroista ja kuvien laadusta olen kuullut paljon koskien noita kahta, omassa 6630:ssa kuvat ihan ok, jopa parempia kuin esim N70 koneessa.

  N sarja ei oikein kiinnosta - N73 olisi kai sopivin yllämainittuihin, etenkin ymmärtääkseni kuvat hyviä, mutta näppiksen pienuus iso harmi, minun "nakeilla" ahtaita kirjaimia tulee painettua vähintään 2 kerralla :)

  Vastauksista kiittäen ja hyvälle foorumille ja täällä viihtyville Hyvää Uutta Vuotta toivottaen

  T. Pekkis
   
 2. Poeppendahl

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/06
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni on e70 kännykkä ja kyllä sillä mielellään kirjottelee. Näppäimistö on hyvä tuntumaltaan eikä omilla nakkisormillakaan tule pahemmin virhepainalluksia. Näyttö on erinomainen ja siitä olenkin katsellut elokuvia, ja sähköposti on toimiva. Kamera on laadultaan ihan kohtuullinen hyvässä valossa.Kaikinpuolin erinomainen puhelin luonnolliselta tuntuvalla näppäimistöllä. Tosin e50 ei ole sen enempää kokemuksia. Hyvää uutta vuotta.
   
 3. Alberto

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/9/05
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sonera
  E70 on varmaan parempi vaihtoehto sulle. Parempi kamera, helpompi kirjoitella tekstiviestejä.
   
 4. lakallio

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/06
  Viestit:
  127
  Tykkäykset:
  0
  Kumpi E 70 va E 50

  Miksi et ole harkinnut E 60 puhelinta? Itsellä se käytössä ollut tyytyväinen siihen. Tekstiviestejä ihan hyvä kirjoitella tuolla Nokia E 60 puhelimella. Niin tarkoitin jos ei tuota kameraa tarvitse.
   
 5. Alberto

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/9/05
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sonera
  Txt viestin kirjoitteluun on kyllä ihan näppärä, mutta kuvaamispuoli sillä voi olla hankalaa. :)
   
 6. Spemu

  Spemu

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/12/06
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  e70 on parempi näyttö
   
 7. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Nokia E70:tä en suosittele kenellekkään. Paperilla puhelin näyttää hyvältä, mutta käytännössä puhelin on ihan susi. Tässä pari valikoitua "featurea" miksi sinun ei kannata hankkia puhelinta:
  - Viestintäsovellus ei toimi. Tekstiviestien lähettäminen ja vastaanottaminen toimivat satunnaisesti, riippuen siitä onko sovellus mennyt solmuun vai ei. Lähtevien tekstiviestien osalta kaatuneen viestintäsovelluksen huomaa siitä, että viestit vain siirtyvät lähtevät kansioon eivätkä lähde eteenpäin. Tulevien tekstiviestien osalta kaatunutta viestisovellusta ei huomaa mitenkään. Ainoa tapa on käynnistää puhelin uudestaa ja ihmetellä sitä kuinka kaikki tekstiviestit sitten edellisen uudelleenkäynnistyksen saapuvat. Mitä enemmän tekstailet sitä enemmän puhelin bugaa.
  - Sähköpostin käyttämisen voi unohtaa ko. puhelimella. Viestintäohjelma pysyy käynnissä vain sen ajan kun et käynnistä puhelimella toista ohjelmaa. Kaikki sähköpostiyhteydet suljetaan tietysti automaattisesti kun viestintäohjelma tapaa itsensä. Joka kerta joudut sitten käsipelillä käynnistämään viestintäohjelman uudestaan ja ottamaan yhteyden sähköpostipalvelimelle. Joka kerta kun otat yhteyttä sähköpostipalvelimeen joudut erikseen hyväksymään SSL sertifikaatin. Viestintäohjelma toimii käytännössä vain yhden sähköpostitilin kanssa, edellyttäen että se on IMAP-sähköpostitili. POP ja SSL yhdistelmä tappaa koko viestintäsovelluksen ja ainoa mikä auttaa siihen on uudelleenkäynnistys. Viestintäohjelma ilmoittaa olemattomista uusista viesteistä ja jättää uuden sähköpostiikonin päälle satunnaisesti. Välillä uusia sähköpostiviestejä ei haeta lainkaan.
  - Kuvien ottaminen on pelkkää tuskaa koko puhelimella. Kuvanottoääni kuuluu etukäteen, eli jos liikutat puhelinta suljinäänen jälkeen kuva ei ehdi tallentua ja menee pilalle. Jäljellä olevat kuvat -laskuri näyttää jotain satunnaista lukua, joka ei koskaan pidä paikkaansa. Yleensä muistin täyttyessä se ilmoittaa että puhelimessa on runsaasti tilaa, mutta kun sitten otat kuvan tallennus epäonnistuu ja otettu kuva häviää. Kameran laatu on sitten tietty mikä on.
  - Puhelimesta loppuu alituisesti muisti. Saat tottua tyhjiin virheilmoituksiin, kaikkien ohjelmien sulkemiseen ja toimintojen epäonnistumiseen. Kivaa on erityisesti silloin kun puhelin onnistuu tappamaan task manager sovelluksen.
  - Datayhteydet toimivat vain satunnaisesti roaming-tilassa.
  - Puhelin käynnistyy uudestaan satunnaisesti, hukkaa kentän ja pätkii puheluista. Hauskinta on silloin kun puhelin menee jatkuvaan uudelleenkäynnistysmoodiin, jolloin mikään muu kuin akun irroittaminen ei auta. Puhelun toisessa päässä olevat eivät kuule sinua, ellei puhelimen mikki ole juuri oikeassa kohdassa.
  - Selain ja PDF-lukija ovat käsittämättömän bugisia muistisyöppöjä.
  - Näppäimistö on ihan OK, jos ei kiinnitä liikaa huomioa puuttuviin näppäimiin, outoon shift -toiminnallisuuteen, haamukirjaimiin ja käyttöjärjestelmän hitauteen ja bugeihin.

  Yhteenvetona: älä osta ja varoita kaikkia tuttujasi olla ostamatta.

  - Zed
   
 8. BlackD

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Mulla ei ole viestien kanssa mitään ongelmia. Kuukaudessa viestejä lähtee ja saapuu noin 500 kappaletta eikä bugeja ole näkynyt.

  Aivan totta että sähköpostiyhteydet suljetaan viestisovelluksen sammuessa. Tässä on nyt vaan sellainen ero, että mun E70 ei sammuttele viestisovellusta itsestään.

  Mulla on luurissa käytössä kolme sähköpostitiliä.

  Kummallista, puhutaankohan me nyt samasta puhelinmallista?

  Mielestäni kamera on juuri sellaista roskaa kun peruspuhelimissa yleensäkin on, ei tämä malli mikään k800i tai N73 ole.

  Harmikseni en ole saanut tottua tällaiseen, onkohan puhelimessani vikaa?

  Käsittääkseni Saunalahden liittymät toimivat aina roaming-tilassa. Mulla on Saunalahden liittymä ja käytän puhelinta aktiivisesti netin selaukseen itsenäisesti sekä läppärin kanssa. Ja taas kerran ilman ongelmia.

  Kentän hukkaamista sattuu joskus harvoin kun puhelin on pelkästään 3G-moodissa. Uudelleenkäynnistymisiä en ole havainnut. Äitini kommentti tästä puhelimesta oli "onpa hyvä ääni aivan kuin olisit vieressä" ensimmäisen puhelumme aikana.

  Selain toimii loistavasti, n. tunnin selailun jälkeen saattaa muisti loppua, mutta tämä vaatii kokemuksieni perusteella yli megatavun kokoiselle multimediahelvetille eksymistä. PDF-lukijaa en käytä.

  Alt olisi kiva lisä näppikseen, samoin tab. Mutta eihän noita missään muussakaan luurissa ole, joten olen tyytyväinen vallan mainioon näppäimistöön, jolla on todella hyvä ja nopea kirjoittaa. Shift toimii täysin oikein. Mitä ne haamukirjaimet on?

  Mulla ei ole mitään ongelmaa suositella tätä puhelinta, olenhan erittäin tyytyväinen hankintaani.

  PS. muista päivittää se luuri, omani on se uusin kakkosversio
   
 9. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Puhelin on roaming-tilassa silloin kun se on kotiverkon peiton ulkopuolella. Datayhteyksien ongelmat tulevat siis esille ulkomailla, kun pitäisi päästä nettiin. Huvittavana yksityiskohtana on se, että jos GPRS/3G-datayhteys ei nouse ylös ei myöskään tavalliset datapuhelut tai WLAN-yhteydetkään toimi.

  Satunnaiset kirjaimet, jotka ilmestyvät vaikka et kirjoita mitään.

  Onnittelut, jos olet onnistunut saamaan toimivan softan puhelimeesi.

  - Zed
   
 10. BlackD

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Juuri niin, Saunalahdella ei ole kotiverkkoa vaan nää liittymät roamaavat aina Elisan verkossa. Näin se oli vielä jokin aika sitten enkä ole kuullut että tilanne olisi muuttunut.
   

Jaa tämä viestiketju